Zitten programmeurs de hele dag achter de computer?

Zitten programmeurs de hele dag achter de computer?

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids en werk al 10 jaar met toeristen uit Japan. Als onderdeel van mijn werk heb ik velen ontmoet die in Japan zijn geweest of die dol zijn op de Japanse cultuur. Ik weet heel goed hoe het land van de rijzende zon gewoonlijk wordt weergegeven.

Meestal zien mensen iets oppervlakkigs. Ofwel alleen tradities en geschiedenis in de vorm van het bewonderen van sakura, geisha en samoerai, of het moderne Japan met anime, cosplay en robots. Maar het echte Japan zit veel dieper. Daarom was ik erg verrast toen ik de video van Vadim voor het eerst op Instagram zag.

«Hij ziet Tokyo door mijn ogen!» dacht ik toen.

Vadim is de meest gewone programmeur uit Moskou. Hij is 30 jaar oud. Hij reist en maakt foto’s van wat hij om zich heen ziet. Hij heeft geen speciale vaardigheden als videograaf. Ja, en hij schiet gewoon aan de telefoon.

(Links naar Vadim’s video aan het einde van het artikel. 👇🏻)

Hij heeft 11.000 volgers op Instagram! Maar Vadim is niet eens van plan zijn hobby te gelde te maken. Het belangrijkste is om de sfeer en de ziel van de plek over te brengen. Ik sprak met Vadim over hoe hij het werk van een programmeur combineert met creativiteit.

Vadim op het werk.Vadim op het werk.- Hoe ben je begonnen met het maken van video’s? Waar kwam het idee vandaan?

Ik heb altijd al een passie voor reizen gehad! 3 jaar geleden realiseerde ik me ineens dat ik dit meer dan een paar keer per jaar kan doen. In die tijd had ik een baan op afstand en dankzij het inkomen kon ik vaak ergens heen reizen.

Op een dag in mei pakte ik gewoon een grote koffer en vloog naar Tenerife. Sindsdien, tot vorig jaar, bestond mijn leven uit vluchten Moskou — buitenland — Moskou — buitenland met tussenpozen van 3-6 weken.

Het was overal erg mooi en op een gegeven moment wilde ik het aan andere mensen laten zien. Het leek me geweldig om korte video’s te maken in plaats van foto’s. Om mijn emoties en gevoelens van wat ik zag sterker over te brengen, besloot ik het met muziek te doen. Vaak worden de nummers die ik in video’s invoeg tijdens het opnemen in mijn koptelefoon afgespeeld.

— Waar kom je vandaan? Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben geboren in Leipzig, Duitsland (mijn vader was een militair) en ik heb mijn hele jeugd tot mijn 16e in Zernograd doorgebracht — dit is zo’n kleine stad in de regio Rostov. Rond 2012 begon hij in Moskou te wonen. Ik werk al 10 jaar als webdeveloper. Ik heb onlangs een baan gekregen bij een Amerikaanse start-up op afstand. Daarvoor werkte hij ook op afstand, maar dan voor een Russisch bedrijf.

Reis je alleen of voor je werk? Was het je eerste keer in Japan?

Ik reis gewoon naar believen, terwijl ik tegelijkertijd werk. Dat wil zeggen dat ik doordeweeks een normale werkdag van acht uur heb en dat de avonden en weekenden vrij zijn. Maar Japan is een bijzonder land voor mij, dus ik maakte er een uitzondering voor en nam een ​​maand vrij zodat ik de hele dag kon lopen en fotograferen.

Dit was mijn eerste reis naar Japan, maar ik zal er 100% weer heen gaan. Ik ben in Tokio, Yokohama, Osaka, Kyoto, Nara, Kawaguchiko geweest. Verbluffende indrukken! In ieder geval voor de toerist is er het gevoel dat dit land in alles perfect is. Het is daar waanzinnig mooi, het is er fijn wandelen, winkelen, met de trein rijden, naar mensen kijken, naar gebouwen.

Je ervaart een speciaal gevoel als je om 1 uur ‘s nachts om 7-Eleven kiprijst koopt, je telefoon op het tourniquet in de metro legt, de kersenbloesems in het park bewondert, op je portie sushi wacht op de lopende band in een café, ga naar onsen.

Gevoel van absolute veiligheid en bedachtzaamheid in alles: alles is schoon, netjes en mooi. Het enige land dat ik bezocht waar ik klaar was om voor altijd te blijven.

Met mijn vrouw in Japan In een Japanse supermarkt Nachtzicht op de stad Met mijn vrouw in Japan Heb je een hele maand alleen in Japan doorgebracht? Ben je niet eenzaam geweest? Hoe reageerden de Japanners in het algemeen op jou?

— De eerste twee jaar van mijn reizen was ik alleen, en toen trouwde ik, en nu vliegen we samen overal heen. Ik was al in Japan met mijn vrouw. Ik begon langzaam Japans te leren na de reis, dus ik gebruikte alleen Engels.

De Japanners zijn erg beleefd, tactvol en gedragen zich respectvol naar iedereen. Er was geen speciale reactie op ons. Volgens mijn gevoel onderscheidden we ons niet van de massa en voelden we ons daar niet als toeristen.

Hoe maak je video’s? Heb je altijd een telefoon met een stabilisator in je hand? Of ben je gewoon aan het rondlopen, hoppen en alles snel pakken?

Liever de tweede optie. Ik loop gewoon, ik zag iets pakkends, het klikt in mijn hoofd en ik pak mijn telefoon. Als ik op reis ben, probeer ik het klaar te houden met de camera-applicatie al open, want. schoonheid kan door beweging heel snel wegglippen. Zoveel goede momenten gingen zo verloren.

Als ik loop, heb ik tijd om naar mezelf te staren en dan foto’s te maken. Het is moeilijker met transport — ik fotografeer daar meer dan ik kijk. Ik heb een stabilisator, maar die heb ik niet lang gebruikt. Misschien 10 video’s met hem geschoten. Toen kwam de iPhone 11, die een goede ingebouwde stabilisatie heeft.

Tegen de achtergrond van de Rainbow Bridge in Tokyo In Tokyo Tegen de achtergrond van de Rainbow Bridge in Tokyo. — In welke landen ben je geweest? Noem de top 5 van je favoriete landen.

— Ik ben in Spanje, Maleisië, Italië, Frankrijk, Noorwegen, Thailand, Montenegro, Litouwen, Cuba, Duitsland, Nederland, Luxemburg, België, Zuid-Korea, Malediven, Zweden, Portugal, Turkije, Zuid-Afrika, Sri Lanka, Indonesië geweest , Bahrein, Japan, Verenigde Arabische Emiraten.

BOVENKANT:

1️⃣Japan komt zeker op de eerste plaats.

2️⃣Zuid-Afrika is ongebruikelijk in architectuur, natuur, mensen.

3️⃣Zuid-Korea is ongeveer dezelfde redenen als Japan, maar Seoul is nog steeds heel anders dan Tokio.

4️⃣Italië vanwege zijn ongelooflijke sfeer, architectuur en landschappen.

5️⃣Nederland.

Hoe verdien je geld met je hobby?

— Er is geen inkomsten genereren en is niet gepland. Hoop dat ik het zonder kan.

Instagram Vadim met alle video’s op de LINK .

Ik raad je aan om te kijken:

1. Japanse straat

2. Tokio van bovenaf

3. Sportcomplex «Olympisch»

Mijn blog | Zitten programmeurs de hele dag achter de computer? Het verhaal van Vadim, die sfeervolle video’s maakt en geen geld vraagt ​​|toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik ging naar een winkelcentrum in het Verre Oosten.
Next post Wat willen jonge Japanners worden?