Ze werkte als tolk met een delegatie van kinderen uit Japan.

Ze werkte als tolk met een delegatie van kinderen uit Japan.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids. Ik werk al 10 jaar met Japanse toeristen. Op dit kanaal vind je interessante verhalen over Japan en Japanners.🏯⛩

Ik werkte niet alleen met toeristen, maar ook met delegaties uit Japan. Meerdere keren heb ik met een groep Japanse kinderen gewerkt. Er waren ook Russische kinderen. Ik had het zeldzame geluk om met eigen ogen de verschillen tussen Japanse kinderen en de onze te zien.

🎌Japanse kinderen zijn dol op gokautomaten.

We waren gesetteld in een landelijke toeristenbasis. Er was allerlei entertainment voor kinderen, waaronder speelautomaten. Japanse kinderen begonnen meteen te vragen waar ze munten konden inwisselen voor machines. Opgesteld om te spelen. In Japan zijn gokautomaten en gameconsoles de nummer één rage voor tieners. Al begrijp ik persoonlijk niet wat er zo interessant aan is.🤔

Het grappige is dat Russische kinderen tegelijkertijd renden om scooters en fietsen te huren. Iemand ging op trampolines springen.

Japanse meisjes in zomerkimono’s. Japanse meisjes in zomerkimono’s. 🎌Niets wordt gedaan zonder opdracht en toestemming.

De Japanse kinderen hadden hun eigen begeleiders. Ik zou zelfs zeggen — adviseurs. Kinderen vroegen natuurlijk niet «Mag ik?» bij elke stap. Maar ze wachtten op een bevel van de raadsman wat ze nu moesten doen. We gaan eten — en iedereen ging eten. Vrije tijd voor het spel — iedereen ging spelen. Als er geen commando is, renden de kinderen niet weg, maar stonden ze gewoon en wachtten op instructies.

Aan de ene kant is het handig en veilig. Onder de verantwoordelijkheid van het begeleiden van meer dan 10 kinderen. Aan de andere kant, hoe zit het met de spontaniteit van kinderen? Ook onze kinderen gedroegen zich gehoorzaam, maar konden zich tegelijkertijd zonder instructies van de leidsters bezighouden.

Japanse kinderen kijken naar kiezelstenen Japanse kinderen kijken naar kiezelstenen. 🎌Pretentieloos in eten.

De Japanse kinderen aten erg goed. Niemand klaagde of zei dat het slecht smaakte. Natuurlijk probeerden ze het eten aan hen aan te passen, maar toch was het de Russische keuken met soepen en brood. Rijst voegde natuurlijk meer toe. Ze serveerden een omelet als ontbijt, denk ik. En een standaard boterham met boter en kaas, zoals in een kinderkamp. We lieten Japanse kinderen zien hoe ze een broodje maken. In Japan wordt dit niet als ontbijt gegeten.

Ik denk dat deze houding ten opzichte van eten ook het gevolg is van de Japanse opvoeding. Er wordt aangenomen dat kinderen geen voorkeuren zouden moeten hebben en dat ze absoluut alles zouden moeten eten. Ze zeggen dat eersteklassers op school tijdens de lunch alle groenten moeten eten. Ik ben tegen voedselgeweld en ik hou niet van deze aanpak.

Ik ben met een Japans meisje, ik ben met een Japans meisje. 🎌Iedereen bewondert en verwondert zich.

Kinderen kwamen voor het eerst naar Rusland en natuurlijk waren ze door bijna alles gefascineerd. We gingen naar ons natuurreservaat Khekhtsirsky en bij elke stap hoorde ik «Wat voor lucht!», «Welke bomen!», «Wat, stroomt daar de beek?», «Wauw, wat ruikt het!». De verhalen dat echte tijgers in dit bos leven, verrasten ook de kinderen. Maar toen onze kinderen op tegenbezoek gingen naar Japan, waren ze ook bij elke stap verrast.

Uit gemeenschappelijke kenmerken wil ik opmerken dat zowel Japanse kinderen als de onze erg creatief zijn en dol zijn op buitenspellen. Om bij te praten hadden de kinderen geen hulp van volwassenen of tolken nodig. Zelf joegen ze elkaar achterna en lachten vrolijk.

Welk item verraste je het meest?

Bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde! 💐Abonneer je op het kanaal zodat je niet verdwaalt. Ik zal blij zijn als je het leuk vindt.💛

Mijn blog | Ze werkte als tolk met een delegatie van kinderen uit Japan. Ik vertel je hoe ze verschillen van onze tieners |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik ging naar het Japanse Kabuki-theater.
Next post Ik ging met de Japanners naar een Japans café.