Ze vloog naar Tokio en pakte een pakketje voor een vriend.

Ze vloog naar Tokio en pakte een pakketje voor een vriend.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids. Op dit kanaal vind je interessante verhalen over Japan en Japanners.

Ik heb Russische vrienden die al heel lang in Japan wonen. Elke keer dat ik vloog, bracht ik iets voor hen mee uit Rusland. Hier is een lijst met Russisch voedsel dat Russen het meest missen in Japan.

1. Boekweit

Er is in Japan helemaal geen boekweit in de vorm van granen. De Japanners weten niet eens hoe ze eruitziet. In Japan worden alleen sobanoedels van boekweit gegeten. Daarom staat boekweit stevig op de eerste plaats tussen de producten die Russische vrienden vragen om mee te nemen.

Op een keer droeg ik samen met boekweit ampullen met calciumchloride om kwark te maken. Want kwark is er ook niet in Japan. Calciumchloride zat in ampullen. Bij de douane konden ze een recept voor ampullen vragen, die ik niet had. Ik besloot dat als laatste redmiddel een vriend zonder kwark zou worden achtergelaten. Ze merkten echt de ampullen in de bagage, maar toen ze hoorden dat het calciumchloride was, mochten ze het zonder recept achterlaten.

2. Zwart brood

Japans brood is specifiek — zacht, zoals marshmallows, en zoet. Om iets vergelijkbaars met Russisch brood te vinden, moet je naar een Franse bakkerij gaan. Zwart brood komt in principe ook in de schappen voor, maar is erg duur. Koop niet elke dag. Daarom vragen vrienden, wanneer de gelegenheid zich voordoet, om een ​​paar broden uit Rusland mee te nemen.

Een Russische kennis in Japan leerde thuis zelf zwart brood bakken, maar niet iedereen heeft zo’n beheersing bereikt.

3. Kaas

Kaas wordt in Japan meestal geïmporteerd en kost als een vliegtuigvleugel. Ik maak geen grapje. Het wordt uitsluitend «op feestdagen» gekocht. Er is ook kaas uit Hokkaido, maar ook duur. Voor 100 gram Camembert moet je bijvoorbeeld ongeveer 400 roebel betalen tegen de huidige wisselkoers. Goedkoper om iemand te vragen om te brengen.

Mijn ervaring is dat de Japanners weinig kaas eten. Al was het maar om een ​​of ander gerecht te strooien. De traditie van het drinken van thee met een boterham met boter en kaas is een puur Russisch thema.

Mijn vriendin en ik zijn in Tokyo.Mijn vriendin en ik zijn in Tokyo.4. Snoep, chocolade

Japanse zoetigheden zijn heel anders dan de onze. Vooral de smaak van chocolade. Ze verkopen melk, heel zoet. Vaak met een soort koekje of toevoegingen zoals groene thee. Veel bars zoals Kit-Kat. Ik heb nog nooit warme chocolademelk gezien. Daarom missen Russen onze snoepjes erg.

In Japan zijn er snoepmerken die zijn opgericht door Russische emigranten. Bijvoorbeeld Morozoff. Ik liep ooit met vrienden in Kobe en we liepen langs de Morozoff-winkel. Mijn vrienden vertelden me een verhaal dat dit oorspronkelijk Russische snoepjes waren en de oprichter was Fyodor Morozov. Maar sinds de oprichting van het bedrijf zijn er al 90 jaar verstreken. Natuurlijk bleef er geen spoor van Russische zoetigheden over. Alle snoepjes zien er absoluut Japans uit, met Japanse ingrediënten, en smaken niet zoals onze snoepjes.

5. Medicijnen

Medicijnen in Japan zijn anders. Wat in de apotheek in het publieke domein wordt verkocht, is nogal zwak. Echte medicijnen kunnen alleen op recept worden gekocht na een bezoek aan een arts. Natuurlijk is iedereen Russische medicijnen gewend en proberen ze hun voorraad aan te vullen als ze naar Rusland gaan of vragen om vrienden mee te nemen.

Ik heb zelf een situatie gehad toen ik ziek werd in Japan. Ik had een ernstige keelpijn en koorts. Ik heb de apotheker lange tijd gekweld en mijn symptomen verteld. 2 medicijnen gekocht. Maar toen las ik in het hotel dat de componenten daar op de een of andere manier banaal zijn en me waarschijnlijk niet zullen helpen. Over het algemeen moet u goed thuis zijn in Japanse pillen om in Japan behandeld te worden.

Welke producten mis je als je naar het buitenland reist?

Bedankt voor het lezen tot het einde. Like en abonneer op het kanaal zodat je niet verdwaalt.

Mijn blog | Ze vloog naar Tokio en pakte een pakketje voor een vriend. Ik vertel je welke producten Russen missen in Japan |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ging naar een restaurant in Japan dat walvisvlees serveert.
Next post «De Japanners droegen enorme tonijn voor mij en kwamen vast te zitten in Hokkaido» — een Russische man over hoe hij een Japans café opende in het Verre Oosten