«Ze herhaalden precies zinnen uit het nieuws» — een voormalig administratief medewerker over hoe televisie gepensioneerden beïnvloedt

«Ze herhaalden precies zinnen uit het nieuws» — een voormalig administratief medewerker over hoe televisie gepensioneerden beïnvloedt

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik schrijf meestal over Japan op mijn kanaal, maar vandaag wil ik het hebben over de invloed van televisie.

De andere dag ontmoette ik mijn vriend. Hij werkte 10 jaar in het stadsbestuur. Helaas kan ik zijn naam en stad niet vertellen. Hij voerde verschillende taken uit, waaronder het toezicht houden op de uitvoering van een programma met betrekking tot de verbetering van de levensomstandigheden.

Senioren kunnen deelnemen aan dit programma. Je moest naar de administratie komen, een aanvraag schrijven en op je beurt wachten. Het duurde enkele jaren om te voltooien. Om uw nummer in de wachtrij te volgen, moest u elk jaar opnieuw een aanvraag indienen.

Het blijkt dat dezelfde gepensioneerden elk jaar naar mijn vriend gingen om te «buigen».

Mijn dienstdoende vriend moest naar het nieuws kijken. Dit is nu na zijn ontslag, hij over het algemeen de tv verlaten. En dan heb ik elke ochtend het persbericht niet gemist.

Gepensioneerden kwamen meestal in de middag. Voordat ze een verklaring schreven, wilden ze absoluut praten. Ze deelden hun ervaringen en praatten ook over politiek.

  • «Ja, alle ambtenaren hebben geld in de offshore!»
  • «Het is vanwege de Amerikaanse sancties dat we zo slecht leven.»
  • ‘Heb je gezien wat deze Kolomoisky in Oekraïne doet?’
  • «Amerika heeft een verschrikkelijke president!»

Een vriend zei dat hij probeerde de gepensioneerden verduidelijkende vragen te stellen. Bijvoorbeeld: «Weet u wat offshores zijn?», «Vanwege welke sancties?» Maar ze wisten de antwoorden niet!

Gepensioneerden herhaalden deze uit het hoofd geleerde zinnen eenvoudig, zonder de betekenis ervan altijd te begrijpen. Op een gegeven moment realiseerde een vriend zich dat ze in woorden uit het nieuws spraken.

«Wat ze ‘s ochtends op het nieuws zeggen, brengen ze me tijdens de lunch!» een vriend met mij gedeeld.

Zelf kijk ik al heel lang geen tv meer en ik weet dat het van invloed is op het denken. Maar onverwachts een echte bevestiging gekregen. Mensen kijken naar het nieuws en herhalen als dummies wat ze op tv hebben gezegd.

De belangrijkste vaardigheid is nu om aan informatie te twijfelen! Controleer het nogmaals, zoek naar betrouwbare bronnen en neem geen woord. Het is noodzakelijk om je eigen mening te vormen en geen kant-en-klare mening te nemen, die het nieuws ons zo gedienstig aanbiedt.

Kijk je tv?

Heel erg bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde! Abonneer je op het kanaal, zodat we zeker niet verdwalen. Ik zal blij zijn als je het leuk vindt.

Abonneer je op het kanaal Abonneer je op het kanaal!

Mijn blog | «Ze herhaalden precies zinnen uit het nieuws» — een voormalig administratief medewerker over hoe televisie gepensioneerden beïnvloedt |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik gebruik al zes maanden Japanse cosmetica.
Next post “De Japanner zei dat hij een koele plek kende en heeft hem naar het ziekenhuis gebracht!”