Werkzaam als toeristisch manager.

Werkzaam als toeristisch manager.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids. Ik heb 5 jaar bij een reisorganisatie gewerkt en reizen naar Japan geregeld. Op dit kanaal vind je interessante verhalen over Japan en Japanners.🎐🎑

Ik heb er nooit van gedroomd om in het toerisme te werken. Het is gewoon zo gegaan. Ik kreeg een baan aangeboden en die heb ik aangenomen. Sommige kennissen zeiden dat het ontzettend gaaf is om als tourmanager te werken. Droom werk! Om de een of andere reden werden vooral taxichauffeurs bewonderd. Als ik ‘s avonds laat na het werk thuiskwam, vroegen taxichauffeurs altijd waar ik werkte en zeiden dat ik veel geluk had.

Heb ik dan geluk of niet? Laten we eens kijken. Om niet ongegrond te zijn, zal ik beginnen met de voordelen van werken in het toerisme.

🔶officiële tewerkstelling

Ze tekenden een arbeidsovereenkomst met mij en voerden deze uit volgens alle regels. Het salaris is helemaal «wit», premies aan de belasting en pensioenfonds. Dit is zeker een pluspunt, want ik wist dat mijn collega’s op andere tours zaten. bedrijven ontvangen geld «in een envelop». Hij was niet geformaliseerd en ze konden dezelfde dag worden ontslagen. Maar ze bleven werken, en hun werk berustte in wezen op relaties met superieuren.

🔶Gratis ritten

In het toerisme bestaat er zoiets als een fam-trip. Dit is een introductietour voor toeristen. Meestal betaalt de touroperator alles. Dat wil zeggen, de manager reist gratis naar het buitenland, rust daar, kijkt naar hotels en infrastructuur en verkoopt deze reizen vervolgens aan Russische toeristen.

Zelf ben ik nog nooit gegaan. Ik zou naar Okinawa gaan, maar er werd een ander meisje gestuurd in plaats van mij. Eerlijk gezegd is het een loterij of ze je op familiereis sturen of niet. Al ken ik managers die meerdere keren per jaar reizen.

🔶Je kunt met korting op vakantie

Wanneer u in het toerisme werkt, zijn er geen problemen met uw vakantie. Ik ging altijd naar Japan op vakantie. Ze maakte een visum voor zichzelf en boekte hotels. En toen ze charters van Khabarovsk naar Niigata lanceerden, stuurden ze bijna de hele familie daarheen.

De meisjes die ik kende regelden reizen naar Thailand en Vietnam met korting. Als je weet hoe de toeristenindustrie werkt en je draait er zelf in, dan ga je natuurlijk goedkoper op vakantie.

En dan nu de nadelen van werken in het toerisme.

1. Er zijn bijna geen vrije dagen in de zomer

Bij de reisorganisatie combineerde ik meerdere rollen tegelijk. Ik was tourmanager en regelde reizen naar Japan voor Russen. Ik was gids en werkte met Japanse toeristen. Daarnaast boek ik als manager soms ook hotels en catering voor Japanse toeristen.

De zomer is het hoogseizoen. In het weekend liep ik constant met de Japanners en doordeweeks maakte ik visa voor Russische toeristen. Het was moeilijk om op een doordeweekse dag een vrije dag op te nemen. Het is over het algemeen onrealistisch om in de zomer op vakantie te gaan, ze lieten ons niet gaan. Over het algemeen is het niet verwonderlijk dat ik na een jaar van dergelijk werk eindelijk een burn-out kreeg.

2.Permanente recycling

Ik kreeg het gevoel dat verwerking in het toerisme deel uitmaakt van het systeem. Een uur na het werk blijven is een teken van goede smaak. Ik heb dit bij meer dan één bedrijf opgemerkt. Tegelijkertijd betaalt niemand extra voor de verwerking. Maar het is vaak onhandig om op te staan ​​en naar huis te gaan als iedereen nog zit. Ja, en de autoriteiten vinden het erg leuk dat de medewerkers hard werken! De werkdag zit erop en ze zitten allemaal wijfjes.

Over het algemeen is de keuze hier eenvoudig: ga zitten om te werken, zoals iedereen, of sta op en ga naar huis. Dat is alleen om naar huis te gaan, dan kunnen ze het vragen. Zoals, waarom vertrok ze op het juiste moment? Is er niet genoeg werk?

3.Laag salaris

Ik ontving 37.000 roebel. Dit werd beschouwd als een zeer goed salaris voor een reisorganisatie. Mijn collega’s ontvingen 27-28.000 roebel voor hetzelfde werk. Voor het Verre Oosten zijn dit lage salarissen. Dit is waarschijnlijk de reden waarom vrouwelijke managers zijn gestopt en hun eigen bedrijf hebben geopend.

Nu voor 50.000 roebel. het is moeilijk om in een maand te leven, om nog maar te zwijgen van 30 duizend. Al verschillen de salarissen in andere regio’s. In Moskou en St. Petersburg is het inkomen hoogstwaarschijnlijk hoger en bevredigender. Hoewel nu, in een periode van teruggang in het toerisme en gesloten grenzen, alles gelijk is geworden.

4. Damesteam

Dit is het belangrijkste nadeel. Op de een of andere manier bleek dat in Rusland vooral meisjes in het toerisme werken. Mannen zijn uiterst zeldzaam. In Japan is de situatie bijvoorbeeld omgekeerd: er zijn alleen mannen in het toerisme.

Het damesteam is een bijzonder «plezier». Voortdurend een soort tragedie, schandalen, intriges en ruzies. Het is moeilijk voor mij om in zo’n team te werken. Hoe hard je ook probeert, toch draaien deze roddels om. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar ik denk dat ze zeldzaam zijn.

Ooit gedroomd om in het toerisme te werken?

Heel erg bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde. Like en abonneer op het kanaal, zodat we zeker niet verdwalen.

Abonneer je op het kanaal Abonneer je op het kanaal!

Mijn blog | Werkzaam als toeristisch manager. 4 redenen waarom een ​​reisorganisatie geen droombaan is |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik bezocht Japan voor een theeceremonie.
Next post Gezondheidsgeheimen van een 90-jarige fitnesstrainer uit Japan.