Werkte als gids met de Japanners.

Werkte als gids met de Japanners.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids. Tien jaar lang heb ik met Japanse toeristen gewerkt. Op dit kanaal vind je grappige verhalen over Japan en Japanners.🎌🗾

In 10 jaar werk heb ik een verscheidenheid aan Japanners ontmoet — oud en oud, studenten en coole zakenmensen. Ik wil je vertellen over een paar toeristen die ik me het meest herinner.

Opa is een fan van Rusland

Hij was goed voor 80 jaar. Hij is al naar alle belangrijke toeristische plaatsen in Rusland gereisd. Was in Moskou, St. Petersburg, Baikal en zelfs Kamchatka.🇬🇧

Grootvader droeg een vest, waarop al zijn Russische vrienden en gidsen hun wensen schreven. Ik heb daar ook een bericht achtergelaten.

Maar het coolste is dat hij een draagbare cd-speler bij zich had. Na het eten in het restaurant zette hij me naast zich, zette de schijf aan en ik moest de Russische volksliederen raden die in het Japans werden uitgevoerd. 🎶Het was een echte proef! In een notitieboekje schreef opa welke liedjes ik herkende en welke niet. Ik herkende een paar nummers niet.

Apotheek eigenaar

Een vrouw — een zakenvrouw in Japan is een zeldzaamheid. Ik heb ooit met een Japanse vrouw gewerkt die haar eigen apotheek had. Ze kwam helemaal alleen tot rust. Ze vertelde me dat ik geen gids was, maar haar vriend op reis.

Tijdens het eten bood ze aan om wijn te drinken, maar ik weigerde. 🍷Ik heb een ijzeren regel: ik drink niet op het werk. Toen trakteerde ze me op sap.

Ze wekte de indruk van een zeer verzameld en intelligent persoon. Ze was actief geïnteresseerd in de Russische cultuur en het leven. Ze vertelde dat het moeilijk is om te rusten, omdat werk en medicijnen niet uit mijn hoofd komen.

Japanse «astroloog»

Een oudere Japanse vrouw kwam voor de 8e keer naar Khabarovsk! Ik was zo verrast door het cijfer dat ik het zelfs nog een keer vroeg. De Japanse vrouw zei dat ze berekende wanneer en waar er een gunstige sfeer zou zijn, en Khabarovsk viel verschillende keren uit.🔮

Ze had een speciaal waarzeggerijboek. Ik heb nooit begrepen wat het was, maar het lijkt op astrologie. Ze vertelde me zelfs fortuin op geboortedatum. Ze vertelde over mijn sterke en zwakke punten.

Architect uit Kyoto

Een Japanner kwam de begraafplaats van zijn oom bezoeken. Oom vocht tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd krijgsgevangen genomen. Hij keerde nooit meer naar huis, hij bleef in een massagraf in Teploozersk, de Joodse Autonome Regio.️

We moesten daarheen en in 1 dag terugkeren naar Khabarovsk. Ongeveer 4,5 uur enkele reis. Tijdens een gesprek onderweg leerde ik dat hij in Kyoto woont en als architect werkt. Hij zei dat het erg belangrijk voor hem was om zoveel mogelijk over zijn familieleden te leren, dus besloot hij deze reis te maken.

Monument voor Japanse krijgsgevangenen in Teploozersk. Deze plaats was een massagraf. Monument voor Japanse krijgsgevangenen in Teploozersk. Deze plaats was een massagraf. Jongens op vrije voeten

6 Japanners uit Niigata kwamen tot rust. In Japan zijn het bescheiden werknemers van het bedrijf en rustige huisvaders. In Rusland dronken ze al bier tijdens de lunch, daarna wijn en sloten ze af met wodka.

Na het restaurant had ik 6 dronken Japanners in zyuzyu, en er stond een excursie op het programma. De rondleiding is een aanrader! Er wordt niet eens over gesproken.

Ik moest ze het bevel voeren, zoals in het leger. Maart in de bus! Laten we een cruise maken op de Amoer! We stappen een voor een uit de bus. Kru-gom! We stappen op de boot.

‘s Avonds ontnuchterden ze een beetje en vroegen me om zachter met hen te communiceren. Ze begrijpen alles en zullen zich goed gedragen.

Welke toerist heeft jou het meest verrast?

Heel erg bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde! 💐Like en abonneer op het kanaal zodat je niet verdwaalt.👍🏻

Leuk vinden! Leuk vinden!

Mijn blog | Werkte als gids met de Japanners. Ik vertel je welke grappige «karakters» ik heb ontmoet. |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik heb het over een fout op Zen, die ik voor 2 maanden heb gecorrigeerd.
Next post Ik laat het handschrift zien van de Japanners die Russisch leren.