Werkte als gids met de Japanners.

Werkte als gids met de Japanners.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids en werk al 10 jaar met toeristen uit Japan.🇯🇵🎎

De Japanners stellen me altijd een heleboel verschillende vragen. Over geschiedenis, leven, aardrijkskunde en gewoon voor het leven. Hier zijn de grappigste.

«Waarom accepteren winkels geen dollars?»

Echt waarom. 🤔😆Ik weet niet wat de reden is, maar sommige toeristen komen met dollars naar Rusland. En dan gaan ze emotioneel zeuren en worden ze boos dat in winkels en zelfs op de markt (!) Dollars niet worden geaccepteerd. Een toerist droomde ervan een nertsenhoed te kopen voor dollars. 💵Voor roebels, blijkbaar niet dezelfde sensaties.

Je moet tijd verspillen, naar de bank gaan en dollars wisselen voor roebels. Hoewel het nu in Tokio geen probleem is om de valuta te wisselen — een envelop met roebels wordt rechtstreeks door een koerier bij u thuis afgeleverd.

‘Zullen ze me hier niet vermoorden?’

Rusland is in de ogen van de Japanners een gevaarlijk land. Ze denken dat de jaren 90 er nog zijn en schieten op straat. Het meest favoriete verhaal onder toeristen is dat een Japanner werd vermoord in de buurt van het Intourist hotel. Hoewel het meer dan 20 jaar geleden was, waren de Japanners geen toerist, maar een local, en er was een soort misdaad bij betrokken. Maar nee! Geschiedenis leeft! Waarschijnlijk dankzij internet, want ik weet niet hoe toeristen dit te weten komen.

‘Welke wodka smaakt beter? Ik bedoel, je weet het niet?’

Als je weet welke wodka lekkerder is, schrijf dan alsjeblieft in de comments. Omdat ik niet drink en in het algemeen — heeft wodka een smaak ..? 😅Meestal adviseer ik toeristen de duurste op prijs of in de mooiste fles.🍸

«Drink je helemaal geen alcohol?»

In vervolg op het gesprek over wodka. Als een Russisch meisje geen alcohol drinkt, dan is ze geen Russisch, en in het algemeen, wat voor soort gids heb je ons gegeven?😂

Ik leg uit dat ik zelden wijn kan drinken, maar op het werk, nee, nee. Hoewel toeristen vaak bieden.🍷

‘Je hebt een monument voor Lenin in je stad, dus Lenin woonde hier?’

De Japanners weten niet dat we in elke stad zowel een monument als een straat hebben. Blijkbaar woonde Lenin overal. 😄Ik leg uit dat alles nog uit de Sovjettijd stamt, zoals herinnering en geschiedenis.

«Waar is Oezbekistan?»

Waarom interesseert u zich niet in Oezbekistan als u in het Verre Oosten bent. 😁Ik weet niet precies wat de toerist bedoelde. Ik opende de kaart op mijn telefoon en liet zien dat Oezbekistan ver weg is.

«Is deze tank in beweging? En in welke richting is Moskou?»

Deze vraag werd mij gesteld in het militair museum. De tank was een tentoonstellingsstuk en is, voor zover ik wist, puur theoretisch, in beweging. Ik weet niet of de toeristen ermee naar Moskou zouden gaan, maar de opeenvolging van vragen bleek belachelijk.

«Als je naar het toilet gaat, sta je dan met je voeten op het toilet?»

De vraag verbaasde me. Blijkbaar heeft de toerist ergens gezien, gehoord of ik weet het niet. Maar voor het geval dat, antwoordde ik dat we alleen zittend naar het toilet gaan.🚽

‘En jij schaatst op de bevroren rivier de Amoer, nietwaar?’

Hoe leg je aan een persoon uit die nog nooit in zijn leven een bevroren rivier heeft gezien dat er geen perfect glad oppervlak is? Bovendien is alles bedekt met sneeuw. Google foto’s, praat over hummocks. Maar in de ogen van de Japanners is de rivier een ijsbaan. Zoals in een droom.✨

Welke vraag van toeristen verraste je het meest?

Heel erg bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde! 💐Abonneer je op het kanaal, zodat we zeker niet verdwalen.👌🏻

Als je het leuk vindt, ben ik tevreden.️

Op het bord staat «Mr. Tanaka». Met een soortgelijk bord ontmoet ik toeristen meestal op de luchthaven of het treinstation. Abonneer je op het kanaal! Op het bord staat ‘Mr. Tanaka’. Met een soortgelijk bord ontmoet ik toeristen meestal op de luchthaven of het treinstation. Abonneer je op het kanaal!

Lees HIER verder .

Mijn blog | Werkte als gids met de Japanners. Ik heb het over de grappigste vragen die me ooit zijn gesteld. |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik werk als gids en ik weet wat de Japanners in Rusland aantrekt.
Next post Hoeveel verdient een gids-tolk in het Verre Oosten.