Werkte als gids met de Japanners.

Werkte als gids met de Japanners.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids en werk al 10 jaar met toeristen uit Japan.🎋🎏

Ik blijf grappige vragen delen die mij werden gesteld door Japanse toeristen in Rusland.

Voor degenen die het eerste deel van de «saga» niet hebben gelezen, zal ik de link aan het einde van het artikel geven. Voel je vrij om dit deel eerst te lezen en dan door te gaan naar het eerste. 👌🏻«Khabarovsk en Vladivostok zijn Siberië!»

Het is niet eens een vraag! Deze verklaring. 😁En hier ligt het probleem niet in de kennis van de geografie, waar is Siberië, maar waar is het Verre Oosten. De nuance is dat de naam «Siberië» algemeen bekend is in het buitenland. Zo is het historisch gegaan. Maar lang niet iedereen heeft het Verre Oosten gehoord.

Daarom noemen Japanse reisorganisaties reizen naar Rusland reizen naar Siberië! Het maakt niet uit welke stad het is. Dit is marktwerking!

Er zijn tours naar Moskou en St. Petersburg, en er zijn tours naar Siberië en tussen haakjes (Khabarovsk, Vladivostok). Of tours naar Siberië en tussen haakjes (Irkoetsk, Baikalmeer). Oké, dit is tenminste echt Siberië.😄

«Eet je elke dag zwarte kaviaar?»

Een vraag die me al heel lang bezighoudt. Ik wilde zeggen: «Heb je de prijzen van deze kaviaar gezien?» Toen raakte ik eraan gewend, want de Japanners weten echt niet hoeveel een pot kaviaar kost.

Dit stereotype komt uit boeken over de Sovjet-Unie toen zwarte kaviaar beschikbaar was.

Ik breng toeristen die hardnekkig zwarte kaviaar willen kopen naar de winkel. Meestal verdwijnt het verlangen na één blik op de prijs. Hoewel zakenlieden nemen. Maar soms is de reden dat ze willen pronken voor hun collega’s.

«Het is toch niet gebruikelijk om auto’s te wassen in Rusland?»

Ik hoorde deze vraag in de lente, toen de sneeuw smolt en er sneeuwbrij was. Ze praatte lang en uitgebreid over de hoeveelheid sneeuw, het weer en de plassen. Dat je de auto kunt wassen, maar tegen de tijd dat je thuiskomt, is hij weer vies, zoals het was.

«Welke vogel zingt er nu?» ‘En wat voor soort fruit heeft deze boom?’ «Wat is de naam van deze bloem?» *prikt in gras*

Ik ben geen bioloog en kan deze vragen niet meteen beantwoorden. Boom en bloem kun je natuurlijk googlen. Toegegeven, het probleem is dat toeristen niet vragen naar bloemen in een bloembed. Ze kennen gewoon hun namen. Ze vragen naar een kleine blauwe wilde bloem.

Je kunt het lied van een vogel niet googlen, dus ik antwoord eerlijk dat ik het niet weet.

«Waarom zo VEEL verkeerslichten?» «Waarom zijn er zo weinig verkeerslichten?»

Ik weet niet waar de gewoonte van het tellen van verkeerslichten in mijn stad vandaan komt. Het is niet genoeg voor iemand en ze vragen om over te stappen om meer te installeren. Iemand heeft veel en ze vragen om een ​​onderdeel te verwijderen. Ik ben niet verantwoordelijk voor verkeerslichten, dus ik ben alleen verrast door de vragen.🚦

«Verf je je haar?»

Waarom moeten de Japanners weten over mijn haarkleur? 😅Het antwoord is simpel: ze maken geen onderscheid tussen geverfd haar en ongeverfd. In Japan is dit eenvoudig — zo niet zwart, dan zeker geverfd. Het is voor ons moeilijker te bepalen, omdat niet duidelijk is welke kleur uit de natuur kwam. Op een verbrande blondine kun je zeggen dat dit een natuurlijke kleur is, en iedereen zal het geloven.

Wat heeft je het meest verrast?

Heel erg bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde! 💐Abonneer je op het kanaal, zodat we zeker niet verdwalen.👌🏻

Als je het leuk vindt, ben ik tevreden.️

Abonneer je op het kanaal! En zet Like ️Abonneer je op het kanaal! En zet like️

Het eerste deel van het artikel is HIER te lezen .

Mijn blog | Werkte als gids met de Japanners. Dit zijn de grappigste vragen die toeristen me hebben gesteld. Deel 2 |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik kwam naar Japan en zag dat er Russen zijn die “maaien” zoals de Japanners.
Next post Ik vond een leerboek van de Russische taal voor de Japanners tijdens de Tweede Wereldoorlog.