Welk advies heb ik een Italiaan gegeven voordat ik over de Trans-Siberische spoorlijn reisde?

Welk advies heb ik een Italiaan gegeven voordat ik over de Trans-Siberische spoorlijn reisde?

Ik heb een vriend uit Italië. Zijn naam is Simone. We ontmoetten elkaar in Tokio in 2008 en communiceren sindsdien online.

Mijn Italiaanse vriend reist de hele tijd. Hij is verschillende keren in Japan geweest, Amerika, Australië, Frankrijk, Duitsland, Marokko. Naar mijn mening is dit geen volledige lijst van landen. Hij kwam ook naar Rusland, maar bezocht alleen Moskou en St. Petersburg.

Ik roep hem al heel lang naar het Verre Oosten. In eerste instantie wilde hij de reis combineren met een reis naar China, maar toen besloot hij dat dit een ideale gelegenheid was om zijn oude droom te realiseren — om langs de Trans-Siberische spoorlijn van Moskou naar Vladivostok te reizen.

Tot nu toe is er natuurlijk geen exacte datum voor de reis. Misschien volgend jaar. Maar we hebben de details toch besproken, en hier zijn de tips die ik aan mijn Italiaanse vriend heb gegeven.

Simone in Moskou Simone in Moskou.

1️⃣Leer op zijn minst een beetje Russisch of neem iemand mee die Russisch spreekt.

Simone wist zonder mijn advies dat de Russische taal noodzakelijk was. Hij is al in Moskou en St. Petersburg geweest en kwam in situaties terecht waarin de gesprekspartner alleen Russisch spreekt. We communiceerden door middel van gebaren. Simone heeft al een meisje gevonden dat beloofde hem Russisch te leren. De lessen beginnen echter in januari.

Simone kent Cyrillisch en leest zelfs een beetje. Bovendien spreekt hij vloeiend Engels, Duits en geeft hij Japans. Hij heeft geen problemen met talen.

2️⃣Bespaar niet op tickets.

Het is beter veel geld uit te geven en een kaartje te kopen voor een comfortabele SV dan een week later te lijden. Ik zei hem de tickets zorgvuldiger te kiezen. Kijk goed wat voor douche er in de auto is. Ga je met vrienden, dan kun je een coupé nemen. Als met iemand samen, dan adviseerde ik om de SV te nemen.

3️⃣Koop geen verdacht voedsel op stations.

Het lijkt mij dat iedereen in een situatie kwam waarin ze taarten kochten op het station en daarna last kregen van hun maag. Wat wordt er nu niet verkocht! En taarten, en gekookte maïs, en appels, en wat taarten. Het is beter om eten in de winkel te kopen dan de hele week in de trein getrakteerd te worden.

Abonneer je op het kanaal Abonneer je op het kanaal!

4️⃣Maak geen ruzie of vloek niet met de Russische mannen in de auto.

Basisprincipes van veiligheid in het omgaan met Russen. Er gebeurt iets. Misschien werd gewoon een sociaal persoon gepakt, of misschien gewelddadig. Waarom zulke problemen op de weg. Ze zei me ook om geen andere compartimenten te bezoeken, voor het geval dat.

5️⃣Sla medicijnen in.

Als de temperatuur onderweg oploopt of iets ziek wordt, is het beter om een ​​voorraad medicijnen bij je te hebben. Bovendien Italiaanse medicijnen, waaraan hij gewend is en weet te slikken. Natuurlijk kun je pillen kopen op het station in de apotheek, maar je moet ook weten wat je moet kopen. Het is beter om van thuis uit mee te nemen.

Welk advies zou je een buitenlander geven voordat hij over de Trans-Siberische spoorlijn reist?

Bedankt voor het lezen van mijn artikelen. 🌹Abonneer je als je dat nog niet hebt gedaan. Leuk vinden!

Mijn blog | Welk advies heb ik een Italiaan gegeven voordat ik over de Trans-Siberische spoorlijn reisde |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post De gasten huurden een appartement in Vladivostok en na hen verdween de stoel.
Next post Wat hebben de Japanners bedacht zodat auto’s voetgangers doorlaten (ik denk dat het niet gaat werken)