Mijn regels voor geldbeheer (ik geef bijna 100 duizend roebel uit aan vakantie)

Mijn regels voor geldbeheer (ik geef bijna 100 duizend roebel uit aan vakantie)

Ik schreef onlangs een artikel over hoeveel geld we hebben uitgegeven aan een vakantie in de Japanse Zee. Had niet verwacht dat ze zo’n reactie zou krijgen. Iemand schreef dat ik een «majoor» ben omdat ik meer dan 90.000 op vakantie uitgeef, anderen zeiden dat dit een normaal bedrag is.

Ik besloot om 3 regels te delen die mij begeleiden bij het beheren van financiën.

1️⃣Ik beknibbel niet op dingen waar ik blij van word.

Ik hou niet van koken, dus ik bespaar niet op bezorging en cafés. Ik werk eigenlijk om het me te kunnen veroorloven niet te koken en te eten waar ik wil. Daarom passen adviezen van internet als «stop met koffie kopen en thuis brouwen» niet bij mij.

Ik moet meteen zeggen dat er thuis niemand van de honger is omgekomen. We kopen kant-en-klaar eten, bestellen bezorging, en ik heb ook veel geluk en mijn man houdt van koken. Maar dit betekent niet dat hij de hele dag bij het fornuis doorbrengt.

2️⃣Ik geef niet meer uit dan ik verdien.

Ik weet ongeveer hoeveel mijn maandinkomen is. Ik weet hoeveel ik in één reis kan uitgeven in een café, in een winkelcentrum en een supermarkt. Ik heb grenzen in mijn hoofd en geef niet meer uit dan dit bedrag.

Ik heb en heb nooit een creditcard gehad, die nu bijzonder obsessief is om banken aan te bieden. Tegelijkertijd heb ik een hypotheek en een lening. Maar deze uitgaven vallen ook onder de onkostenpost, en ik ga nooit in het rood.

Als je wilt leren investeren en een stabiele toekomst voor jezelf en je kinderen veiligstelt, dan raad ik je aan om het GRATIS webinar van Yegor Arslanov over financiële geletterdheid en beleggen te bekijken. Klik hier om te kijken.

3️⃣Grote uitgaven plan ik van tevoren.

Ik ben begonnen met sparen voor vakanties. Ik heb uitgerekend hoeveel we nodig hebben voor het hele gezin en grofweg verdeeld over hoeveel ik per maand moet sparen. Op dezelfde manier plan ik een betaling voor een lening en elke andere grote aankoop.

Voor onverwachte grote uitgaven heb ik een «airbag». Als de telefoon bijvoorbeeld ineens kapot gaat, kan ik het geld uit de reserves halen en een nieuwe kopen. Natuurlijk vul ik constant het «kussen» aan.

Gebruikt u creditcards?

Heel erg bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde! Abonneer je op het kanaal zodat je later niet in de feed hoeft te zoeken. Ik zal blij zijn als je het leuk vindt.

Abonneer je op het kanaal Abonneer je op het kanaal!

Mijn blog | Mijn regels voor geldbeheer (ik geef bijna 100 duizend roebel uit aan vakantie) |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post De Chinezen bezetten het Verre Oosten?
Next post «De Chinezen trouwen met Russische vrouwen en er komt een Chinese Autonome Republiek in het Verre Oosten» — waar of mythe?