Mijn overgrootvader ging ten strijde, maar mijn overgrootmoeder wachtte niet op hem en trouwde opnieuw.

Mijn overgrootvader ging ten strijde, maar mijn overgrootmoeder wachtte niet op hem en trouwde opnieuw.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik wil een verhaal over mijn familie delen. Een paar jaar geleden leerde ik dat ik één overgrootvader meer heb dan alle mensen. Mijn grootvader is opgevoed door mijn stiefvader. Maar laten we bij het begin beginnen.

Mijn overgrootmoeder Anna Danilovna kwam uit een arm boerengezin. Op 18-jarige leeftijd was ze getrouwd met een rijkere verloofde. Er was geen sprake van enige liefde. De overgrootmoeder wist heel weinig over haar man, die bovendien 9 jaar ouder was. Het was mijn eigen overgrootvader Grigory Fedorovich.

Ze begonnen in zijn huis te wonen. Mijn overgrootvader had land en een boerderij, dus hij werd als welvarend beschouwd. Mijn grootvader werd in hetzelfde jaar geboren.

Overgrootmoeder Anna Danilovna Overgrootmoeder Anna Danilovna.

Voor zover ik weet uit de verhalen van familieleden, slaagden ze niet in gezinsgeluk. Gedurende 3 jaar huwelijk bleef de relatie koud. Bovendien wist de overgrootvader de overgrootmoeder enorm te beledigen. We weten niet precies wat er tussen hen is gebeurd. Mijn oom vertelde me dat Anna Danilovna vertelde hoe haar man met Natasha naar het meer ging wandelen.

In 1941 begon de oorlog en mijn overgrootvader ging vechten. De overgrootmoeder besloot dat ze niet op haar man zou wachten, hij beledigde haar zo erg. Ze pakte haar spullen, nam haar zoontje in haar armen en verliet het dorp.

Dit is nu een algemeen verhaal. In die tijd was het praktisch een prestatie om tegen het huwelijk en haar man in te gaan. Ik denk dat de grootmoeder daar goede redenen voor had en niet een beetje moed.

In 1941 werkte mijn tweede overgrootvader (de toekomstige stiefvader van mijn grootvader) Nikolai Petrovich in een tractorfabriek, die werd omgebouwd tot een tankfabriek. Zoals onze familielegende zegt, bouwde hij zelf een tank, stapte erop en ging ten strijde.

Ik zocht de archieven op en ontdekte dat hij Königsberg bereikte. Mam zei dat hij zelfs twee nazi’s gevangen had genomen. Na de oorlog keerde hij terug naar huis, waar hij mijn grootmoeder leerde kennen en ze gingen samenwonen.

Overgrootvader, opa’s stiefvader Nikolai Petrovich Overgrootvader, opa’s stiefvader Nikolai Petrovich.

Helaas is het in de archieven onmogelijk om het militaire pad van de inheemse overgrootvader te traceren. Maar in 1945 keerde Grigory Fedorovich ook terug naar zijn geboortedorp, en daar … geen vrouw, geen zoon.

Hij vond een overgrootmoeder en kwam zijn zoon opzoeken. Maar ze liet haar ex-man niet eens op de drempel. Ze zei dat hij geen familie meer had.

Mijn grootvader is zijn hele leven opgevoed door zijn stiefvader. Hij wist hiervan en vroeg zijn overgrootmoeder naar zijn eigen vader. Maar ze vertelde hem niets.

Mijn grootvader had een geweldige relatie met zijn stiefvader. Ik herinner me van kinds af aan hoe mijn grootvader op bezoek ging bij mijn overgrootvader, die al ruim 70 jaar oud was. Hij heeft het geschoren! Overgrootvader kon zichzelf niet scheren en opa ging helpen.

Overgrootvader Grigory Fedorovich Overgrootvader Grigory Fedorovich.

Opa leerde op 55-jarige leeftijd zijn eigen vader kennen! Zijn collega’s, en zijn grootvader was ook een militair, vertelden hem dat er een dorp is dat dezelfde naam heeft als de achternaam van zijn grootvader. En daar woont een zekere Grigory Fedorovich. Grootvader ging samen met mijn moeder en kleine ik, zijn vader ontmoeten. Ik was toen nog maar een paar maanden oud. Mijn grootvader zei niets tegen mijn overgrootmoeder.

Hij ontmoette zijn eigen vader en ontdekte dat hij 2 halfzussen heeft. Ik denk dat het belangrijk is om te weten wat je roots zijn.

Ik hou er niet van als 9 mei gepolitiseerd wordt. Het maakt niet uit wie het doet en met welk doel. Ik vind dat we deze dag moeten vieren om onze familie te gedenken. Iedereen heeft helden, tragedies en wendingen van het lot. Dit mogen we niet vergeten.

Mijn blog | Mijn overgrootvader ging ten strijde, maar mijn overgrootmoeder wachtte niet op hem en trouwde opnieuw. Vertellen over de tragedie en het geluk van onze familie |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post “Ik heb altijd gedroomd van een groot gezin!”
Next post De nieuwe wet verbiedt de Chinezen om te eten (maar alleen voor de camera).