Mijn misvattingen over psychotherapie.

Mijn misvattingen over psychotherapie.

Ik werk al drie jaar met een psycholoog. Ik heb al meer dan 250 duizend roebel uitgegeven. Gedurende deze tijd werden verschillende van mijn misvattingen over psychotherapie verbrijzeld. Ik vertel je wat.

1️⃣Psychotherapie is snel.

Ik dacht eerst dat ik alles in een half jaar zou oplossen. Dan voor een jaar. Nu denk ik niet eens na, omdat ik begrijp dat ik nog tijd nodig heb. Werken met een psycholoog kan niet per definitie snel zijn. Het is onmogelijk om in een uur de systemen opnieuw te maken die ik 30 jaar heb gevormd. Ja, en voor 2 uur is onmogelijk.

Dit is hetzelfde als beloven om in 1 dag een nieuw gebouw te bouwen op het grondgebied waar de «Chroesjtsjov» nog steeds staat. Of om te zeggen dat je van de «Chroesjtsjov» snel een modieus verfhuis kunt vormen. Het kost tijd om een ​​oud huis te slopen en een nieuw huis te bouwen. Onze psyche wordt op vrijwel dezelfde manier opnieuw opgebouwd.

2️⃣Het is duur.

Prijs is natuurlijk subjectief. Eerst betaalde ik 2000 roebel. per uur betaal ik nu 2200. Ik weet dat er psychologen in Moskou zijn die 5000-7000 roebel vragen. om een ​​uur. Deze prijs is hoog voor mij en 2200 roebel. normen. In vergelijking met de prijs in Moskou blijkt het goedkoop. Meestal wordt er één keer per week les gegeven. Ik heb nu 2 keer, maar zelfs 4400 roebel. een week voor mij een verheffende hoeveelheid geld.

Ik heb gehoord dat je nu zelfs prijzen onder de 2000 roebel kunt vinden. Maar ik kan je uit ervaring vertellen dat psychotherapie loont. Iemand bijna onmiddellijk, iemand, zoals ik, een jaar later. Besteed 250 duizend roebel. terug gekomen.

Auteur in persoon Auteur in persoon. 3️⃣Psychologen huilen altijd.

Dit stereotype zit zo vast in mijn hoofd. Een tijdje dacht ik dat er iets mis met me was, want ik huilde niet. Het bleek dat sommige mensen huilen bij de psycholoog, anderen niet. Ik ben een van degenen die niet huilen. Dit is niet goed of slecht.

Ik merkte dat er onder mensen die praten over hun ervaringen met psychotherapie, meer huilen zijn. Daarom is er een gevoel dat het nodig is om te huilen. Maar in de praktijk dwingt niemand je om tranen uit te persen.

4️⃣Blessures na therapie zullen voor altijd verdwijnen.

Het bleek dat de verwondingen nergens heen gaan. Er is maar één manier om er zeker van te zijn dat er geen letsel is: een tijdmachine bouwen, teruggaan in de tijd en alles repareren. Ik heb geen tijdmachine, wat betekent dat de «littekens» voor altijd bij me zijn.

Maar ik weet precies waarom ik heftig reageer op sommige situaties en liever niet inga op details van nieuws over kinderen. Het werd duidelijk hoe trauma werkt, en je kunt op dit moment voor jezelf zorgen.

5️⃣Na psychotherapie wordt het leven gemakkelijker.

Het werd alleen maar moeilijker. 😂Maar het is gemakkelijk uit te leggen. Voor de therapie handelde ik volgens een bepaald scenario, er was geen andere manier. Het is als een trein die alleen op rails rijdt. Hij kan zich niet wenden tot waar geen spoorwegen zijn. Na psychotherapie is er een keuze. U kunt reizen per trein, bus, vliegtuig of te voet.

De moeilijkheid is om «transport» te kiezen. Het is altijd moeilijk kiezen. Ik wil de juiste keuze maken, maar er is geen goed of fout. Niemand beoordeelt. Je gaat gewoon zitten en eten. En u bent verantwoordelijk voor uw keuze.

Heel erg bedankt voor het lezen tot het einde! Ik zal blij zijn als je je abonneert op het kanaal en het leuk vindt.

Abonneer je op het kanaal Abonneer je op het kanaal!

Mijn blog | Mijn misvattingen over psychotherapie. Ik telde 5 stuks |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post 5 tips uit Japan om geld te besparen en er plezier aan te beleven
Next post China «draait de schroeven vast» met censuur en internet.