Mijn indrukken van de Japanse Starbucks.

Mijn indrukken van de Japanse Starbucks.

Er zijn geen Starbucks-koffiebars in het Verre Oosten en zijn er ook nooit geweest. Het meest van al, misschien, maakt dit Japanse toeristen van streek, omdat sommige Japanners Starbucks-mokken verzamelen uit verschillende landen en steden.

Ze kwamen naar het Verre Oosten en wilden ook een mok kopen voor hun verzameling om aan te geven dat ze in Rusland waren, hier is het bewijs — een Starbucks-mok. En toen ik zei dat er geen Strabucks waren, waren ze boos omdat ze dachten dat deze keten van coffeeshops overal is. En het voelt echt alsof Starbucks overal is.

Dit was mijn eerste keer bij Starbucks in Japan. Indrukken zijn als volgt.

De koffie verraste me niet. Ik heb niet het gevoel dat Starbucks heerlijke koffie heeft, integendeel. In Rusland begonnen in die tijd veel koffiehuizen matcha latte te bereiden, en het was een echte hausse. En in de Japanse Starbucks temperde ik het en had er echt spijt van. Ik kon het helemaal niet drinken. Gelukkig bestelde ik een kleine mok. Voor mij was het ondraaglijk zoet.

Ik nam een ​​slok en gooide de koffie in de prullenbak. Sindsdien drink ik nergens matcha latte, ik heb een «trauma» na dit ongewoon zoete drankje.😂

Japanse vriendin en ik bij Tokyo Starbucks Japanse vriendin en ik bij Tokyo Starbucks.

Starbucks heeft een coole sfeer, het is echt heel vriendelijk. Je loopt een coffeeshop binnen en voelt alsof je thuis bent. Starbucks-coffeeshops zijn als eilanden van rust op een onbekende plek, je kunt naar een coffeeshop in een onbekend land gaan en je op een plek bevinden met een aangename sfeer.

Met Japanse vrienden gingen we naar Starbucks om koffie te drinken en te kletsen. En het was echt een van de leukste plekken in Japan om te zitten en te kletsen.

Ik hou van koffie, elke ochtend begint ermee. Ik brouwde vroeger koffie in een Turk, en onlangs kocht ik een geiser koffiezetapparaat. Heel cool spul. Naar mijn mening is het veel gemakkelijker om er koffie in te zetten.

Ik wil 3️⃣de plaatsen delen waar ze naar mijn smaak goede koffie brouwen in het Verre Oosten.

Cappuccino en wafeltje met vis uit «Keldi» in Khabarovsk.Cappuccino en wafeltje met vis uit «Keldi» in Khabarovsk.

1️⃣In Khabarovsk ben ik dol op de Keldi-koffiebar. Ze hebben geweldige service en geweldige koffie. Ik neem altijd cappuccino. Het is moeilijk voor mij om te behagen, meestal in koffiehuizen is cappuccino bitter of zuur voor mij, maar ik hou van de smaak neutraal.

Dit betekent niet dat er maar één toffe coffeeshop in de stad is. Er is ook «Cafema», «Mayak», «Coffee Republic», «Lavita», enz.

Pompoenpannenkoekjes van Michel’s Bakery in Vladivostok Pompoenpannenkoekjes van Michel’s Bakery in Vladivostok.

2️⃣In Vladivostok hou ik van Michel’s Bakery. Dit is niet eens een coffeeshop, maar een heel café. Er is een enorm menu. U kunt ontbijten, lunchen en dineren. Dat wil zeggen, niet alleen om koffie en lekker te eten, maar je kunt ook soep, dumplings en pasta bestellen.

Het lekkerste dat ik daar at waren pompoenpannenkoekjes. Ik ben een persoon die absoluut onverschillig staat tegenover pompoen, ik eet het niet en kook het in geen enkele vorm. Maar de pannenkoeken bij Michel’s Bakery hebben me overtuigd.

Ontbijt «op bed» van de «Melnitsa» in Joezjno-Sachalinsk Ontbijt «op bed» van de «molen» in Joezjno-Sachalinsk.

3️⃣In Joezjno-Sachalinsk gingen we naar de «molen» aan de Communistische Weg. Dit is een klein etablissement. Er hangt zo’n huiselijke sfeer. Het voelt alsof je je eigen oma bezoekt. In de coffeeshop werken ongelooflijk goedaardige vrouwen.

Ooit kochten we daar croissants met rode vis. We kregen zoveel rode vis dat het genoeg zou zijn voor twee van deze croissants. Ik heb nog nooit zo’n vrijgevigheid gezien in een café, in een gekocht broodje. Ze hadden geen spijt van de toppings, en dit gaf me het gevoel dat ik op bezoek kwam en de goedaardige gastheren willen me het beste geven dat ze hebben, ze willen alles en meer.

Drink je ‘s ochtends koffie en naar welke plekken ga je meestal? Laten we samen de TOP koffiehuizen in Rusland maken.

Mijn blog | Mijn indrukken van de Japanse Starbucks. Ik geef tips over waar je een normale koffie drinkt in het Verre Oosten |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post De Japanners wisten niet hoe ze moesten skiën!
Next post Japanse noedels met Pikachu voor 179 roebel.