«Made in Japan» — een teken van kwaliteit?

«Made in Japan» — een teken van kwaliteit?

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids. Ik werk al 10 jaar met Japanse toeristen. Op dit kanaal vind je interessante verhalen over Japan en Japanners.

In Rusland heerst een hardnekkig stereotype dat absoluut alle Japanse goederen van hoge kwaliteit zijn. Russische marketeers zijn sluw en geven lokale producten door als Japans. Zo worden Japanse luiers, waspoeders, shampoos enzovoort verkocht.

Ik herinner me hoe alle sociale netwerken werden gebombardeerd met advertenties van Japans hyaluronzuur voor schoonheidsinjecties. In feite was het van twijfelachtige kwaliteit, want het kostte een cent. Maar fabrikanten wisten dat als je het product «Japans» noemt, de verkoop sneller zal gaan. Iedereen gelooft immers dat de Japanners geen afval doen.

Maar zelfs de Japanners hebben lekke banden. Zo werd er in het verleden in Japan actief reclame gemaakt voor een gadget op tv. Het moest in de auto en het bespaarde brandstof. Zoals mijn man zei, als je dit ding in je auto stopt en er niet mee rijdt, bespaar je echt benzine. Maar dit is een onschuldig voorbeeld. De gadget kostte een cent en deed de klanten geen kwaad. Nou ja, behalve wat geld verliezen.

Ik ken een interessanter voorbeeld van falen en het heeft te maken met Japanse cosmetica. In Japan is er het merk Kanebo. Er zijn over het algemeen een miljoen cosmeticabedrijven, maar dit specifieke merk ligt op ieders lippen. Was erg populair. In juli 2013 moesten ze 54 schoonheidsproducten terugroepen. Het was een enorme lijn gericht op het verhelderen van de huid en het bestrijden van pigmentatie.

Het feit is dat de meisjes die deze cosmetica gebruikten witte vlekken op hun huid hadden. Ze hebben vitiligo! Vitiligo is een ziekte waarbij witte vlekken op de huid verschijnen.

https://news.tv-asahi.co.jp/articles_img/000011982_640.jpghttps://news.tv-asahi.co.jp/articles_img/000011982_640.jpg

De samenstelling van de cosmetica bevatte de Rhodedenol-component, die blijkbaar alle melanine in de huid doodde. Hoewel dit onderdeel als veilig werd beschouwd en werd goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid, Arbeid en Welzijn.

Kanebo riep snel alle producten terug, gaf het geld terug aan klanten en stuurde ze naar de behandeling van vitiligo. Ze leden natuurlijk enorme reputatieschade. In Japan betekent dit vaker wel dan niet het einde van het bedrijfsleven. Maar Kanebo bleef drijven. Maar ze rapporteren nog steeds op hun website over dit incident.

Per 31 maart 2021 werden bij 19.606 mensen vitiligosymptomen vastgesteld. 11.922 mensen zijn volledig genezen.

Daarvoor dacht ik dat vitiligo gewoon een aangeboren ziekte was. Maar het blijkt dat het kan worden verkregen. Desondanks blijft Kanebo-cosmetica, 8 jaar na het incident, een van de populaire merken in Japan. Remedies voor pigmentatie zijn ook in trek. Maar er worden al andere bleekcomponenten gebruikt.

Ik denk niet dat dit een reden is om teleurgesteld te zijn in Japanse producten en nooit Japanse cosmetica te gebruiken. Iedereen heeft fouten. Ik denk dat Kanebo deze situatie goed heeft aangepakt.

Zelf gebruik ik sinds een half jaar Japanse cosmetica. De kwaliteit is top. Zelfs mijn vrienden hebben gemerkt dat de huid veel beter is geworden. Maar tegelijkertijd koop ik geld in een vertrouwde winkel. Ik heb een regel — ik neem Japanse goederen nooit «blind» aan. Alvorens te kopen, google ik Japanse bronnen en lees de beschrijving.

Koopt u Japanse goederen? Tevreden over de kwaliteit?

Bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde! Ik zal blij zijn als je het leuk vindt en abonneer je op het kanaal. Zodat we niet verdwalen!

Abonneer je op het kanaal Abonneer je op het kanaal!

Mijn blog | «Made in Japan» — een teken van kwaliteit? Praten over de mislukkingen van de Japanse productie |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Mijn vriend uit Servië werd verbannen uit een publiek over Gagarin.
Next post Ik heb mijn eerste tattoo laten zetten toen ik 32 was.