«Leer kinderen Japans, ze zullen ze Russisch leren in de tuin» — waarom ik niet naar het advies van mijn mentor luisterde (en ik ben blij)

«Leer kinderen Japans, ze zullen ze Russisch leren in de tuin» — waarom ik niet naar het advies van mijn mentor luisterde (en ik ben blij)

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids. Ik werk al 10 jaar met Japanse toeristen. Op dit kanaal vind je interessante verhalen over Japan en Japanners.🎌

Er wordt aangenomen dat ouders die vloeiend een vreemde taal spreken, dit aan hun kinderen moeten leren. Het lijkt erop dat dit zo’n unieke kans is om een ​​tweetalige letterlijk uit de baarmoeder op te voeden. Waarom niet?

De Japanners zijn zelf van mening dat het noodzakelijk is om kinderen zo vroeg mogelijk op te voeden. Er is een beroemd boek van de Japanse auteur Ibuka Masaru «It’s Too Late After 3». Ik heb het een beetje gelezen (in het Japans trouwens). Hij vertelt hoe genieën het resultaat zijn van een opvoeding door hun moeders vanaf zeer jonge leeftijd.

Een van mijn mentoren zei dat ik mijn kinderen Japans moest leren. Op de kleuterschool leren ze Russisch spreken.

Ondanks dat Japans verre van de populairste vreemde taal ter wereld is, is kennis van het Japans in het Verre Oosten erg relevant. Je kunt hierdoor veel bonussen krijgen.

Maar ik heb mijn kinderen geen Japans geleerd, en dit is waarom.

Ik geloof niet dat kinderen noodzakelijkerwijs in de voetsporen van hun ouders moeten treden. Volgens mijn observaties zijn de kinderen van beroemde Japanners niet altijd dezelfde uitmuntende Japanners.

En dat allemaal omdat ze niet hebben nagedacht over wat ze willen doen en welke andere vaardigheden ze hebben. In de voetsporen treden van je ouders is een heel eenvoudige beslissing waar je niet over hoeft na te denken.

Ik denk niet dat mijn kinderen in de toekomst Japans nodig zullen hebben. Zelfs als dit gebeurt, zullen ze het op volwassen leeftijd kunnen leren.

Ik ben het ermee eens dat kleine kinderen die vloeiend een vreemde taal spreken, bewonderd worden.

Meerdere keren op de speelplaats ontmoette ik een moeder met twee kinderen die in het Engels met elkaar communiceerden. De kinderen waren ongeveer 6 en 3 jaar oud. Natuurlijk wendde iedereen zich tot hen. Het is te zien dat de moeder vanaf de kindertijd Engels spreekt met de kinderen.

Maar ik weet niet zeker of dit systeem bij mijn kinderen past.

Mijn dochter begon vrij laat te praten — op 3-jarige leeftijd. Als ik haar extra had belast met het Japans, dan vrees ik dat we meer problemen zouden hebben met de Russische taal.

Ik heb ook niet geëxperimenteerd met mijn zoon, omdat ik niet wist hoe de spraakontwikkeling zou verlopen. Maar hij sprak voor de dochter. Op 2,5-jarige leeftijd formuleert hij toffe lange zinnen. Maar ik ben ook niet van plan hem Japans te leren.

Dit betekent niet dat ik over het algemeen tegen het leren van vreemde talen door kinderen ben.

Een jaar geleden, tijdens de quarantaine, begonnen mijn dochter en ik naar een kinderprogramma in het Engels te kijken. Daar zongen kinderen in kostuums liedjes. De Britse analoog van onze Kukutikov.

Ik heb helemaal geen speciale doelen gesteld. We hebben net deze video’s bekeken en ik vertaalde naar mijn dochter waar ze over praten en over zingen. Ik was stomverbaasd toen ik me realiseerde dat mijn dochter al gemakkelijk in het Engels tot 5 telt, ze kan vragen «Hoe gaat het met je?» en zeg haar naam.

Dit jaar wilde ze zelf Engels leren. Feit is dat mijn man en ik online Engels leren en ik denk dat dit een impact heeft gehad. Over het algemeen hebben we haar ook aangemeld voor eenvoudige online lessen. Ze is heel trots dat ze nu ook huiswerk heeft.

Ik vind dat elke training gerechtvaardigd moet zijn. Tweetaligheid, als het gezin in het buitenland woont of als een van de ouders een buitenlander is. Een vreemde taal leren, als het kind zelf high is, en niet omdat de ouders hem dwingen.

Wat vind je van het vroege leren van vreemde talen?

Bedankt voor het lezen van het artikel tot het einde. Like en abonneer op het kanaal, zodat we zeker niet verdwalen.👍🏻

Abonneer je op het kanaal Abonneer je op het kanaal!

Mijn blog | «Leer kinderen Japans, ze zullen ze Russisch leren in de tuin» — waarom ik niet naar het advies van mijn mentor luisterde (en daar ben ik blij om) |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Japanse boeken over ontlasting laten zien (selectie van foto’s)
Next post Kwam naar Japan voor de kersenbloesems.