Kwam naar Japan en kon zelf geen mobiele telefoon kopen.

Kwam naar Japan en kon zelf geen mobiele telefoon kopen.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids. Ik werk al 10 jaar met Japanse toeristen. Op dit kanaal vind je interessante verhalen over Japan en Japanners.

In 2008 ging ik naar Tokio om te studeren aan een Japanse talenschool. Ik woonde toen in een Japans gezin. Smartphones bestonden toen nog niet, dus werd besloten om voor mij een mobiele telefoon te kopen voor communicatie.

We gingen met de Japanse «moeder» naar de Big Camera-winkel op Shibuya Station. Daar kozen we de eenvoudigste «clamshell». Over het algemeen ging in dat jaar iedereen in Japan met «clamshells». Nu, in het tijdperk van iPhones, is het zelfs moeilijk voor te stellen.

Maar de adviseur legde uit dat hij geen telefoon en een contract voor mobiele communicatie voor mij kon afgeven, omdat. Ik ben een buitenlander. Toen stelde de Japanse moeder me gerust en tekende gewoon zelf het contract. Mijn mobiele provider was Softbank.

Mijn Japanse telefoon Mijn Japanse telefoon.

Voor mobiele communicatie kocht ik kaarten voor 1000 of 3000 yen (700 en 2100 roebel tegen de huidige wisselkoers). Naar mijn mening heb ik in een maand ongeveer 3.000 yen (2.100 roebel tegen de huidige wisselkoers) uitgegeven.

Interessant is dat ik na 4 jaar weer naar Japan kwam. Ik ging met mijn oude telefoon naar het Softbank-kantoor en ze gaven me een nieuwe en ik heb daar mijn rekening opgewaardeerd. En weer een week lang had ik contact en kon bellen in Japan. Het enige is dat het aantal natuurlijk veranderd is.

Ik heb opgezocht hoeveel een mobiele verbinding vandaag in Japan kost. Het is interessant om te vergelijken — duurder dan de onze of niet?

Er zijn 3 grote mobiele operators in Japan: Softbank, Docomo en Au.

Softbank-tarieven Softbank-tarieven.

2 tarieven van Softbank. Met onbeperkt internet kost het vanaf 4480 yen per maand (3136 roebel). Als internet niet echt nodig is, bedragen de kosten van het tarief 1980 yen (1386 roebel). Er zijn kortingen voor het hele gezin. En in het tweede tarief kunnen de kosten verschillen, afhankelijk van de beperking van internetverkeer — tot 1, 2 of 3 GB.

Docomo tarieven. Docomo tarieven.

Docomo heeft één basistarief. Prijzen verschillen afhankelijk van hoeveel internetverkeer u wilt uitgeven. Met onbeperkt internet kost het tarief 6550 yen en met belastingen 7205 yen (5044 roebel). Tot 3 GB bedragen de kosten 2880 yen, inclusief belastingen 3168 yen (2218 roebel).

Tarieven Au Tarieven Au.

Au heeft een korting voor een onbeperkt tarief en het kost 4928 yen inclusief belastingen (3450 roebel). Een tarief tot 3 GB kost 1650 yen (1155 roebel).

Salarissen in Japan beginnen bij 200.000 yen per maand (140.000 roebel tegen de huidige wisselkoers). Dit is de laagste balk. Meestal ontvangen ze 300-500.000 yen (210-350 duizend roebel).

Wat vind je van Japanse prijzen? Hoeveel besteedt u per maand aan mobiele communicatie?

Bedankt voor het lezen van het artikel tot het einde. Like en abonneer op het kanaal, zodat we zeker niet verdwalen.

Abonneer je op het kanaal Abonneer je op het kanaal!

Mijn blog | Kwam naar Japan en kon zelf geen mobiele telefoon kopen. Ik vertel je waarom en hoeveel mobiele communicatie kost in Japan |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post «Een vrouw kan zes maanden niet opnieuw trouwen» — over een scheiding in Japan van een Russisch meisje
Next post Japanse boeken over ontlasting laten zien (selectie van foto’s)