Kimono is een mooi maar zinloos kledingstuk.

Kimono is een mooi maar zinloos kledingstuk.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids. Ik werk al 10 jaar met Japanse toeristen. Op dit kanaal vind je interessante verhalen over Japan en Japanners.🗾🌸

Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het eerst een Japanse kimono probeerde. Misschien gebeurde het tijdens de eerste reis naar Tokio in 2008, of later tijdens een evenement in mijn stad.

Maar ik herinner me het gevoel van nieuwe kleren nog goed. Ik voelde me ongemakkelijk en opgesloten in een kimono. Bovendien wist ik zeker dat dit niet bij mij paste.

Ik was op een evenement in Khabarovsk gewijd aan kimono’s. Ik zal hier een foto laten zien ter illustratie Ik was op een evenement in Khabarovsk gewijd aan kimono. Ik zal de foto hier als illustratie laten zien.

De ontdekking was dat een kimono niet zomaar een kamerjas met riem is. Zelfs de zomerse yukata-kimono is meerlagig. Eerst wordt een licht doorschijnende cape omgedaan. Er zitten geen knopen aan, dus hij zit vast met meerdere dunne koordriemen. Op dat moment voelde ik me als een leverworst vastgebonden met touwtjes.😂

Dan wordt de kimono zelf erop gezet, die ook eerst met dunne veters wordt vastgemaakt, en bovenaan met een enorme obi-riem. Kimono’s hebben geen maten. De lengte is altijd hetzelfde en wordt gereguleerd door het feit dat er een plooi op de buik wordt gemaakt van onnodig weefsel. Deze vouw is ook verborgen onder de obi-riem.

Prijzen voor zomerkimono «yukata». De goedkoopste met korting is 3080 roebel (tegen de huidige wisselkoers). De duurste is 10.500 roebel. Dit is zonder schoenen, ondervoering en dunne strikbanden Prijzen voor zomerse yukata kimono. De goedkoopste met korting is 3080 roebel (tegen de huidige wisselkoers). De duurste is 10.500 roebel. Dit is zonder schoenen, ondervoering en dunne strikbanden.

Ik ben 154 cm lang.De vouw in mijn geval was gewoon enorm, en dit maakte de kimono nog ongemakkelijker om te dragen. Op mijn voeten werd mij aangeboden om houten geta-sandalen aan te trekken. Ik liep heel voorzichtig om niet in sandalen te struikelen en zodat de hele kimonoconstructie van touwtjes niet uit elkaar zou vallen. Hoewel alles aan het geweten was gebonden.

Wat me het meest verbaasde was dat het onmogelijk was om zelf een kimono aan te trekken!

Dat wil zeggen, je koopt dure traditionele kleding met alle kussentjes, riemen en andere dingen en je kunt het niet zelf aantrekken! We hebben minimaal één persoon nodig om te helpen.

Ik wilde een yukata voor mezelf kopen in Japan. Toen keek ik naar de prijs … Ik dacht dat ik het mezelf niet kon aandoen en besloot het niet te kopen.

De meisjes zijn in het Japans gekleed. Volgens mijn berekeningen duurt een yukata minstens 10 minuten.Meisjes worden gekleed door Japanse vrouwen. Volgens mijn berekeningen duurt een yukata minstens 10 minuten.

Er zijn speciale cursussen om een ​​kimono te leren dragen. Geen tutorials van youtube. Voor zover ik begrijp, volgen alle Japanse vrouwen deze cursussen en helpen ze elkaar met aankleden. Kimono’s worden nog steeds gedragen bij speciale gelegenheden — bruiloften, coming of age-dagen, zomerse vuurwerkfestivals, enzovoort.

Maar ik moet toegeven dat de kimono erg mooi is! Meisjes erin zien er verfijnd en elegant uit. En van de obi-riem op de achterkant kun je echte meesterwerken strikken.

De obi-riem was versierd in de vorm van bloemen. De obi-riem was versierd in de vorm van bloemen. Er zijn al andere bloemen hier. Er zijn hier andere bloemen. Houd je van de manier waarop de kimono eruitziet? Wil je proberen?

Bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde! 💐Abonneer je op het kanaal zodat je niet verdwaalt. Ik zal blij zijn als je het leuk vindt.💛

Abonneer je op het kanaal Abonneer je op het kanaal!

Mijn blog | Kimono is een mooi maar zinloos kledingstuk. Ik leg uit waarom en toon de prijs |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik ging met de Japanners naar een Japans café.
Next post Ik kwam naar Japan en keek tv met mijn mond open.