Japanse honderdjarigen stonden niet eens in de buurt van mijn grootmoeder!

Japanse honderdjarigen stonden niet eens in de buurt van mijn grootmoeder!

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids en werk al 10 jaar met toeristen uit Japan. De meeste van mijn toeristen waren van Japanse leeftijd. Ik heb met zowel 60-jarigen als 80-jarigen gewerkt.

Japan staat bekend om zijn honderdjarigen, en velen verwachten heel begrijpelijk dat ze 100 jaar oud zullen worden. Maar ik kwam mijn grootmoeder bezoeken en realiseerde me dat de Japanners ver van haar verwijderd zijn.

Ze is lerares wiskunde. Op 81-jarige leeftijd geeft ze nog steeds bijles en lost ze differentiaalvergelijkingen op met studenten!

Tijdens de winter liep ze covid op. Rechtstreeks vanuit het ziekenhuis dicteerde ze uit het hoofd de oplossing van problemen in de waarschijnlijkheidstheorie, die ze geen tijd had om te geven. Ik was stomverbaasd toen ik dit verhaal hoorde.

Ik vertel wat mijn grootmoeder doet om haar gezondheid en een goed geheugen te behouden.

1️⃣Houdt super zorgvuldig de voeding in de gaten.

Ze zout haar eten niet. Suiker doet ‘s ochtends maar één lepel in koffie. Zorg ervoor dat je een lepel zeewier eet om een ​​jodiumtekort aan te vullen. Als ontbijt eet hij kwark en kaas zodat zijn gewrichten in orde zijn. Eet weinig vlees. Ze zegt dat ze vis- en groentebouillon lekkerder vindt.

Mijn grootmoeder heeft verse bessen in haar vriezer, compote van gedroogd fruit in een pan (zonder suiker natuurlijk). Hij houdt van verse appels, zodat ze zeker ruiken! Nieuwe voedingsmiddelen proberen, beetje bij beetje.

Bloemen in de buurt van het huis, die worden verzorgd door de grootmoeder. Bloemen in de buurt van het huis, die worden verzorgd door de grootmoeder. 2️⃣Volgt alle aanbevelingen van artsen.

Ze heeft medicijnen, doses en tijden van opname op een speciaal stuk papier — ‘s ochtends, tijdens de lunch of ‘s avonds. Oma begon een speciale pillendoos waar ze ‘s ochtends haar pillen in stopt. Als de pillendoos leeg is, dronk ze alles op wat ze nodig had.

Grootmoeder zegt dat een telefoontje haar kan afleiden, en dan is het onmogelijk om te onthouden of ze het medicijn heeft gedronken of niet. Ze beschouwt de pillen niet als «chemie» en drinkt strikt alles wat de artsen hebben voorgeschreven.

3️⃣Voortdurend actief in beweging.

Vroeg in de ochtend, in plaats van op te laden, gaat mijn grootmoeder de bloemen bij het huis water geven. In de middag heeft ze een verplichte wandeling te voet. Oma heeft een favoriete steeg met kerstbomen niet ver van huis.

Soms gaat ze naar het huisje van haar vriend. Samen liepen we zelfs van de datsja naar het meer. Oma is erg actief, ze rent als een jonge vrouw.

Oma leest het nieuws op de computer. Oma leest het nieuws op de computer. 4️⃣Niet bang om iets nieuws te leren.

Op 70-jarige leeftijd kocht mijn grootmoeder een computer en verbond ze met internet. Ze leerde de weersvoorspelling en nieuws op Yandex openen en begon een e-mail!

Het is nu veel gemakkelijker om per e-mail contact op te nemen met je grootmoeder dan om erdoorheen te komen. Ze hoort haar mobiel vaak niet en als ze gaat wandelen, neemt ze hem ook helemaal niet mee. Ik maakte een bladwijzer voor haar op de computer met een link naar mijn kanaal op Zen, zodat ze gemakkelijker te vinden zou zijn.

5️⃣Slaap lekker dag en nacht.

Oma gaat om 22.00 uur naar bed en staat om 8.00 uur op. Na het eten slaapt hij ongeveer 2 uur. Ik denk dat goed slapen de basis is van gezondheid. Vandaar de energie en het verlangen om iets te doen. Zelf offer ik vaak uren slaap op om op tijd te zijn, en dat is fout.

Het lijkt mij dat mijn grootmoeder een heel correcte manier van leven heeft, waardoor ze haar gezondheid kan behouden en tegelijkertijd vreugde uit het leven kan halen.

Heel erg bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde! Ik zal blij zijn als je je abonneert op het kanaal en het leuk vindt.👍🏻

We zijn bij mijn oma. We zijn bij mijn oma. Vergelijkbaar?

Mijn blog | Japanse honderdjarigen stonden niet eens in de buurt van mijn grootmoeder! Wat ze op 81-jarige leeftijd doet voor mentale helderheid en gezondheid (eenvoudige 5 dingen) |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Werkte bij een reisorganisatie.
Next post De taxichauffeur vertelde waarom een ​​Engelse vrouw in Tsjeljabinsk bang is om met het openbaar vervoer (en ook de lift) te reizen