Japanse bioloog zei dat de taiga uit het Verre Oosten Japan voedt met vis

Japanse bioloog zei dat de taiga uit het Verre Oosten Japan voedt met vis

Tot 2020 kwam er bijna elk jaar een interessante delegatie uit Japan naar Khabarovsk om bomen te planten op onze Chekhtsir. Dit is een middelgebergte en er is ook een natuurgebied.

Met deze delegatie heb ik verschillende keren als tolk gewerkt. We gingen diep het bos in en plantten natuurlijk bomen. Meestal werden we geholpen door Russische studenten. Vertalers werkten ook met een schop, je kunt je niet verschuilen voor fysieke arbeid. Ze plantten meestal Koreaanse ceder en nog iets anders, dat was ik al vergeten. Zoals dennen. Elk jaar was het een andere boom.

«Forest van vriendschap. Geplant door de gezamenlijke inspanningen van de Musashino-Tama-Khabarovsk-verenigingen en de inwoners van Khabarovsk.» We hebben bomen geplant in de buurt van deze steen, maar niet direct ernaast. De plaats voor het planten werd gekozen door de boswachters. En dit is het resultaat van de eerdere aanplant van zaailingen. «Forest of Friendship. Geplant door de gezamenlijke inspanningen van de verenigingen Musashino-Tama-Khabarovsk en de inwoners van Khabarovsk.» We hebben bomen geplant in de buurt van deze steen, maar niet direct ernaast. De landingsplaats werd gekozen door de boswachters.

Een van de delegaties was een Japanse bioloog. Waanzinnig interessante oom. Hij zei dat hij een kleine tuin heeft waar hij experimenteert met verschillende planten. Alles groeit.

Na zijn lezing kwam een ​​student naar me toe en vroeg me de woorden van dankbaarheid te vertalen. Ze liet zich inspireren door het verhaal van een Japanse bioloog en besloot dat ze ook samen met haar ouders in het dorp een soortgelijke tuin zou gaan aanleggen.

Maar de Japanse grootvader vertelde me de meest interessante en inspirerende theorie toen we met schoppen in onze handen door het bos liepen nadat we alle Koreaanse cederzaailingen hadden geplant.

Uitzicht op het Chekhtsirsky-reservaat. Ik heb foto’s gemaakt toen ik voor het laatst met de delegatie werkte (2014) Uitzicht op het Khekhtsirsky-reservaat. Ik heb foto’s gemaakt toen ik voor het laatst met de delegatie werkte (2014) Uitzicht op het Khekhtsirsky-reservaat. Ik heb foto’s gemaakt toen ik voor het laatst met de delegatie werkte (2014).

De Japanners zeiden dat Japan ook voor de taiga uit het Verre Oosten moet zorgen, en het is goed dat er vergelijkbare tours zijn waar je een ceder kunt planten en daarmee je bijdrage kunt leveren aan het bos in het Verre Oosten.

Hij deelde de theorie dat ons bos, met zijn rijkdom en diversiteit, voedingsstoffen levert die met water in de Oessoerië en de Amoer terechtkomen, en vervolgens in de Zee van Okhotsk en de Stille Oceaan.

Dankzij deze voedingsstoffen zijn er zoveel vissen in de Stille Oceaan dat Japanse vissers letterlijk heel Japan vangen en voeren.

En hier is de bioloog. Later gaf ik hem een ​​rondleiding door de stad en vroeg hij zijn collega om een ​​foto te maken met de Amoerbrug op de achtergrond. Ik heb ook een paar foto’s gemaakt en hier is de bioloog zelf. Later gaf ik hem een ​​rondleiding door de stad en vroeg hij zijn collega om een ​​foto te maken met de Amoerbrug op de achtergrond. Ik heb ook een paar foto’s gemaakt en hier is de bioloog zelf. Later gaf ik hem een ​​rondleiding door de stad en vroeg hij zijn collega om een ​​foto te maken met de Amoerbrug op de achtergrond. Ik heb ook een paar foto’s gemaakt.

De Japanse bioloog zei dat als er problemen zijn met het bos in het Verre Oosten, dit direct gevolgen zal hebben voor de conditie van de vissen in de Stille Oceaan.

Ik herinnerde me dit verhaal na onze vele familie-uitstapjes naar het bos en besloot het te delen. Ik begrijp dat de theorie nergens door wordt bewezen, maar ik vind het leuk. Het is leuk om te bedenken dat onze taiga uit het Verre Oosten het hele land voedt.

Mijn blog | Japanse bioloog zei dat de taiga uit het Verre Oosten Japan voedt met vis |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post 4 redenen waarom ik naar Noord-Korea wil (voel de sfeer van de USSR)
Next post Russische man leerde de Chinezen «slecht»