Is psychotherapie weggegooid geld?

Is psychotherapie weggegooid geld?

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera en ik werk al bijna 2 jaar bij een psycholoog. Ik besloot in therapie te gaan na de beroemde wensmarathon. Later kwam ik erachter dat velen na zulke marathons niet alleen naar een psycholoog gaan, maar ook rennen. Alles was rustiger voor mij, maar ik realiseerde me dat er problemen zijn die ik niet alleen kan oplossen.

Ik besloot meteen dat ik online zou gaan studeren en zocht een psycholoog op Instagram. In het begin oefende ik één keer per week, daarna stapte ik over naar 2 lessen per week. Tot nu toe spreek ik 2 keer per week online met een psycholoog. De kosten van een uur waren 2000 roebel. Nu is het gestegen tot 2200 roebel. Gedurende 2 jaar heb ik meer dan 200 duizend roebel gegeven (ik moet dit schrijven omdat ik het onderwerp prijs in de titel heb aangeroerd).

Hier zijn mijn reflecties na 2 jaar psychotherapie.

🔶De kwestie van geld gaat niet over geld.

Ik realiseerde me dat geld waarschijnlijk het moeilijkste hulpmiddel is. En de essentie ligt niet alleen in de monetaire instellingen in het hoofd als «we hebben niet rijk geleefd, er is niets om te beginnen.» Voor mij gaat geld over «jezelf een beetje meer gunnen». Veroorloven:

  • Bestel elke dag heerlijk eten, niet koken.
  • Bel een schoonmaakdienst in plaats van zelf de schoonmaak te doen.
  • Koop een auto bij de salon, gewoon omdat je dat wilt.
  • Minder werken en meer krijgen.

Geld is een hulpmiddel voor een vrij leven.

🔶Voed geen kinderen op, zorg goed voor jezelf.

Ik realiseerde me dat ik helemaal niets tegen mijn kinderen kan zeggen. Leer ze niet, dreig niet met een vinger dat je dit en dat moet doen. Ik kan over het algemeen zwijgen, maar dit betekent niet dat de kinderen vrij en gelukkig zullen opgroeien. Ze zullen nog steeds mijn houding en levenshouding lezen. En ze zullen leven zoals ik.

Als ik wil dat mijn kinderen beter zijn dan ik, dan zal ik mezelf moeten veranderen. Geen kinderen om te veranderen, maar jezelf. Verrassend genoeg werkt het.

🔶Als je jezelf verandert, veranderen ook je dierbaren.

Ik dacht dat ik alleen in het proces van psychotherapie zou veranderen, en dat dit andere mensen onbeduidend zou beïnvloeden. Ik had het fout. Mijn man moest bijvoorbeeld met mij mee. Ik heb veel geluk dat hij me steunt.

Over het algemeen heeft de partner, wanneer men met een psycholoog gaat werken, 3 opties:

  • Ondersteun en verander samen met je soulmate.
  • Niet verbieden, maar ook niet steunen. Neutraliteit behouden.
  • Trek je terug en zeg dat psychotherapie complete onzin is.

Dit laatste komt voort uit het feit dat de partner niet wil veranderen. Hij begrijpt onbewust dat hij zal moeten werken en wil het niet doen. Blij dat het niet mijn keuze is.

🔶Agressie is normaal. Iemand ver weg sturen is soms nodig en belangrijk.

Als kind mocht ik niet boos zijn. Ja, probeer tegen je vader te schreeuwen, je krijgt een zwerver. Goede meisjes worden niet boos. Ze zijn kalm en gehoorzaam, dragen jurken en netjes gevlochten staartjes op hun hoofd. Ze studeren alleen op 4 en 5. Deze kennis en vaardigheden waren niet nuttig in het volwassen leven, wanneer je iemand moet afwijzen die brutaal op zijn nek wil zitten.

Ik realiseerde me dat boos zijn op iemand volkomen normaal is. Er hardop over praten is ook prima. En als een persoon zich gedraagt ​​​​als de laatste radijs, dan kun je hem naar het badhuis sturen. Waarom zou ik omringd zijn door een persoon die me niet in een cent steekt.

Ik weet dat het onderwerp psychotherapie niet populair is bij Zen. Er wordt aangenomen dat psychologen alleen geld afpersen en niets doen om te helpen. Ik ben het er niet mee eens. Psychotherapie helpt je om jezelf beter te leren kennen. Er is een keuze waar er voorheen geen was. En nu heb ik het gevoel dat ik eindelijk begrijp hoe ik dit leven moet leiden. Hoeveel het kost is absoluut niet relevant.

Hoe sta je tegenover psychotherapie?

Ik ben blij dat je mijn artikelen tot het einde hebt gelezen. 🌷Abonneer je op het kanaal, dan verdwalen we niet in de Zen-feed.

Vind ik leuk!

Mijn blog | Is psychotherapie weggegooid geld? Ik vertel je voor welke realisaties ik meer dan 200 duizend roebel gaf |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post De Japanners waren er tegen, maar de Olympische Spelen worden nog steeds gehouden.
Next post «Ik wil, als gids Vasya, met de Japanners in het badhuis baden en geld krijgen» — wat doen de gidsen precies met toeristen (hard werken)