Is liefde niet belangrijk?

Is liefde niet belangrijk?

Een Japanse vriend van mij deelde ooit het verhaal van zijn eerste romantische relatie met mij. Op de middelbare school ging hij uit met een meisje. Maar toen het tijd was om af te studeren, nodigde het meisje hen uit om te vertrekken. Ze verklaarde dit door het feit dat examens op de neus waren en ze met alle middelen naar de universiteit moest, en haar relatie met een man verhinderde haar om zich goed voor te bereiden.

Mijn vriend dacht ook dat het moeilijk voor hen zou zijn om elkaar te ontmoeten op het moment van de eindexamens. De Japanners bereiden zich zo krachtig op hen voor dat er zelfs geen tijd is om naar het toilet te gaan. Mijn vriend bedacht een heel plan. Hij wilde een vergaderschema afspreken, bijvoorbeeld om elkaar eens in de twee weken een uur te zien.

Hij was bereid tijd opzij te zetten en enkele uren voorbereiding op te offeren in het belang van zijn vriendin, maar had geen tijd om zijn optie aan te bieden. Het meisje besliste alles voor hen beiden.

Na dit verhaal dacht ik voor het eerst dat wanneer ze relaties opbouwen in Japan, ze gevoelens niet op de eerste plaats zetten, maar kijk naar iets meer materieels en praktischer. Dit geldt natuurlijk niet voor absoluut alle Japanners, niet iedereen trouwt of trouwt door berekening. Maar het systeem is zo gebouwd dat zelfs als er liefde is, andere factoren een veel grotere rol spelen.

Hier zijn andere verhalen die ik tegenkwam.

Een jongen en een meisje hebben een date in een tempel in Kyoto Een jongen en een meisje hebben een date in een tempel in Kyoto.

Na hun afstuderen aan de universiteit krijgen Japanse vrouwen een baan bij een bedrijf. Sommigen van hen besluiten na een tijdje werken niet meer te willen werken, zijn moe of hun baas heeft hen gemarteld, en het veranderen van baan is lastig. Dan trouwen ze specifiek om niet te werken. In Japan wordt de traditie nog steeds bewaard wanneer de vrouw voor het huishouden zorgt en de man voor het gezin zorgt.

Zulke Japanse vrouwen zoeken bewust een partner met een goed salaris. Ze gaan bijvoorbeeld op zoek naar een relatie met een medewerker van een bepaald bedrijf met een hoog salarisniveau of zoeken een partner met een hoge functie. Soms gaat het om kantoorromans.

In sommige bedrijfsculturen zijn kantoorromans verboden. Maar hier zijn geen problemen. Een Japanse vrouw begint een affaire met iemand van de afdeling, trouwt dan, neemt ontslag en haar man blijft in het bedrijf werken tegen een goed salaris. De man zorgt voor het gezin, iedereen is gelukkig.

Een van deze verhalen speelde zich trouwens voor mijn ogen af. Toen ik in een reisbureau werkte, hadden we veel partnerbedrijven, niet alleen reisorganisaties. En in een van hen in de stad Niigata werkte een heel mooie Japanse vrouw, ze was begin 30 en ze was niet getrouwd. Op een mooie dag kwam ze blij naar haar werk, kondigde aan dat ze ging trouwen en vroeg ontslag aan.

Voor zover ik begreep, wilde ze niet blijven werken, omdat er serieuze veranderingen begonnen in het bedrijf: herschikkingen, ontslagen. En ze loste dit probleem op deze manier op — ze trouwde. Als ik me niet vergis, vond ze haar man in een partnerbedrijf waarmee ze samenwerkten op het werk.

Welke andere verhalen ben ik tegengekomen?

Sakura in bloei en de Japanners gaan in paren Sakura in bloei en de Japanners gaan in paren.

De reisleider van een van de groepen Japanse toeristen waarmee ik werkte, bleek een heel sociaal persoon te zijn en vertelde veel over zijn leven. Eens gaf hij toe dat hij binnenkort een bruiloft zou spelen met zijn bruid. Toevallig was ze al zwanger en wilde ze geen trouwfoto’s met een bolle buik. Daarom besloten ze deze gebeurtenis te vieren na de geboorte van het kind.

In Japan is er zo’n traditie dat het meisje zelf de ring voor de bruiloft kiest. En de man moet precies de ring kopen die het meisje heeft gekozen, ongeacht de kosten. Toen een Japanse man zijn vriendin ten huwelijk vroeg en ze naar een juwelier kwamen, was er maar één gedachte in zijn hoofd: «Ik wou dat ze niet de duurste ring met een enorme diamant koos», omdat mijn vriend zo’n ring niet kon betalen. een ring.

Als je van de andere kant kijkt, is het duidelijk dat de meisjes een rijkere ring willen. Met zo’n ring, zonder woorden, kan worden uitgelegd dat haar toekomstige echtgenoot een rijk persoon is en een winstgevend huwelijk op haar wacht. Het meisje van mijn kennis begreep blijkbaar hoeveel haar verloofde kon uitgeven. Ze koos een kleine diamanten ring die hij zich kon veroorloven, maar de duurste die hij zich kon veroorloven.

In de relatie tussen Japanse echtgenoten is nog iets interessants. Op een keer begonnen mijn vrienden, Japanse studenten, te vragen naar mijn relatie met mijn man. Ze waren erg beschaamd, bloosden, werden bleek, maar flapten er nog steeds uit of mijn man en ik op hetzelfde bed slapen of op verschillende? Ik antwoordde dat we natuurlijk op hetzelfde bed slapen, in Rusland is dat gebruikelijk.

Leuk Japans stel dat ik kende. Toen ik naar hun relatie keek, realiseerde ik me dat niet alle stellen op gemak trouwen. Een leuk Japans stel dat ik kende. Toen ik naar hun relatie keek, realiseerde ik me dat niet alle paren op basis van berekening trouwen.

De Japanners waren verrast en zeiden dat in Japan, vaak na het huwelijk, echtgenoten in verschillende bedden en zelfs in verschillende kamers slapen. De initiator van deze gang van zaken zijn meestal echtgenotes: «De man is onaangenaam, hij snurkt en ik zal niet met hem op hetzelfde bed slapen.» In mijn werk heb ik daar bewijs van gevonden.

Toen ik voor een reisbureau werkte, boekte ik hotelkamers voor Japanse toeristen. En als ze man en vrouw waren (het was duidelijk met dezelfde achternaam, ongeveer dezelfde leeftijd), dan kozen ze altijd voor een tweepersoonskamer (met twee aparte bedden). Ik heb geen enkel stel ontmoet dat een tweepersoonskamer (met een tweepersoonsbed) zou hebben geboekt.

Mijn ervaring heeft geleerd dat gevoelens natuurlijk belangrijk zijn voor de Japanners. Maar rijkdom, het inkomen van de toekomstige echtgenoot spelen een veel grotere rol dan gevoelens. Toekomstperspectieven en welvaart zijn veel belangrijker. Het Russische spreekwoord dat met een zoet paradijs en in een hut de Japanners vreemd in de oren klinkt. Als de bruidegom een ​​Japanse vrouw geen fatsoenlijke toekomst kan bieden, zal ze voor het grootste deel niet met hem trouwen en deze optie zelfs niet overwegen.

Mijn blog | Is liefde niet belangrijk? Hoe de Japanners hun huwelijkspartners kiezen |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik heb hier McDonald’s geprobeerd, in Oekraïne en in Japan.
Next post De Japanners wisten niet hoe ze moesten skiën!