Is het beter in Rusland?

Is het beter in Rusland?

Tijdens de nieuwjaarsvakantie bezocht ik Blagovesjtsjensk voor de eerste keer. En ondanks het feit dat ik zelf uit Khabarovsk kom, heb ik mijn hele leven in het Verre Oosten gewoond en China verbaast me niet, ik was verbaasd over de nabijheid van China in Blagovesjtsjensk. To Heihe aan de overkant van de Amoer ligt op een steenworp afstand.

En aangezien ik in de winter in Blagovesjtsjensk was en de Amoer al bevroren was, leek het me dat het 5 minuten lopen was naar China op het bevroren ijs. Het is zo dichtbij dat het lijkt alsof je gemakkelijk naar een ander land kunt overlopen.

Uitzicht op Heihe vanuit Blagovesjtsjensk overdag En ‘s nachts Uitzicht op Heihe vanuit Blagovesjtsjensk overdag.

Ik begrijp niet hoe de grenswachten werken, ik vroeg me af wat er zal gebeuren als ik over het ijs richting China ga? Bij Zen antwoordden lezers me dat onze grenswachten, zelfs geen Chinezen, me zouden pakken.

Aan de dijk van Blagovesjtsjensk, ongeveer in het midden, staat een grenspost. De aanwezigheid van grenswachten is niet evident, maar ze zijn er wel. Dit is een grens met een andere staat en die moet worden beschermd.

Ik werd nieuwsgierig of er gevallen waren van het oversteken van de grens langs de Amoer. En ik vond drie spraakmakende verhalen over hoe de Chinezen probeerden te verhuizen van Heihe naar Blagovesjtsjensk.

1. In januari 2018 vloog de auto aan de Chinese kust het ijs op, brak door het hek en rolde over de kop. Het was een geplande actie omdat de Chinese coureur snel uit de auto stapte en richting Rusland rende. Hij had geen tijd om letterlijk 200 meter te rennen, hij werd gegrepen door Chinese grenswachten. Maar als de Chinezen geen tijd hadden, stonden de onze aan de kust al op hem te wachten. De Chinezen zouden zijn vastgehouden en een strafzaak zijn geopend op grond van artikel 322 van het Wetboek van Strafrecht van de Russische Federatie — illegale overschrijding van de staatsgrens.

2 . Een jaar eerder, in de winter van 2017, probeerde een Chinese man ‘s nachts de grens over te steken. Het idee is duidelijk — het is ‘s nachts donker en het lijkt erop dat je onopgemerkt kunt blijven. Maar hij werd ook vastgehouden door Chinese grenswachten. Het meest interessante is wat hij meenam naar Rusland: twee mobiele telefoons, 200 yuan, een bankpas en, om de een of andere reden, een keukenmes. De Chinezen werden teruggestuurd naar hun vaderland.

3. Maar het blijkt dat de Chinezen niet alleen op bevroren ijs lopen, ze regelen ook zwemmen in de zomer. In 2015 blies een Chinese man een matras op en zwom daarop de Amoer over. Natuurlijk werd hij betrapt op deze matras. Wat nam hij mee op reis? Hij nam documenten en eten mee. Over het algemeen bereidde een persoon zich voor, nam alles wat nodig was om te overleven in een ander land.

Deze gevallen zijn echt en best grappig, omdat het mij geen probleem lijkt om een ​​visum te krijgen en officieel Rusland binnen te komen. En eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom de Chinezen naar Rusland vluchten?

Waarom denk je dat deze Chinezen illegaal ons land wilden binnenkomen? Misschien zijn het smokkelaars? Of is het gewoon menselijke domheid?

Mijn blog | Is het beter in Rusland? Hoe de Chinezen probeerden te ontsnappen over de grens van Heihe naar Blagovesjtsjensk (3 gevallen) |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post «Je steelt niet, anders zetten ze je in de gevangenis» — hoe verrasten Japanse krijgsgevangenen Sovjet-soldaten?
Next post Een vriend uit Servië wist niets van citroengras.