Ik woon in het Verre Oosten en China beschouwt het Verre Oosten nog steeds als zijn grondgebied.

Ik woon in het Verre Oosten en China beschouwt het Verre Oosten nog steeds als zijn grondgebied.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben geboren en getogen in Khabarovsk. Ik heb een vriend Luda. Ze woont al 8 jaar in China. Luda komt uit het kleine dorpje De-Kastri in het Khabarovsk-gebied en studeerde in Khabarovsk.

Mijn vriend Luda. Ze woont nu al 8 jaar in China, mijn vriend is Luda. Ze woont al 8 jaar in China.

Luda vertelde me het volgende. Als ze de Chinezen vertelt dat ze uit Khabarovsk komt, reageren ze door te zeggen dat Khabarovsk China is. Vladivostok en het hele Primorski-gebied zijn volgens de Chinezen ook China. En zelfs Sakhalin is China!

Voor het eerst hoorde ik dat ik in «China» woon en natuurlijk vroeg ik waar de Chinezen het vandaan haalden. Luda zei dat het Verre Oosten in China wordt beschouwd als een «tijdelijk verloren territorium» (de link is Wikipedia in het Chinees, maar de online vertaler vertaalt prachtig naar het Russisch).

Tijdelijk verloren gebieden zijn Chinese territoria die zijn overgenomen door een ander land. De Chinezen geloven dat er Chinese steden in het Verre Oosten waren en dat de Chinezen leefden. Hoewel in feite alleen de inheemse volkeren van het Verre Oosten hier woonden, was er een onbegaanbare taiga. Er waren hier geen Chinese steden.

In rood zijn gebieden die China als «tijdelijk verloren» beschouwt. https://m.sohu.com/n/481890663/ Rood geeft gebieden aan die China als «tijdelijk verloren» beschouwt. https://m.sohu.com/n/481890663/

De Chinezen visten op de Amoer en zwommen naar het gebied van het huidige Russische Verre Oosten, maar vestigden hier geen Chinese nederzettingen.

Ik was meer verrast dat China ook een deel van het grondgebied van Siberië als het zijne beschouwt. Lyuda zegt dat sommige Chinezen beweren dat Chinese schepen langs Baikal voeren. Dit is een interessante uitspraak!

Ik heb maar één vraag: waarvoor hebben ze de Grote Muur van China gebouwd? Afgesloten van hun eigen?

Ik besloot op internet te zoeken naar informatie in het Chinees over tijdelijk verloren gebieden. Ik ken geen Chinees, maar ik gebruik een online vertaler. Een interessant artikel gevonden.

Ze schrijven dat Rusland Chinees grondgebied heeft ingenomen. Al sloten we met hen de verdragen van Aigun en Peking, waarbij we duidelijk de Russisch-Chinese grens markeerden. Niemand greep iets.

Modern China Modern China.

De reden waarom ze «hun» grondgebied niet kunnen teruggeven, is dat Rusland op de 2e plaats staat wat betreft militaire macht. Het is eng om met ons te bemoeien. Aan het einde schrijven ze dat het gebied in de toekomst mogelijk terugkeert naar China. Laten we wachten.

Luda deelde mee dat het absoluut nutteloos is om met de Chinezen te discussiëren over het Verre Oosten. Ze zeggen allemaal hetzelfde. Zo krijgen ze les op school, zo weten ze zeker dat het Verre Oosten China is, maar daar wonen tijdelijk Russen.

De positie van de Chinezen irriteert me mateloos, maar hier kan niets aan gedaan worden. China is van mening dat het nodig is om te wachten tot de gebieden terugkeren. Laat ze dan wachten.

Ik ben erg blij dat je het artikel tot het einde hebt gelezen. Om ervoor te zorgen dat we niet verdwalen in de Zen-feed, abonneer je nu op het kanaal. Hartelijk bedankt!

Vind ik leuk!

Mijn blog | Ik woon in het Verre Oosten en China beschouwt het Verre Oosten nog steeds als zijn grondgebied. Ze wachten op de teruggave van hun «tijdelijk verloren territoria» |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik laat de plek zien waar vroeger het Japanse krijgsgevangenenkamp stond.
Next post Geboren in Chabarovsk.