«Ik wil, als gids Vasya, met de Japanners in het badhuis baden en geld krijgen» — wat doen de gidsen precies met toeristen (hard werken)

«Ik wil, als gids Vasya, met de Japanners in het badhuis baden en geld krijgen» — wat doen de gidsen precies met toeristen (hard werken)

Op een keer ontmoette ik Japanse toeristen op het vliegveld en een vriend benaderde me. We spraken over werk en hij zei dat het buitengewoon winstgevend was om als gids te werken. Je hangt de hele dag met de Japanners rond en je krijgt er geld voor. Aan het einde voegde hij eraan toe: «De gids Vasya vertelde me hoe ik in het weekend met de Japanners naar het badhuis ging. Ik wil als gids Vasya in het badhuis baden en geld ontvangen.»

Verbaasd wist ik niet eens wat ik moest zeggen. Niemand heeft ooit mijn beroep zo gedevalueerd. Om de een of andere reden besloot de man dat dit geen zwaar werk was, maar volledige ontspanning. Ik begon in 2010 met Japanse toeristen te werken. Ze volgde speciale cursussen en trainde met ervaren gidsen. Zelfs toen realiseerde ik me dat dit een baan is waar je niet kunt ontspannen.

Wat doet een gids precies?

🎌Hij vergezelt de Japanners overal en staat 10-12 uur per dag op zijn benen.

Mijn standaard werkdag begon om 8-9 uur ‘s ochtends. Ik ging naar het hotel waar toeristen wonen, of ontmoette ze vanuit de trein vanuit Vladivostok. Ik ontmoette, maakte kennis, hoorde hoe het met ze ging en reed mee op excursie.

Sommige mensen denken dat de Japanners overal vergezeld worden door een Russisch sprekende gids, en de gids vertaalt alleen. Nee, ik ken alle informatie in het Japans uit mijn hoofd en vertel het alleen aan toeristen.

Soms zijn er uitzonderingen als we op excursie gaan naar het Nanai dorp Sikachi-Alyan of naar Birobidzhan. Er zijn daar lokale gidsen en ik vertaal wat ze zeggen in het Japans. De werkdag eindigde om 20-21 uur. Ik heb de halve dag op mijn benen doorgebracht.

🎌Volgde het schema van excursies, maaltijden, gecommuniceerd met de chauffeur.

De Japanners hebben een heel plan van verblijf in Rusland, letterlijk per uur gepland. Van tevoren wordt gepland waar ze heen gaan, wat ze gaan doen en wat ze gaan eten. Het plan mag niet worden verbroken! Ik zou de tour niet zomaar kunnen nemen en weggooien, zelfs als we er vanwege de weersomstandigheden niet komen.

Zo stond er een cruise op de Amoer gepland, maar door hevige regenval werd deze afgelast. In dergelijke situaties moet ik me absoluut verontschuldigen, uitleggen waarom er geen rondleiding zal zijn en iets anders in ruil aanbieden. Als ik stilletjes iets van het plan laat vallen, dan zullen de toeristen terugkeren naar Japan en een enorme klacht schrijven dat het tourplan niet waar was.

Het menu staat volledig in het plan, en ik volgde het eten in het restaurant. God verhoede, ze halen iets door elkaar en serveren het verkeerde. Dit is weer een klacht en demontage. Communicatie met de chauffeur is over het algemeen een aparte vaardigheid. De chauffeur moet goed begrijpen waar hij heen moet en parkeren op een zodanige manier dat het voor toeristen gemakkelijk is om uit te stappen en niet ver om naar de bestemming te gaan.

🎌Vervulde alle wensen van de Japanners (nou ja, bijna alle).

Er is één onuitgesproken regel in het werk van de gids — je kunt geen «nee» zeggen tegen toeristen. En zelfs als je in een taart inbreekt, kun je niet weigeren, zelfs als het verzoek niet kan worden ingewilligd. Vraagt ​​bijvoorbeeld een toerist om hem mee te nemen naar een winkel waar zo’n souvenir wordt verkocht, en laat een foto zien. En zulke souvenirs hebben we al lang niet meer gehad. Dus begin ik hem door de winkels te rollen, zodat hij er zelf voor zorgt en iets anders kiest.

Of een toerist vraagt ​​hoe deze bloem heet. En daar bloeit een soort geel veld, hoe weet ik hoe het heet. Ik beloof dat ik op zoek zal gaan naar de naam. Als het me lukt om te googlen, dan vertel ik wat voor bloem het was. Zo niet, dan niet.

Of er komt een belangrijke zakenman die zegt dat Russisch brood smakeloos is, een soort muf. Ik knik, en in alle restaurants ruilen we dringend brood voor broodjes. En deze belangrijke zakenman raakte de broodjes toen niet eens één keer aan. Dit soort situaties komen de hele tijd voor. Je moet uithoudingsvermogen, geduld en een verlangen hebben om problemen op te lossen zonder schandalen.

Heb ik je ervan kunnen overtuigen dat het werk van een gids moeilijk is? Of is het moeilijker voor miners?

Ik ben blij dat je mijn artikelen tot het einde hebt gelezen. 🌷Abonneer je op het kanaal, dan verdwalen we niet in de Zen-feed.

Vind ik leuk!

Mijn blog | «Ik wil, als gids Vasya, een bad nemen met de Japanners in het bad en geld krijgen» — wat doen gidsen precies met toeristen (hard werken) |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Is psychotherapie weggegooid geld?
Next post «Een rood diploma, ik spreek vloeiend Engels en ik werd 63 keer een baan geweigerd» — hoe Nastya een merk van knaagdieren voor kinderen oprichtte