Ik werkte met de Japanners, ze geloven koppig in allerlei onzin, maar ze willen niet naar de waarheid luisteren

Ik werkte met de Japanners, ze geloven koppig in allerlei onzin, maar ze willen niet naar de waarheid luisteren

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids en werk al 10 jaar met toeristen uit Japan. Tijdens mijn werk heb ik het belangrijkste nadeel van de Japanners opgemerkt, dat niet kan worden verholpen. Ik vertel!

De Japanners hebben een onderscheidend kenmerk: ze vertrouwen op de allereerste bron waaruit ze nieuwe informatie hebben geleerd. En hoe betrouwbaar deze bron ook was!

Vaak vertrouwen ze op informatie uit de categorie ‘zei oma op een bankje bij de ingang’. En ze merken niet eens dat deze gegevens de elementaire logica tegenspreken.

De Japanners proberen de ontvangen informatie niet te verifiëren. Je kunt tenslotte gewoon googlen en op zijn minst naar Wikipedia kijken. Niet! Ze zorgen er gewoon voor dat het zo is. Het is buitengewoon moeilijk om hen te overtuigen.

Mijn toeristen op het Leninplein. Mijn toeristen op het Leninplein.

Ik werkte bijvoorbeeld met een groep toeristen die een paar dagen in Vladivostok waren en met de trein in Khabarovsk aankwamen. In Vladivostok vertelde iemand hen dat in Khabarovsk de temperatuur in de winter tot -40°C daalt.

En dat is het! Gids in Khabarovsk, dat wil zeggen, ik kan alles zeggen. De Japanners zullen me niet geloven. Ze kregen ook te horen van een primaire bron dat het in Khabarovsk -40 is in de winter, wat betekent dat het zo is. En wat ik zeg is totaal onbelangrijk.

De Japanners geloofden me echt niet. En zulke situaties maken me woedend omdat het buitengewoon moeilijk te overtuigen is. Ik heb zelfs Wikipedia geopend — maakt niet uit. Ze lachten en alles.

De andere situatie was nog absurder. Toeristen en ik kwamen naar het Museum of Local Lore en stonden voor een kaart van het Verre Oosten. Mijn toeristen vonden Vladivostok, Khabarovsk en ze zeggen: «Primorsky Krai is nog geen Siberië, maar Khabarovsk Krai is Siberië.»

Ik dacht dat ik het hoorde. Maar de Japanners herhaalden deze zin verschillende keren. Toen begon ik hun uit te leggen dat «Verre Oosten» op de kaart staat. Zowel Primorye als Khabarovsk Territory zijn het Verre Oosten. En Siberië staat niet eens op de kaart, het is in het westen, waar Baikal ligt.

Denk je dat ze me geloofden? Neeeeee.

Maar het probleem was een kwestie van principe. Ik herhaalde 5 keer over Siberië en het Verre Oosten. Op de zesde leken ze het te snappen. Toch is het niet tevergeefs dat op de kaart «Verre Oosten» staat, maar er wordt niets gezegd over Siberië. Later vroegen ze me opnieuw, en ik legde het voor de zevende keer uit. Het lijkt alsof er iets in mijn hoofd vastzit.

Souvenirs in een Japanse reisgids. Souvenirs in een Japanse reisgids.

Een ander treffend voorbeeld is wanneer de Japanners met hun reisgidsen komen en daar Russische souvenirs worden afgebeeld. En dus wijzen ze met de vinger naar de foto en vragen precies hetzelfde.

Feit is dat deze souvenirs 10 jaar geleden zijn gefotografeerd en al heel lang niet meer zijn verkocht. Zelf heb ik deze souvenirs alleen op foto’s in Japanse reisgidsen gezien.

Maar Japanse toeristen kunnen dit niet verklaren. Ze willen het ding zoals op de foto! Ik kan ze ook niet weigeren. Wat doe ik meestal? Ik zeg: «Ja, ja, ik begrijp het … Maar ik weet niet zeker of dergelijke souvenirs nog steeds in onze winkels worden verkocht. Laten we eens kijken!»

We beginnen met winkelen. Toeristen zien dat de winkels niet eens in de buurt komen van wat ze willen. Ergens in de derde winkel kalmeren ze en kopen iets anders. Iedereen is blij!

Controleert u de ontvangen informatie altijd of denkt u van wel?

Heel erg bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde! 💐Abonneer je zodat we niet verdwalen in de Zen-feed. Ik zal blij zijn als je het leuk vindt.️

Abonneer je op het kanaal! Abonneer je op het kanaal!

Mijn blog | Ik heb met de Japanners gewerkt, ze geloven koppig in allerlei onzin, maar ze willen niet naar de waarheid luisteren |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Een vriend woont al 8 jaar in China, vertelde hoe de overheid het niet toestaat om daar een auto te kopen (naar mijn mening is het gemakkelijker om te lopen)
Next post Ik ging naar Japan en ontdekte hoe de Japanners geld geluk lokken.