Ik werkte met de Japanners, ik vertel 5 kenmerken van hoe ze alcohol drinken

Ik werkte met de Japanners, ik vertel 5 kenmerken van hoe ze alcohol drinken

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids en werk al 10 jaar met toeristen uit Japan. Op basis van de ervaring van het communiceren met toeristen en van reizen naar Japan, realiseerde ik me dat de drinkcultuur daar uniek is.

Ik weet niet waarom Rusland het stereotype van een zwaar drinkend land heeft. Het lijkt mij dat ze in Japan veel meer worden «misbruikt».

Hier zijn 5 manieren waarop de Japanners alcohol drinken.

1️⃣Jonge Japanners laten zich meeslepen door kleine hoeveelheden alcohol.

Een Japanse studente pochte ooit tegen me dat ze een jaar in Rusland had gestudeerd en dat zij en haar vrienden elke dag veel dronken. En daarna werd ze weggedragen met 0,5 schuim.

Jonge Japanners worden meteen dronken, ze hebben niet veel nodig. Het is grappig dat zelfs ik meer kan drinken, ook al drink ik niet veel. Er wordt gezegd dat Aziaten genetisch zo zijn gerangschikt dat ze het bedwelmende effect niet lang voelen en dat er snel een kater ontstaat. Maar om de een of andere reden verandert de situatie als ze regelmatig drinken.

2️⃣De Japanners zijn «getraind».

Het is bijna onmogelijk om Japanners ouder dan 40 jaar te veel te drinken. Op een dag was ik bij een diner met de ambtenaren van de prefectuur. Ik merkte dat de Japanners veel dronken en allerlei soorten alcohol mixten. Daarna bestelden ze een kopje espresso voor zichzelf en werden zo nuchter als glas.

Hoe doen ze dat? Na de koffie bespraken de Japanners ook het werk. Het lijkt mij dat de reden ervaring is, omdat werkende Japanners vaak drinken, omdat het volgens de etiquette noodzakelijk is.

3️⃣De Japanners drinken heel vaak.

Bedrijven hebben de traditie om met hun bazen naar bars te gaan. Vrijdagen zijn een must. Maar voor zover ik weet, gaan ze soms 2-3 keer per week. Hangt waarschijnlijk van de baas af.

Op vrijdag zijn alle bars gevuld met Japanners in jasjes en stropdassen. Drinken met je baas is een must. Je kunt niet weigeren. Ik heb ook verhalen gehoord dat de baas, na bijeenkomsten, ondergeschikten kan dwingen om al het voedsel dat overblijft op te eten. Over het algemeen is de Japanse hiërarchie een moeilijk iets.

4️⃣De Japanners drinken op verschillende plaatsen.

Japanse borrels eindigen niet bij één bar. Meestal zitten de Japanners op de ene plaats, verhuizen dan naar een andere, dan naar een derde, enzovoort tot in het oneindige. Als er een stemming is, eindigt de «vakantie» vaak in karaoke.

Het Japans heeft zelfs een speciaal telachtervoegsel voor dergelijke gevallen. De tweede balk heet «nijikai», de derde plaats heet «sanjikai», de vierde plaats heet «yojikai», enzovoort totdat de maten op zijn.

5️⃣Reclame maken voor alcohol in Japan op televisie en op posters is niet verboden.

Na Rusland is er het gevoel dat er in Japan veel alcoholreclame is. En ze laten het op tv zien en hangen posters op de stations. Het was ongebruikelijk voor mij. Ik realiseerde me dat ik dit niet meer gewend was. In Japan is de houding ten opzichte van bier lichter. Het wordt letterlijk elke dag gebruikt. Maar het lijkt mij dat het anders is in kwaliteit en smaak.

Het is grappig om te zien wanneer, ‘s avonds laat, behoorlijk dronken Japanners naar huis gaan. Ze buigen voor elkaar als afscheid en kunnen niet stoppen. Ze staan ​​bij elkaar en buigen, net als uurwerkspeelgoed, op en neer. Ik wil doorgaan en ze scheiden.

Welk artikel heeft je verrast? Of wist je alles?

Ik ben erg blij dat je het artikel tot het einde hebt gelezen. Om ervoor te zorgen dat we niet verdwalen in de Zen-feed, abonneer je nu op het kanaal. Hartelijk bedankt!

Abonneer je op het kanaal! Abonneer je op het kanaal!

Mijn blog | Ik werkte met de Japanners, ik vertel 5 kenmerken van hoe ze alcohol drinken |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik werkte met de Japanners en begreep waarom ze vreemde advertenties hebben.
Next post De Japanners waren er tegen, maar de Olympische Spelen worden nog steeds gehouden.