Ik werkte met de Japanners en realiseerde me dat ze niet weten hoe ze moeten knuffelen.

Ik werkte met de Japanners en realiseerde me dat ze niet weten hoe ze moeten knuffelen.

In de commentaren werd mij gevraagd om te praten over de eigenaardigheden van het communiceren met de Japanners, namelijk is het mogelijk om de gesprekspartner tijdens een gesprek goed in de ogen te kijken?

Ik heb ongeveer 10 jaar met de Japanners gewerkt en gedurende deze tijd realiseerde ik me dat een nauwe blik in de ogen van een partner tijdens een gesprek iets intiems is voor de Japanners, alleen verliefde mensen kunnen dit openlijk betalen. Dus als we het hebben over partnerschappen, zakelijke onderhandelingen of het werken met toeristen als gids, zoals in mijn geval het geval was, kijk dan het beste niet naar de ogen, maar naar het voorhoofd.

Ik keek naar ongeveer het midden van het voorhoofd, net boven de punt tussen de wenkbrauwen. Mijn blik was op de persoon gericht, zijn ogen waren in mijn gezichtsveld, maar tegelijkertijd keek ik niet aandachtig in zijn ogen.

In Rusland wordt aangenomen dat als je recht in de ogen kijkt, je een eerlijk, open, sociaal persoon bent, je niets te verbergen hebt, je bent zo cool en dapper. Maar als je zo brutaal in de ogen van een Japanner kijkt, dan zal hij zich hoogstwaarschijnlijk in verlegenheid brengen. Daarom, als u zakelijke of partnerschapsrelaties hebt met de Japanners, kunt u het beste naar het voorhoofd kijken.

Als een hooggeplaatste Japanner, een coole zakenman of baas, dan kijk ik helemaal niet in de ogen. Toen ik de kans kreeg om met zulke hoogwaardigheidsbekleders te communiceren, keek ik weg, boog en stemde eindeloos in. Als een hooggeplaatste Japanner, een coole zakenman of baas, dan kijk ik helemaal niet in de ogen. Toen ik de kans kreeg om met zulke hoogwaardigheidsbekleders te communiceren, keek ik weg, boog en stemde eindeloos in.

Ik heb een grappig verhaal over toegeven. Op een keer ontmoette ik de consul-generaal van het Japanse consulaat in Chabarovsk. Hij wist dat ik als gids aan het werk was, belde me en vroeg me een rondleiding te geven voor zijn familie, die binnenkort op vakantie naar Khabarovsk zou komen.

Om het eens te worden over alle details, riep hij me naar het consulaat. We ontmoetten elkaar in de lobby en hij begon me te vertellen wat hij en zijn familie wilden zien, waar te gaan, welk restaurant te bezoeken, enzovoort. En ik was zo verbaasd dat ik een rondleiding zou geven voor de familie van de consul-generaal van Japan in Khabarovsk, dat ik naar hem luisterde, bang om te bewegen en mijn adem inhield.

En dus zit ik zo stil, de consul spreekt 2, 3, 5 minuten, klopt me dan op de schouder en vraagt: «Vera-san, luister je naar me?» Hij dacht dat ik niet naar hem luisterde, omdat ik stil zat en het er niet mee eens was.

Het bijzondere van Japanse communicatie is dat je het altijd heel actief eens moet zijn: knik met je hoofd, zeg «ja-ja-ja», hoot, agakat. Doe je dit niet, dan denkt de Japanner dat de gesprekspartner helemaal niet naar hem luistert. In Rusland daarentegen zit een aandachtige luisteraar roerloos en maakt geen geluid, om de spreker niet te storen en hem niet te onderbreken. En in Japan moet degene die luistert heel hard schreeuwen. De Japanners zijn dit gewend en dwalen niet af.

Dezelfde regel geldt voor Japanse radio. Het lijkt alsof niemand zichtbaar is op de radio, het geluid is erg belangrijk, het is belangrijk om te horen wie en wat er wordt gezegd. Maar als je een Japans radiostation aanzet, waar ze veel praten en, naast de presentatoren, meerdere gasten deelnemen aan het gesprek, dan wanneer één persoon spreekt, gilt en giechelt de rest zo hard dat het onmogelijk is om naar te luisteren .

Enkele gasten vertellen hun verhaal, delen hun ervaring en op de achtergrond: “Oooh! Aha! Blimey!» Maar dat is normaal voor Japanse radio. Op de Russische radio kunnen er zoveel gasten in de studio zijn als je wilt, maar als er één spreekt, luistert de rest in stilte. Het is uiterst zeldzaam om een ​​emotionele uitroep te horen. Voor het grootste deel probeert iedereen zijn mond te houden en onderbreken wordt als onfatsoenlijk beschouwd. Sommige gasten vertellen hun verhaal, delen hun ervaring en op de achtergrond: “Oooh! Aha! Blimey!» Maar dat is normaal voor Japanse radio. Op de Russische radio kunnen er zoveel gasten in de studio zijn als je wilt, maar als er één spreekt, luistert de rest in stilte. Het is uiterst zeldzaam om een ​​emotionele uitroep te horen. Voor het grootste deel probeert iedereen te zwijgen en onderbreken wordt als onfatsoenlijk beschouwd.

Bovendien zijn de Japanners in communicatie veel minder tactiel dan Russen. De Japanners begroeten elkaar over het algemeen zonder elkaar aan te raken. Ze buigen, knikken met hun hoofd, zwaaien met hun handen. De Japanners schudden geen handen en omhelzen elkaar niet. De Japanners weten in ons begrip van het woord helemaal niet hoe ze moeten knuffelen.

Als we knuffelen, is het alsof we een spirituele lading op een andere persoon overdragen, we zijn tegelijkertijd niet verlegen, we knuffelen oprecht, warm en drukken vrij sterk tegen de persoon aan. De Japanners weten niet hoe ze dat moeten doen. Als een Japanner knuffelt, legt hij zijn handen op de schouders van zijn gesprekspartner, maar er is altijd een afstand tussen de lichamen, tussen de borst en de maag.

Het is ook gebruikelijk dat de Japanners naar voren komen en een schouderklopje geven om op te vrolijken. Het lijkt mij dat we dat in Rusland niet doen, we kunnen op de rug of op de schouder kloppen, onze aanrakingen zijn zachter, onze knuffels zijn dieper. We zijn van nature meer tactiel van aard. Als we elkaar begroeten, schudden we elkaar de hand, omhelzen we elkaar. Dit wordt niet geaccepteerd in Japan.

Hoe gedraag je je tijdens het communiceren? Kunt u het altijd eens zijn met uw gesprekspartner?

Mijn blog | Ik werkte met de Japanners en realiseerde me dat ze niet weten hoe ze moeten knuffelen. En het is beter om niet in hun ogen te kijken |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik werkte als gids en realiseerde me dat de Japanners Rusland eenzijdig zien
Next post We zijn patriotten alleen in woorden, we leren over ons geboorteland van internet