Ik werkte met de Japanners en begreep waarom ze vreemde advertenties hebben.

Ik werkte met de Japanners en begreep waarom ze vreemde advertenties hebben.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids en werk al 10 jaar met toeristen uit Japan. Ik sprak onlangs met een bekende marketeer die met Japanse goederen werkt.

Hij vertelde dat sommige Japanners helemaal niet nadenken over het verschil in mentaliteit en de Russische markt betreden met Japanse advertenties. En dan zijn ze verbaasd dat de verkoop niet door is gegaan! Japanse reclame is absoluut niet geschikt voor Rusland.

Marketeers hebben zelfs een dienst — aanpassing van buitenlandse advertenties aan de Russische markt.

Zelf heb ik 1,5 jaar als copywriter gewerkt in de verkoop van Japanse goederen. Ik keek constant naar Japanse verkoopsites en video’s en vond drie kenmerken van Japanse advertenties.

Mooie foto van het drinken van collageen voor de huid van de site: https://www.refa.net/special/collagen_enrich/ Mooie foto van het drinken van collageen voor de huid van de site: https://www.refa.net/special/collagen_enrich/ Het 1️⃣product moet er mooi uitzien!

Dit geldt voor werkelijk alles — het uiterlijk van de goederen, de verpakking en de foto’s. De site heeft meestal een heleboel foto’s met goederen en mooie modellen. Ze laten zien hoe je het correct gebruikt en hoe geweldig het leven zal zijn na aankoop van dit product.

Ik merkte dat productbeschrijvingen meestal kort zijn. Ofwel een beetje tekst of infographics. In Japan zijn lokale producten altijd van hoge kwaliteit. Er is een enorme lijst met vereisten voor productie en kwaliteit, die de Japanners strikt naleven. Waarschijnlijk heeft het daarom geen zin om veel over kwaliteit te praten. Iedereen begrijpt dat het product goed is.

Acteur Katori Shingo adverteert met een koffiedrankje. Hij is in Japan ongeveer hetzelfde bekend als Bezrukov of Khabensky in ons land. https://www.family.co.jp/campaign/spot/frappe2019-mov.htmlActeur Katori Shingo promoot een koffiedrank. Hij is in Japan ongeveer hetzelfde bekend als Bezrukov of Khabensky in ons land. https://www.family.co.jp/campaign/spot/frappe2019-mov.html 2️⃣Er moet een gevoel zijn dat veel mensen het product gebruiken.

De logica is deze: «Als iedereen het gebruikt, dan heb ik het waarschijnlijk ook nodig.» Dit probleem wordt meestal opgelost door een ster uit te nodigen voor reclame. In Japan is dit de snelste manier om een ​​product of dienst te promoten — vraag de ster om erover te praten.

Ik ging ooit naar de prefectuur Nagano naar het meer. Het was 2014 en toen hoorden maar heel weinig mensen over Sapah rijden. Een Japanse eigenaar van een boot en andere verhuur van uitrusting deelde dat een federale zender een soort ster op een sap had laten zien, en nu barsten de aanvragen los — iedereen wil op een sap op het meer rijden.

Chipsreclame met een dansende hond. Chipsreclame met een dansende hond. 3️⃣Reclame moet onthouden worden.

Zoals ik al zei, in Japan zijn alle producten van hoge kwaliteit en ongeveer even effectief. Het verschil zit hem alleen in prijs en merknaam. Om op de een of andere manier herinnerd te worden, schieten de Japanners diezelfde «prullenbak»-advertentie, waar de hele wereld vervolgens om lacht.

De consument kijkt naar een vreemde advertentie, komt dan naar de winkel en herinnert zich dat hij het product in die gekke video heeft gezien! En koopt het. Het lijkt mij dat het systeem zo werkt.

Zelf herinner ik me het product ook nog van de vreemde advertentie, maar zou ik het gaan kopen? Grote vraag. Ik, als Russische consument, moet ervoor zorgen dat de kwaliteit precies top is. En in de Japanse reclame wordt heel weinig geschreven over kwaliteit en compositie.

Ik ben erg blij dat je het artikel tot het einde hebt gelezen. Om ervoor te zorgen dat we niet verdwalen in de Zen-feed, abonneer je nu op het kanaal. Hartelijk bedankt!

Leuk vinden! Leuk vinden!

Mijn blog | Ik werkte met de Japanners en begreep waarom ze vreemde advertenties hebben. Er is een specifieke reden |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik bezocht Oekraïne voor de eerste keer.
Next post Ik werkte met de Japanners, ik vertel 5 kenmerken van hoe ze alcohol drinken