Ik werkte als oppas met een Japans kind.

Ik werkte als oppas met een Japans kind.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids. Ik werk al 10 jaar met Japanse toeristen. Op dit kanaal vind je interessante verhalen over Japan en Japanners.🗻🗾

Ik heb onlangs mijn oude draagbare harde schijf met foto’s gevonden. Ik opende het, en daar, letterlijk, mijn hele leven. Een map genaamd «Yuma-kun» trok mijn aandacht. En toen herinnerde ik het me! Ik was een Japanse oppas! Yuma-kun is de naam van de baby waar ik voor zorgde.

Ik heb Japans gestudeerd aan het Japan Center. Er werden vaak diverse seminars en evenementen gehouden. En toen werd er een seminar gepland, dat door een Japanner zou worden geleid. Hij kwam met zijn vrouw en zoon. Zijn vrouw moest hem helpen tijdens het seminar en er was niemand om het kind bij achter te laten.

Ik werd gevraagd om ongeveer 3-4 uur bij een Japanse jongen te zitten totdat de workshop voorbij was.

Ik begrijp niet hoe ik ermee instemde, want ik had toen praktisch geen ervaring met communiceren met kinderen. Mijn kinderen kwamen veel later. Hoewel, als ik me herinner hoe Yuma en ik speelden, het lijkt alsof alles meer dan succesvol is verlopen.

Yuma en ik werden achtergelaten in een kleine kamer. Letterlijk in de kamer ernaast hield zijn vader een seminar. We hadden wat speelgoed en een tablet.

Yuma was ongeveer 3 jaar oud. Hij sprak Japans en Engels! Ik sprak hem alleen in het Japans aan, en als reactie vermengde hij gemakkelijk 2 talen. Hij telde gemakkelijk in het Engels en kon hele zinnen zeggen. Als hij Engels sprak, zag hij er heel belangrijk uit.

Eerlijk gezegd weet ik niet hoe dit mogelijk is. Waarschijnlijk spraken zijn ouders thuis vanaf de geboorte 2 talen met hem. Mijn zoon is nu 2,5 jaar oud en hij leert net Russisch spreken. Er is nog geen Engels gesproken.

Natuurlijk ging Yuma gemakkelijk met de tablet om. Hij had daar spelletjes, maar ze waren absoluut allemaal intellectueel. Het was nodig om wat huizen te bouwen of puzzels te verzamelen. Er waren ook spelletjes in het Engels met kleuren en dierennamen.

Yuma opende trots de tablet en vertelde me hoe ik dit of dat spel moest spelen. Ik was oprecht verbaasd dat ik van niets wist. (Ik wist het echt niet. 😅)

Yuma-kun eet een traktatie Yuma-kun eet een traktatie.

Mijn grootste schok was een andere situatie. Iemand gaf Yuma een taai snoepje. Hij wilde het meteen opeten, maar zei dat hij het zonder toestemming van de paus niet kon doen. En papa leidt een seminar! Ik zei dat Yuma zeker snoep kon eten, maar het had geen effect.

Een kleine jongen met een snoepje in zijn handen ging naar de zaal waar het seminar aan de gang was om zijn vader om toestemming te vragen. Ik kon hem niet stoppen! En dan is er een seminar, en het kind komt binnen en zegt: «Papa, mag ik dit snoep eten?» Papa antwoordt: «Natuurlijk», en een tevreden Yuma vertrekt.

Ik dacht dat ik van schaamte in de grond zou vallen!

Ik verontschuldigde me bij Yuma’s ouders voor deze situatie, maar ze antwoordden dat alles in orde was. Ik kan me niet voorstellen dat mijn kinderen me om toestemming vragen voordat ze iets lekkers eten! Ze hebben meer kans om eerst te eten, en dan zetten ze mij voor het feit.😂

Denk je dat het goed of fout is om een ​​kind te leren constant om toestemming te vragen?

Bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde! 💐Abonneer je op het kanaal zodat je niet verdwaalt. Ik zal blij zijn als je het leuk vindt.💛

Yuma-kun speelt met een tablet Yuma-kun speelt met een tablet.

Mijn blog | Ik werkte als oppas met een Japans kind. Ik vertel hoe de Japanners kleine genieën opvoeden (mijn kinderen zijn dat verre van) |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik ging naar een wasabifabriek in Japan.
Next post Ik ging naar het Japanse Kabuki-theater.