Ik vroeg een Japanse vrouw hoe ze 100 jaar oud kon worden.

Ik vroeg een Japanse vrouw hoe ze 100 jaar oud kon worden.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids. Ik werk al 10 jaar met Japanse toeristen. Op dit kanaal vind je interessante verhalen over Japan en Japanners.

In de omgang met Japanners is het moeilijk hun leeftijd te bepalen. 20-jarigen zien eruit als onze tieners, en degenen die ver boven de 30 zijn, zien eruit als studenten. Ik houd me aan de volgende regel — ik bepaal de leeftijd op uiterlijk en voeg 10 jaar toe.

Als een Japanner er 30 uitziet, dan is hij ongeveer 40 jaar oud. Als het 50 jaar lang de 60 heeft overschreden. Deze regel heeft me nooit in de steek gelaten.

Hoe ouder de Japanners, hoe moeilijker het is om de leeftijd te bepalen. Er zijn legendes over de Japanse levensduur. Ik had veel toeristen van 80 jaar oud, die ik hoogstens 50-60 jaar oud zou geven, ze waren zo actief en vrolijk!

Ik heb ooit met een geweldige Japanse grootmoeder gewerkt en besloot van haar te leren hoe ik 100 jaar oud kon worden. Ze gaf me 4 tips.

1. Eet Japans eten.

Een Japanse grootmoeder zei dat de Japanse keuken als een van de gezondste wordt beschouwd. Rijst, vis, zeewier, ingemaakte groenten, bonen, groene thee. Toevallig hebben de Japanners de meeste nuttige producten in hun keuken verzameld. Ik was ooit op een evenement waar ze zeiden dat het voedsel dat de Japanners elke dag eten een heleboel vitamines en aminozuren bevat. Tegelijkertijd zijn fabrikanten nog steeds bezig met kwaliteit en uiterlijk.

In Hokkaido wordt zelfs onderzoek gedaan om te bewijzen dat voeding goed is voor de gezondheid. Dergelijke producten worden dan gemarkeerd met speciale stickers. Bewezen eten! Ik probeerde uiensaus met deze sticker. Erg lekker, ik wilde het overal in het algemeen toevoegen.

Japanse lunch. sobanoedels en gehavende garnalen. Japanse lunch. sobanoedels en gehavende garnalen.2. Vermijd zonnebrand.

De Japanse vrouw verklaarde strikt dat ze nooit bruint. In de zomer smeert ze zichzelf in met een beschermende crème, draagt ​​ze kleding met lange mouwen, bedekt ze haar benen en een hoed op haar hoofd. Zonlicht droogt de huid uit en veroorzaakt brandwonden. Bovendien kan de liefde voor het zonnen leiden tot ernstige huidziekten.

Ik herinner me dat ik geschokt was hoe Japanse vrouwen tijdens een zomerexcursie, bijna op commando, zonnebrandcrème tevoorschijn haalden en iedereen ermee insmeerden. Op dat moment begreep ik niet wat voor soort manie dit was. Nu gebruik ik zelf zonnebrandcrème met een bescherming van minimaal 50. In Khabarovsk is de zon sterk en verbrand je direct.

Ik ben met een Japanse vrouw in Nagano Ik ben met een Japanse vrouw in Nagano.3. Blijven bewegen.

De Japanse grootmoeder zei dat ze overal heen probeert te lopen. Hij gebruikt de lift niet eens, maar loopt met zijn voeten de trap op. Het is niet altijd mogelijk om zonder fiets boodschappen te doen, omdat de aankopen dan ergens moeten worden neergezet. Maar fietsen is ook een goed alternatief.

Veel Japanners rennen ‘s ochtends en gaan naar de zwembaden. Ik reis meestal met toeristen per auto of bus, maar er zijn ook wandeltochten. Sterker nog, we lopen gewoon te voet langs de hoofdstraat. Deze rondreis is erg populair. Vooral in de zomer. Japanse toeristen houden ervan om met hun voeten te lopen en rond te kijken. Zelfs na een uur wandelen worden ze niet moe. Maar het belangrijkste is hier geluk hebben met het weer.

Mijn toeristen schilderen nestpoppen Mijn toeristen schilderen nestpoppen.4. Blijf nieuwsgierig.

«Het belangrijkste is om niet te stoppen verrast te worden», zei de Japanse vrouw. Als het leven saai en eentonig is geworden, is de betekenis meteen verloren en is er geen reden om te leven. Reizen helpt om nieuwe dingen te leren en ongewone ervaringen op te doen.

Japanse grootmoeder probeerde graag Russische gerechten. Ze vroeg haar zelfs om reuzel apart te bestellen. Ik wilde weten hoe het smaakt. Oudere Japanners gaan er gemakkelijk mee akkoord om nestpoppen te schilderen en ergens op een boot langs de rivier te varen. Ze stellen veel vragen over de Russische cultuur.

Zo’n advies over een lange levensduur klinkt meestal als niets. Maar als je erover nadenkt, zijn ze echt logisch. Gewoon te lui om je bezig te houden met voeding, bescherming tegen de zon en lichamelijke activiteit.

Wat is volgens jou het geheim van een lang leven?

Heel erg bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde! Like en abonneer zodat we niet verdwalen.

Mijn blog | Ik vroeg een Japanse vrouw hoe ze 100 jaar oud kon worden. Gaf 4 tips die zelfs in Rusland kunnen worden gevolgd |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post «De Japanners droegen enorme tonijn voor mij en kwamen vast te zitten in Hokkaido» — een Russische man over hoe hij een Japans café opende in het Verre Oosten
Next post Ik werk al 10 jaar met de Japanners.