Ik voel me thuis in Tokio, maar niet in Moskou.

Ik voel me thuis in Tokio, maar niet in Moskou.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids en werk al 10 jaar met toeristen uit Japan. Ik woon in het Verre Oosten en heb Tokyo eerder bezocht dan Moskou. Ja, en de Japanse hoofdstad ligt veel dichter bij Khabarovsk, slechts 1500 km. En naar Moskou 6000 km (per vliegtuig).

De Japanners vertelden me vaak dat Moskou erg op Tokio lijkt. Op sfeer, ritme en bevolking.

Ik moet meteen zeggen dat mijn vergelijking van Tokio en Moskou erg subjectief zal zijn en gebaseerd op persoonlijke voorkeuren.

Het is gemakkelijker om te ademen in Moskou dan in Tokio. (Het regent vandaag.) Het is gemakkelijker om in Moskou te ademen dan in Tokio. (Het regent vandaag.) ✅Gebouwdichtheid

Hier wint natuurlijk Moskou. Zelfs in het centrum kun je «lucht» voelen. Er is geen dominantie van wolkenkrabbers. Gebouwen lijken dicht te zijn, maar er is geen gevoel van een «mierenhoop» zoals in Tokio.

Japan heeft een klein grondgebied, dus bergen nemen een groot stuk weg. Daar telt letterlijk elke millimeter, dus ze bouwen heel strak op. Letterlijk van muur tot muur, van raam tot raam.

Schema van JR-treinen in Tokio. Afbeelding uit open bronnen. Schema van JR-treinen in Tokio. Afbeelding uit open bronnen. ✅Metro

Objectief gezien is het transportsysteem in Tokio veel gecompliceerder dan in Moskou. Er is een metro, een JR-bovengrondse trein, en dit alles is gedraaid tot een web van veelkleurige takken. In Moskou is het systeem eenvoudiger.

Maar ik ben meer gewend om in Tokio te navigeren. Het komt waarschijnlijk neer op ervaring. Ja, het is gemakkelijk om te verdwalen op Shinjuku Station, maar ik heb er zo vaak rondgelopen dat ik alle uitgangen leerde kennen.

Nieuwe Arbat. Nieuwe Arbat. ✅Taxikosten

In Tokio zijn de kosten van een taxi afhankelijk van de afstand van de reis, maar de minimumprijs begint vanaf ongeveer 500 roebel. Dat wil zeggen, rijd gewoon een paar metrostations voor 500 roebel. Als je ver reist, stijgen de kosten. In Tokio kost het reizen met de taxi een aardige cent.

In Moskou is het gemakkelijk om Yandex.Taxi te bellen. De prijzen, zo leek het mij, waren bijna goedkoper dan in Chabarovsk.

Noedels met udonbouillon. Noedels met udonbouillon. ✅Voedsel

Door het aantal cafés en prijzen 1:1. Zowel in Moskou als Tokyo zijn er geen problemen om een ​​café te vinden en te eten. De prijzen zijn ongeveer hetzelfde. U kunt goedkope plaatsen en duurdere vinden.

In Tokyo geniet ik eerst van het exotische, maar na een paar dagen krijg ik behoefte aan normaal brood en een kotelet. Het is als een axioma.

✅Voelen

Ik weet niet waarom, maar in Tokio voel ik me veel zelfverzekerder en comfortabeler. Het is altijd zo geweest. In Moskou daarentegen heerst een gevoel van isolement «van de wortels» en een soort van verwarring.

In Moskou zijn de mensen naar mijn gevoel heel anders. Iedereen is zo gespannen. Maar tegelijkertijd zeer responsief. Terwijl ik van het vliegveld naar het hotel reed, hielpen ze me mijn koffer te dragen en een kaart in de metro te kopen. Hoewel ik het niet eens vroeg, boden ze zelf aan om te helpen. Het is waardevol.

In Tokio biedt bijna niemand hulp. Maar als je het vraagt, helpen ze je met plezier. Ze geven je advies en brengen je waar je heen moet. Soms kun je assistenten later niet kwijt.

Heel erg bedankt voor het lezen tot het einde! 💐Abonneer je zodat je niet verdwaalt in de Zen-feed. Ik zal blij zijn als je het leuk vindt.🧡

Mijn blog | Ik voel me thuis in Tokio, maar niet in Moskou. Vergelijking van de twee hoofdsteden in termen van comfort |toeristisch|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik ben 10 jaar gids geweest.
Next post Ik verbleef in een capsulehotel in Moskou.