Ik verbleef in een capsulehotel in Moskou.

Ik verbleef in een capsulehotel in Moskou.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids en werk al 10 jaar met toeristen uit Japan. Ik kwam een ​​paar dagen naar Moskou om mijn vrienden te ontmoeten.

Nu zijn er praktisch geen toeristen in Moskou, dus ik besloot ergens in het centrum te blijven. Het zal dus niet saai zijn om te lopen, en het zal handiger zijn om vrienden te ontmoeten.

Mijn keuze viel op een capsulehotel direct aan Novy Arbat. De locatie is gewoon perfect.

Toegang tot het capsulehotel. Toegang tot het capsulehotel.

Capsulehotels zijn uitgevonden in Japan. Dit zijn hotels waar gasten in kleine capsulebedden wonen met een plafond, licht en een spiegel. Dingen worden achtergelaten in kluisjes, alle andere kamers worden gedeeld — keuken, douche, toilet. Zelf ben ik er nooit mee gestopt, maar ik heb wel een idee.

In Japan woonde ik in hostels, er heerste een sfeer van internationale communicatie. Er waren veel buitenlanders en Japanners die door het land reisden. Het was leuk om in de zithoek te zitten en samen te kletsen. Het leek me dat het in Moskou in een capsulehotel hetzelfde zou zijn. Maar ik zat fout.

Recreatiegebied en hostelsfeer. Recreatiegebied en hostelsfeer.

In mijn capsulehotel heerst de sfeer van een studentenhostel. Hier wonen vooral jonge mensen, hun pantoffels en spullen liggen overal verspreid. Ze lopen rond in pyjama’s en jagen op thee. Over het algemeen heel vriendelijk.

Het is schoon, maar lawaaierig. Mensen hangen rond en roeren en stampen tot laat in de avond met iets. Ik las in beoordelingen dat er geen geluidsisolatie is in capsulehotels. Maar na een lange vlucht kon het me niet schelen, ik viel snel in slaap. Maar ‘s ochtends slaapt iedereen en kan ik veilig douchen.

Zo zien de capsules eruit. Afgesloten met een gordijn. Er is op de onderste laag, er is op de bovenste. Zo zien de capsules eruit. Afgesloten met een gordijn. Er is op de onderste laag, er is op de bovenste.

Bij de capsule is een locker met een sleutel waar je spullen in kunt opbergen. Toen ik aankwam, opende ik het en zag dat er iemands spullen en een laptop waren. Het was al laat, dus ik besloot niets aan te raken en het later aan de beheerder te vragen.

De volgende dag kwam een ​​vriend naar me toe en vroeg waar mijn laptop was. Hij sprak geen Russisch, hij communiceerde met mij via een tolk. Ik deed het kluisje voor hem open, hij pakte alle spullen en bedankte me lang. Het bleek dat hij eerder in mijn capsule had gewoond, maar mijn spullen niet had meegenomen. Gooide een laptop, in geeft.

Zo ziet de capsule er van binnen uit. Zo ziet de capsule er van binnen uit.

Voor 4 nachten betaalde ik 5300 roebel. Best goedkoop. Maar als je langer blijft, dan heb ik liever een hotel. Er zijn nu veel capsulehotels in Moskou. Ik vond met houten capsules en zelfs sluitende deuren. Maar deze capsules deden me echt aan doodskisten denken. Dus besloot ik in een capsule te blijven met een gordijn in plaats van een deur.

Heb je ooit in capsulehotels verbleven?

Heel erg bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde. 💐 Schrijf je in, zodat we zeker niet verdwalen in de feed. Ik zal blij zijn als je het leuk vindt.🌟

Koelkast advertentie. Koelkast advertentie.

Mijn blog | Ik verbleef in een capsulehotel in Moskou. Ik verwachtte een hotel in Japanse stijl, maar belandde in een hostel (foto) |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik voel me thuis in Tokio, maar niet in Moskou.
Next post De Japanners waren verrast om te horen hoe ze ontspannen in Rusland.