Ik schaam me om te zeggen dat ik in het Verre Oosten wil wonen, terwijl iedereen ervan droomt om naar St. Petersburg te verhuizen

Ik schaam me om te zeggen dat ik in het Verre Oosten wil wonen, terwijl iedereen ervan droomt om naar St. Petersburg te verhuizen

Ik ben geboren en heb mijn hele leven in Chabarovsk gewoond. Ik zeg graag dat ik aan de oevers van de Amoer ben geboren. Dat klopt, want mijn kraamkliniek ligt op een steenworp afstand van de Embankment.

Van kinds af aan heb ik constant gehoord dat het in het Verre Oosten niet beter zal zijn, dat je hier en snel moet vertrekken. De houding «we moeten uit Khabarovsk weg» groeide en werd sterker in mijn hoofd.

In het Verre Oosten is het normaal om te vragen: «Hoe?! Woon je hier nog?» Als je een oude bekende ontmoet die al lang niet meer is gezien. Dat is mij ook verteld.

Centrum van Khabarovsk Centrum van Khabarovsk.

De meesten dromen ervan om naar St. Petersburg, Kaliningrad of Krasnodar te verhuizen. Mijn vriend vertrok dit jaar naar St. Petersburg en de collega van mijn man op het werk schreef een ontslagbrief en verhuisde naar Sochi.

De meest populaire redenen om van het Verre Oosten naar het Westen te verhuizen zijn:

1. Klimaat. De winter duurt een half jaar, dus iedereen gaat naar plaatsen waar de winters kort en warm zijn.

2. Economie. Mensen gaan naar het Westen voor goede banen en hoge salarissen.

Zelf bezweek ik voor de algemene invloed en wilde verhuizen. Mijn redenen waren anders dan de algemene.

1️⃣Het leek mij dat er een tekort was in het Verre Oosten. Kleine selectie van goederen. Ikea bestaat nog steeds niet. McDonald’s is pas vorig jaar geopend. Ik had altijd het gevoel dat ik werd bedrogen.

2️⃣In de steek gelaten voelen. Wij zijn gevestigd op 6000 km van Moskou. Het tijdsverschil is 7 uur. We worden wakker als Moskou naar bed gaat. Het is zelfs gebruikelijk dat we zeggen: «We moeten wachten tot Moskou wakker wordt», wanneer we moeten bellen of iets moeten beslissen met collega’s uit het Westen.

Maar toen realiseerde ik me dat deze problemen niet worden opgelost door de stad te veranderen. Zelfs als ik beweeg, zal het gevoel van schaarste en verlatenheid blijven. Deze instellingen zitten immers in mijn hoofd.

Graffiti in Khabarovsk Graffiti in Khabarovsk.

Er is overal een tekort, het is alleen overal anders. En ergens anders, zoals in Moskou bijvoorbeeld, is er teveel van alles, het is onmogelijk om alles op tijd te kiezen en te doen.

Het tekort wordt nu eenvoudig en snel opgelost — alles kan online besteld worden met thuisbezorgd. Dus ik heb het probleem van het gebrek aan boeken opgelost — ik bestel ze via het «Labyrinth».

Het gevoel van verlatenheid is niet afhankelijk van de afstand tot de hoofdstad. Je kunt je ook verlaten voelen in de regio Moskou. En ook in Moskou.

Als we naar een andere stad of een ander land verhuizen, nemen we onvermijdelijk onszelf mee. En als de redenen om te verhuizen in het hoofd geworteld zijn, zal het veranderen van geografie niet redden. Ik ken voorbeelden waarin iemand jammerde vanwege geldgebrek en een slecht leven, vervolgens naar Canada verhuisde en bleef zeuren vanwege geldgebrek en een slecht leven.

Nu, als het op verhuizen aankomt, voel ik me ongemakkelijk om te zeggen dat ik niet van plan ben te vertrekken. Ik weet tenslotte zeker dat ik in het Verre Oosten wil wonen, want hier is mijn plek. Integendeel, ik wil dat mensen uit het Westen ons komen bezoeken. Heerlijk in het Verre Oosten!

Wilde je verhuizen? Ben je verhuisd?

Ik ben erg blij dat je mijn artikelen tot het einde hebt gelezen! Abonneer je op het kanaal, om niet later in de feed te zoeken. Ik zal blij zijn als je het leuk vindt.

Abonneer je op het kanaal Abonneer je op het kanaal!

Mijn blog | Ik schaam me om te zeggen dat ik in het Verre Oosten wil wonen, terwijl iedereen ervan droomt naar St. Petersburg te verhuizen |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post In Japan daalt het geboortecijfer en jonge Japanners willen geen gezin stichten.
Next post Detachement 731. Vertellen over het lot van de deelnemers