Ik ontdekte hoeveel een bruiloft in Japan kost.

Ik ontdekte hoeveel een bruiloft in Japan kost.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids. Ik werk al 10 jaar met Japanse toeristen. Op dit kanaal vind je interessante verhalen over Japan en Japanners.

Toen ik met toeristen werkte, waren de Japanners altijd geïnteresseerd in mijn persoonlijke leven. Bijna iedereen vroeg hoe oud ik ben (in Japan wordt deze vraag overigens niet als onbeleefd beschouwd), of ik getrouwd ben en kinderen heb. Meestal dachten ze dat ik een student was. 😂Daarom waren ze verrast dat ik een man heb en al twee kinderen (wanneer had je tijd?).

De Japanners waren vooral verbaasd dat ik op 23-jarige leeftijd trouwde. Voor Japanse begrippen is dit erg vroeg. In Rusland zijn bijna al mijn vrienden direct na de universiteit getrouwd. En over het algemeen is 23-25 ​​jaar de tijd om een ​​gezin te stichten.

De Japanners begrepen op zo’n jonge leeftijd niet waar het geld voor de bruiloft vandaan kwam. Ik legde uit dat het in Rusland wordt geaccepteerd dat de ouders de bruiloft betalen.

Zelfs in die tijd (ik ben in 2011 getrouwd) kostte mijn bruiloft niet veel geld. De belangrijkste kosten waren:

 • Restaurant voor 30 personen — 50.000 roebel
 • Mijn jurk en accessoires — 45.000 roebel (ik koos de duurste jurk in de trouwsalon.)
 • De outfit van de bruidegom — 20.000 roebel (maar ze hebben een beetje bespaard op de echtgenoot. 😂)
 • Toastmaster — 30 000 roebel
 • Fotograaf — 10.000 roebel

Totaal: 155.000 roebel.

Ik heb een leuke bruiloft gehad! Ik heb een leuke bruiloft gehad!

In Japan moet je in je eentje geld verdienen voor een bruiloft. Over het algemeen wordt aangenomen dat een gezin niet eerder moet worden gecreëerd dan dat je stevig op je benen staat. Daarom trouwen ze het vaakst na 30 of zelfs 35 jaar.

Hoeveel kost een bruiloft in Japan?

Een Japanse bruiloft is een plechtige bijeenkomst in de trouwzaal. De bruid kan gekleed gaan in een traditionele Japanse kimono of een Europese witte jurk. Soms verandert de bruid van outfit en heeft ze tijd om zowel in een kimono als in een gezwollen jurk te blijven. De bruidegom kan ook in een herenkimono zijn of gewoon in een pak.

Er is dus geen toastmeester op de bruiloft. Als er veel gasten zijn, bieden huwelijksorganisatoren entertainment, zoals het tonen van een presentatie met foto’s van de pasgetrouwden, het plechtig aansnijden van de bruidstaart en het gooien van het bruidsboeket.

Op de website van een Japans trouwbureau vond ik de volgende informatie over de prijs.

Japanse bruid en bruidegom in traditionele kimono’s bij een fotoshoot. Per ongeluk ontmoet in de stad Matsumoto, Nagano Prefecture, Japanse bruid en bruidegom in traditionele kimono’s tijdens een fotoshoot. Ik ontmoette toevallig in Matsumoto City, Nagano Prefecture.

Japanse bruiloft voor 60 personen:

 • Huur trouwzaal — 130.900 roebel (187.000 yen)
 • Verhuur feestzaal — 225.400 roebel (322.000 yen)
 • Voedsel — 742.000 roebel (1.060.000 yen)
 • Drankjes — 192.500 roebel (275 duizend yen)
 • Zaaldecoratie — 186.900 roebel (267 duizend yen)
 • Outfits voor de bruid en bruidegom — 623.700 roebel (891 duizend yen)
 • Foto, video filmen — 279.300 roebel (399 duizend yen)
 • Gasten vermaken tijdens een banket — 158.900 roebel (227 duizend yen)
 • Geschenken voor gasten — 198.800 roebel (284 duizend yen)
 • Organisatie van een bruiloft — 138.600 roebel (198.000 yen)
 • Trouwringen — 72.800 roebel (104 duizend yen)

Totaal: 2.818.900 roebel.

Voor dit geld kun je in sommige regio’s van Rusland een appartement kopen. Zelfs in Japan is een bruiloft een dure aangelegenheid. Daarom bieden ze op de website van het trouwbureau aan om een ​​afbetalingsplan uit te geven of op krediet te betalen. Bovendien heb je nog steeds geld nodig voor een huwelijksreis — ongeveer 350-550 duizend roebel.

Hoeveel kost een bruiloft in Rusland nu? Wie heeft ervaring?

Bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde! 💐Abonneer je op het kanaal zodat je niet verdwaalt. Ik zal blij zijn als je het leuk vindt.💛

Mijn blog | Ik ontdekte hoeveel een bruiloft in Japan kost. Genoeg om een ​​appartement in Rusland te kopen |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik leerde de verhalen van de Japanners: hoe ze zich voelden tijdens de grote aardbeving in 2011.
Next post Ik ging naar een wasabifabriek in Japan.