Ik kwam naar Japan en ontdekte dat het hoger onderwijs volledig wordt betaald.

Ik kwam naar Japan en ontdekte dat het hoger onderwijs volledig wordt betaald.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids. Tien jaar lang heb ik met Japanse toeristen gewerkt. Op dit kanaal vind je interessante verhalen over Japan en Japanners.🎐🎑

Ik ben vaak in Japan geweest en hoorde over gezinnen met 2-3 kinderen die zeiden: «Oh, het zal moeilijk zijn om ze op te voeden ..»

Waarom is het moeilijk? Wat is er mis met hem?

Het bleek dat ze onderwijs bedoelen als ze dat zeggen. Het is moeilijk om zelfs maar aan één kind goed onderwijs te geven, maar hier zijn het er twee of drie. En het is financieel moeilijk.

Ik studeer aan de Soka University in Tokyo en aan de Soka University in Tokyo.

In Rusland is de kwestie van de kosten van het hoger onderwijs ook acuut. Maar toch komen de jongens op de een of andere manier naar buiten, ijverig proppen en komen naar het budget. Ja, ik heb mijn eigen onderzoek gedaan met een beperkt budget. Ik dacht dat Japan een soortgelijk systeem had. Maar nee!

Zoals mijn Japanse studentenvrienden me vertelden, wordt het hoger en middelbaar onderwijs in Japan volledig betaald. Als je wilt studeren, moet je betalen.

Ik heb ze bijna meteen een vraag gesteld, wat te doen als er geen geld is? Waarop ze afwezen en antwoordden dat dit niet gebeurt.

Soka University Campus-kaart. Soka University Campus-kaart.

De kwestie van het betalen voor onderwijs heeft me lang gekweld. Maar echt — welke opties heeft een sollicitant die helemaal geen geld heeft? Ga werken? Of zijn er mazen in de wet, hoe de universiteit binnen te komen?

Toen ontmoette ik geen Japanse vrouw die Japans doceerde aan de academie in mijn stad. We waren net aan het praten over examens en naar een universiteit gaan, en ik besloot haar te kwellen met vragen totdat ik alles tot het einde toe begreep.😅😆

De Japanse vrouw antwoordde dat sollicitanten met een laag inkomen hun best moeten doen om de examens zo goed mogelijk te halen. Voor degenen die goed studeren, is er een systeem van kortingen op het collegegeld. Maar daarvoor moet je wel echt goed slagen voor de examens, om bijna de beste van de besten te worden.

Als de kennis nog steeds tekortschiet, dan ondersteunen sommige universiteiten studenten uit gezinnen met een laag inkomen. Ze krijgen korting op het collegegeld en zelfs een beurs.

De centrale bouw van de Soka-universiteit De centrale bouw van de Soka-universiteit.

Op de vraag: «Wat te doen als er helemaal geen geld is?» De Japanse vrouw zei dat de familie altijd wat geld vindt.

Even later kreeg ik nog een antwoord — uit het echte leven. Is er geen geld, dan gaat de Japanner aan het werk en spaart voor zijn opleiding.

Ik had een Japanse vriend die naar de St. Petersburg State University in Rusland ging. Opleiding wordt betaald. Dus ging hij elke zomer naar Japan, werkte daar als vrachtwagenchauffeur en spaarde geld om een ​​jaar onderwijs te betalen. Nu is hij lang geleden afgestudeerd en werkt als diplomaat.

Er is maar één conclusie: er zullen altijd kansen zijn als je ernaar zoekt.

Heb je betaald of met een beperkt budget gestudeerd?

Bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde. 💐Abonneer je op het kanaal om niet te verdwalen in de feed. 👌🏻Ik zal blij zijn als je het leuk vindt.

Like alsjeblieft! Like alsjeblieft!

Mijn blog | Ik kwam naar Japan en ontdekte dat het hoger onderwijs volledig wordt betaald. Ik vroeg mijn Japanse vriend wat te doen als er geen geld is |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik vond Japanse tongbrekers en probeerde het hardop te herhalen.
Next post Ik was getuige van een situatie waarin de Japanners hun eigen met een buitenlander verwarden.