Ik kwam naar Japan en keek tv met mijn mond open.

Ik kwam naar Japan en keek tv met mijn mond open.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids. Ik werk al 10 jaar met Japanse toeristen. Op dit kanaal vind je interessante verhalen over Japan en Japanners.

Ik ben ongeveer 10 keer in Japan geweest. Gereisd voor werk en gewoon op vakantie. De eerste bewuste kennismaking met de Japanse televisie vond plaats in 2008. Ik woonde toen in een Japans gezin en ‘s avonds stond de tv altijd aan. Mijn kennis van het Japans was op dat moment niet hoog. Daarom bekeek ik de foto en de reclame met open mond, in een poging om in ieder geval iets te begrijpen.

In 2012 gingen we met mijn vriendinnen naar Tokyo en keken elke avond tv. Toen en tijdens alle volgende reizen merkte ik dat de Japanse televisie heel anders is dan de onze.

Ik heb 5 belangrijke verschillen opgemerkt .

1️⃣Ze eten veel op de Japanse tv.

Ik overdrijf niet! Eenmaal in een hotel bladerde ik ‘s ochtends als experiment alle kanalen door. Slechts één at niets! Kookprogramma’s zijn razend populair in Japan. Vaak worden er bereid uit specifieke Japanse ingrediënten zoals bamboe. Shows met recepten zijn meestal kort — 10-15 minuten.

Een ander soort voedselshow in Japan is proeven. Als ze naar een café gaan, bestellen ze eten en vertellen ze in kleuren hoe het smaakt.

Het lijkt mij dat ze in onze kookprogramma’s helemaal niet eten wat ze hebben gekookt. Om over smaak nog maar te zwijgen. Ik kon me er geen herinneren. Als je een Russisch culinair programma kent waar ze proberen te discussiëren, schrijf dan in de comments.

Gastheer van een ochtendkookshow in Japan. Zo’n aardige vent die kookt. Gastheer van een kookshow in de ochtend in Japan. Zo’n aardige vent kookt. 2️⃣Weinig politiek, schandalen, intriges en onderzoeken.

Ik zou zeggen helemaal niet. Japanse televisie is erg stil. Er is geen geschreeuw «Je zult niet geloven wat er is gebeurd!!!!» Op NTV is er een programma «Het onderzoek is uitgevoerd …», in Japan heb ik zoiets nog niet gezien. Over politiek wordt alleen in het nieuws gesproken. In andere programma’s — weer, gesprekken, eten en mode.

Ik zou het kijken naar Japanse tv als medicijn voorschrijven. Bij mezelf voelde ik dat je na een week kijken rustiger wordt. Er is geen medicijn nodig.

3️⃣Alles is ondertekend.

Tijdens uitzendingen zijn er altijd inscripties bovenaan het scherm en alles wat er gebeurt, wordt helemaal onderaan ondertekend. Ergens aan de zijkant worden de gezichten van de presentatoren getoond om hun reactie op de reportage te zien.

Deze Japanse tv-functie is geweldig om Japans te leren. Ik las de inscripties, luisterde naar wat de gastheren zeiden. En over het algemeen is het tijdens het kijken naar het programma gemakkelijk te begrijpen wat er op dit moment gebeurt. Waar zijn de leiders verbaasd of blij over.

Typische schermbijschriften in elke show Typische schermbijschriften in elke show. 4️⃣Ze praten over de kleine dingen.

Ik heb ooit NHK aangezet en ze hadden het een uur lang over kip. In het bijzonder, waar precies heeft de kip wit vlees. Ze hebben een quiz! Ze gaven antwoorden — in de borst, in de dijen of schenen. Meer dan de helft van de presentatoren antwoordde fout. Ik was toen in shock. In Rusland weet iedereen waar de kip wit vlees heeft.

En dus in bijna alle programma’s! Ze praten over hoe je je schoenen het beste kunt wassen na regen, hoe je de meest verse groenten in de supermarkt kiest, hoe je bloemen kweekt. Serieuze onderwerpen komen niet aan de orde.

5️⃣Een heel vreemde advertentie.

Als je nog niet hebt gezien hoe Japanse advertenties eruitzien, zoek dan nu op internet. Ze is waanzinnig raar! Ik zag bijvoorbeeld een reclamespotje waarin een meisje naar een bar kwam, en er was een knappe heer die haar trakteerde op … toiletpotreiniger! 😂En midden in de bar verscheen het toilet, dat ze glansde.

Later kwam ik erachter dat het geheim is dat in Japan alle goederen van hoge kwaliteit zijn. Nou, er is veel concurrentie. De enige kans om op te vallen is door een pakkende advertentie te maken. De persoon komt dan naar de winkel, kijkt naar de toonbank en kiest het merk waarvan de advertentie het meest memorabel is.

Welk item verraste je het meest? Heb je Japanse uitzendingen of commercials gezien?

Bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde! 💐Abonneer je op het kanaal zodat je niet verdwaalt. Ik zal blij zijn als je het leuk vindt.💛

Mijn blog | Ik kwam naar Japan en keek tv met mijn mond open. Ik vertel 5 verschillen tussen Japanse televisie en Russische |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Kimono is een mooi maar zinloos kledingstuk.
Next post Ik kwam naar Japan en belandde in een museum bij het Japanse huis.