Ik heb nog nooit zo’n Verre Oosten gezien!

Ik heb nog nooit zo’n Verre Oosten gezien!

Vandaag vloog ik voor het eerst naar Sakhalin Island en vanaf de eerste seconde was ik aangenaam onder de indruk. Ook al kom ik zelf uit het Verre Oosten, ik verwachtte armoedige gebouwen te zien, dat geef ik toe.🙈

Het duurt precies een uur om van Khabarovsk naar Joezjno-Sachalinsk te vliegen. We vertrokken, aten een broodje en landden al. De luchthaven ligt vlakbij het stadscentrum. We waren er met de taxi in slechts 25 minuten.

Local History Museum in een Japans gebouw uit 1937. Local History Museum in een Japans gebouw uit 1937.

76 jaar geleden werd het zuidelijke deel van Sakhalin van ons. Daarvoor woonden de Japanners hier en Yuzhno-Sakhalinsk heette Toyohara. Het leek me dat het Japanse erfgoed was uitgewist door het Sovjettijdperk. Het bleek dat de stad bloeit en tegelijkertijd haar verleden herinnert.

Wat viel me op in Joezjno-Sachalinsk?

1️⃣Netjes en schoon, net als in Japan

Er ligt geen enkel papiertje op straat. Nette stoepranden en straatstenen op de trottoirs. Bloembedden zijn overal. Ik heb dit alleen in Japan gezien, serieus. De grootste indruk op ons werd gemaakt door het grasveld in het stadscentrum. Waarom is hij zo voorzichtig? In de stad zijn zelfs de bouwplaatsen omheind, de zakken liggen precies op een rij, er is geen stof en puin.

Gazon op Communist Avenue Gazon op Communist Avenue. 2️⃣Nummering appartement omgekeerd

We huurden een appartement en op een van de verdiepingen van ons huis zag ik dat de appartementen van rechts naar links genummerd waren! Eerst begreep ik niet wat de grap was. Blijkbaar is dit de gewoonte in Joezjno-Sachalinsk. Weet je, het is zoals op de Japanse manier. In Japan worden boeken van rechts naar links gelezen en wordt de tekst traditioneel op dezelfde manier geschreven.

Nummering van appartementen van rechts naar links Nummering van appartementen van rechts naar links. 3️⃣Straathonden met chips op hun oren

Op Victory Square kwamen verschillende honden naar ons toe gerend. Ze zagen eruit als gewone straatmeisjes, maar hadden allemaal een chip aan hun rechteroor. Voor mij is de zorg voor dakloze dieren een indicator van het cultuurniveau. Op Sakhalin wordt dit probleem niet opgelost door de vernietiging van arme dieren, maar door sterilisatie.

Abonneer je op het kanaal Abonneer je op het kanaal! 4️⃣Veel Russische Koreanen

Nee niet zo. Het zijn er ZO veel! Ik wist dat er etnische Koreanen op Sakhalin wonen, maar ik had niet verwacht dat ik ze letterlijk bij elke bocht zou zien. Er is een enorme selectie kimchi in winkels en onigiri-rijstdriehoeken worden gevuld met Koreaans bulgogi-vlees verkocht. Op Sakhalin zijn zowel Japanse als Koreaanse invloeden tegelijkertijd voelbaar.

Assortiment kimchi in de winkel Onigiri met Koreaans rundvlees Assortiment kimchi in de winkel

Waarschijnlijk is dit een kenmerk van het eilandgebied. Hier voel je je alsof je thuis bent. Mensen begrijpen dat als ze niet voor zichzelf zorgen, niemand dat doet. Het is te zien dat alles met de ziel en voor jezelf wordt gedaan. Schoonheid en zuiverheid zijn niet voor pathos, maar voor een comfortabel leven.

Ben je in Sachalin geweest?

Zo niet, zou je willen komen? Heel erg bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde. 🌷Abonneer je op het kanaal om niet te verdwalen in de geweldige Zen-feed. Ik zal blij zijn als je het leuk vindt.

Mijn blog | Ik heb nog nooit zo’n Verre Oosten gezien! 4 dingen die me verrasten op Sakhalin |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Hoe ziet het duurste appartement in Japan eruit?
Next post De Japanners bouwden de vuurtoren en wij namen hem in.