Ik heb hier McDonald’s geprobeerd, in Oekraïne en in Japan.

Ik heb hier McDonald’s geprobeerd, in Oekraïne en in Japan.

Ik woon in Khabarovsk in het Verre Oosten en lange tijd hadden we helemaal geen McDonald’s. In december 2020 werd het eerste McDonald’s-restaurant geopend in Khabarovsk. Hoewel KFC, Burger King en lokale fastfoodketens al lang aanwezig zijn in het Verre Oosten. Daarom was de eerste keer dat ik een hamburger van McDonald’s probeerde niet in Rusland, maar in Japan.

Mijn jeugd was in de jaren 90, toen er veel McDonald’s-advertenties op tv waren. De magische Happy Meal werd met veel macht geadverteerd, en natuurlijk wilde ik het heel graag proberen. Maar mijn ouders en ik gingen niet naar Moskou of andere steden waar McDonald’s-restaurants waren, dus mijn jeugd ging bijna voorbij zonder fastfood.

In Tokio studeerde ik aan een Japanse taalschool. De lessen begonnen ‘s middags en eindigden rond 17.00 uur. Ik liep een beetje door de stad, in het donker (het wordt vroeg donker in Tokyo) ik zag de stralende lichten van McDonald’s en ging een café binnen.

Japanse McDonald’s heeft zijn eigen sfeer Japanse McDonald’s heeft zijn eigen sfeer!

Het gebeurde zo dat ik een bestelling deed en niet begreep wat de kassier me vertelde. Ze flapte, net als elke andere kassamedewerkster van McDonald’s, een zin zo snel uit op de automaat dat ze niet meer te verstaan ​​was. Toen vermoedde ik dat ze me vroeg: «Wil je met je mee of hier?» Ik zei ja». En ze pakte een hamburger voor me in, ook al wilde ik in het café eten. Daardoor nam ik alles mee en at ik onderweg.

Ik bestelde een simpele hamburger of cheeseburger, ik weet het niet meer precies. Maar ik weet nog dat ik het erg leuk vond. Misschien leek de burger me heerlijk, want voor het eerst in mijn leven probeerde ik eten van McDonald’s. Maar in Japan gebruiken ze zelfs voor fastfood zeer verse producten, in Japan zijn er extreem strenge kwaliteitseisen. En met verse producten wordt zelfs fastfood heerlijk. Dat is waarschijnlijk waarom ik zo opgewonden was.

Een dochter met een McDonald’s-badge in Khabarovsk Een dochter met een McDonald’s-badge in Khabarovsk.

Enige tijd later gingen mijn man en ik op bezoek bij familieleden in Oekraïne. We vlogen door Moskou en gingen een hapje eten bij McDonald’s aan de Arbat. Op dat moment begreep ik waarom er zoveel kritische grappen over McDonald ‘s worden gemaakt, dat het eten daar niet helemaal eetbaar is en dat ze bij McDonald’s alleen naar het toilet gaan. Ik vond het helemaal niet leuk. Al het eten was vreselijk zout, daarna dronken we de hele dag water.

In Kiev, Oekraïne, besloten we ook om naar McDonald’s te gaan, maar om de een of andere reden had ik geen enkele indruk over de smaak van Oekraïense burgers. Hoogstwaarschijnlijk gebeurde dit omdat, tegen de achtergrond van de traditionele Oekraïense keuken: knoedels, soepen, knoedels, enz., de sensaties van fastfood gewoon vervaagden.

En onlangs werd McDonald’s geopend in Khabarovsk. We zijn er een keer geweest en ik vond McDonald’s in Khabarovsk ook erg lekker. Het eten was niet overdreven zout, het eten was vers en, belangrijker nog, het was niet vettig.

McDonald’s in Khabarovsk is onlangs geopend en tot nu toe is de vraag ernaar groot. McDonald’s in Khabarovsk is onlangs geopend en tot nu toe is de vraag ernaar groot.

Ik heb een vriend die in Amerika woont. Ze kwam deze zomer naar Khabarovsk en ging ook naar McDonald’s. In de VS heeft McDonald’s niet de beste reputatie, er gaan maar weinig mensen heen. En een vriend gaf toe dat het eten bij McDonald’s in Khabarovsk veel lekkerder is dan in de VS.

Dus mijn beoordeling.

In de eerste plaats zet ik nog steeds Japans fastfood. Dit is waarschijnlijk de reden waarom alles beter smaakt in Japan, alleen om psychologische redenen. Je bent in Japan, dus zelfs fastfood lijkt prima. Maar toch hebben natuurlijk de hoge kwaliteit van de ingrediënten en de versheid van de producten invloed.

Op de tweede plaats zet ik de onlangs geopende McDonald’s in Khabarovsk. Er is ook een behoorlijke kwaliteit van producten en matig gezouten eten. Dit zijn mijn twee favorieten.

Heb je McDonald’s eten in het buitenland geprobeerd? Voelde je enig verschil tussen buitenlandse en Russische hamburgers?

Mijn blog | Ik heb hier McDonald’s geprobeerd, in Oekraïne en in Japan. Ik vertel je waar fastfood beter smaakt |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Waarom is de samoerai verdwenen in Japan?
Next post Is liefde niet belangrijk?