“Ik heb altijd gedroomd van een groot gezin!”

“Ik heb altijd gedroomd van een groot gezin!”

Hallo allemaal! In 2009 ontmoette ik per ongeluk Anya . Ze woonde toen in Khabarovsk en had hulp nodig met Japans. Anya stond op het punt naar Japan te vliegen naar haar Japanse echtgenoot.

Anya en ik zijn nog steeds vrienden en ik heb gezien hoe Anya, ondanks alle beproevingen en enorme gezondheidsproblemen, drie kinderen baarde en een groot en sterk gezin stichtte, waar ze altijd van had gedroomd.

Het huwelijk van Anya en Takashi in Khabarovsk Het huwelijk van Anya en Takashi in Khabarovsk.

Anna’s man is Japans. Zijn naam is Takashi. Ze ontmoetten elkaar in Zuid-Korea op een internationaal festival gewijd aan de familie. Anya kwam over vanuit het VK, waar ze aan een vrijwilligersprogramma werkte.

«De ontmoeting met Takashi was de belangrijkste gebeurtenis in mijn leven. De gelukkigste! We werden op het eerste gezicht verliefd.»

Relaties ontwikkelden zich romantisch, maar op afstand. Takashi was in Japan en Anya in Engeland. Ze schreven brieven aan elkaar. Anya kende toen geen Japans en sprak niet goed Engels, maar met haar toekomstige echtgenoot sprak ze Engels. Een vriend uit Londen hielp haar brieven te schrijven.

Takashi kwam 2 keer naar het VK. De eerste keer dat ze door Londen liepen. De tweede keer kwam hij naar Anna in Edinburgh, Schotland.

«Zijn reizen en onze communicatie versterkten onze relatie. We besloten dat we samen zouden zijn.»

Toen eindigde Anina’s stage in het VK en keerde ze terug naar Rusland. Takashi is iets jonger dan zij en was toen nog niet klaar met de universiteit. Hij studeerde aan de Waseda-universiteit. Anya besloot hem te gaan bezoeken.

Anya en Takashi in Londen Anya en Takashi in Londen.

In Khabarovsk, waar Anya en ik elkaar ontmoetten, kwam ze voor een Japans visum. Maar haar werd een visum geweigerd! Ze zeiden dat ze binnen 6 maanden geen visum meer zou kunnen aanvragen.

«Zeggen dat ik van streek was, is niets zeggen! Ik droomde er waanzinnig van om Japan te zien, maar alle wegen waren voor mij gesloten.»

Takashi had haar toen ten huwelijk gevraagd. Anya bleef bij vrienden om in Khabarovsk te wonen en begon langzaam Japans te leren. Zij en Takashi besloten in Rusland te tekenen, zodat Anya onmiddellijk een visum voor een vrouw kon krijgen.

«We zijn getrouwd in Khabarovsk en verhuisden naar Takashi’s geboorteplaats Sapporo. We woonden bij zijn ouders en familieleden.»

Aanpassen aan Japan was moeilijk. Anya sprak nog steeds slecht Japans. Ze ging naar een talenschool, studeerde Japanse tradities. Zes maanden later realiseerde ze zich dat ze een pauze nodig had uit Japan. Het land van de rijzende zon slaagde er niet in het land van de rijzende zon te veroveren.

Grote familie van Anya’s man. Rechts staat Anya, de grote familie van Anya’s man. Anya heeft gelijk.

Een vriend uit Amerika belde Anya om te bezoeken en ze ging. Maar het onvoorspelbare gebeurde in de Verenigde Staten.

«Ik werd aangereden door een auto. Die reed op volle snelheid. Het was mijn schuld, ik stak de weg op de verkeerde plaats over.»

Anya was enkele maanden bedlegerig. Ze werd verzorgd door een vriend. Takashi maakte zich zorgen, hij kwam naar Anya in New York.

«Mijn man, zijn familie en collega’s hebben duizend kraanvogels voor me gemaakt! Hij heeft ze naar Amerika gebracht om snel te herstellen. Het was heel ontroerend…»

Anya met duizend kraanvogels. In het Japans heet het «senbazuru» Anya met duizend kraanvogels. Het heet «senbazuru» in het Japans.

Een paar maanden later keerde Anya terug naar Japan… in een rolstoel. Ze kon niet goed bewegen, kon lange tijd niet lopen, haar benen deden pijn. Anya kon zich niet eens alleen door de stad verplaatsen. En toen stortte Japan opnieuw in met zijn eigen kenmerken.

«Tegen deze achtergrond werd ik depressief. Volledige apathie voor het leven. Ik was bang dat ik niet normaal zou kunnen lopen en mijn hele leven mank zou lopen. Ik zou geen kinderen krijgen, omdat mijn gezondheid volledig geplant was.»

Anya ging naar een revalidatiecentrum in Zuid-Korea. Een been deed lange tijd pijn en genas niet. Daar, in het medisch centrum, onderzochten ervaren artsen haar been en legden uit hoe het moest worden behandeld.

In Korea kon Anya ontspannen. Ze liep in de frisse lucht, bezocht de warmwaterbronnen en knapte op. Toen ze terugkeerde naar Japan, begon een heel nieuw leven!

Anya met haar oudste zoon Toji Anya met haar oudste zoon Toji.

«Ik heb altijd van een groot gezin gedroomd, maar we hadden geen kinderen. Het is helemaal niet gelukt!»

Anya’s man veranderde van baan en werd overgeplaatst van Sapporo naar Tokyo. In Tokyo werd Anya meteen zwanger!

Verrassend genoeg was de zwangerschap heel gemakkelijk. Ze hadden een oudere zoon genaamd Toji. Na nog eens 3 jaar werd dochter Miya geboren en na nog eens 3 jaar de tweede zoon, Syoma.

«Ik heb altijd gezegd dat ik 5 kinderen zou krijgen. Maar ik ben al 40 jaar oud. Onze jongste is een jaar geleden geboren.»

Anya zegt dat ze een groot verschil tussen de kinderen wilde. Minimaal 4 jaar om veel tijd aan iedereen te besteden. Maar het bleek hoe het kwam.

«Ik heb nooit de illusie gehad dat het gemakkelijk zou zijn met kinderen. Integendeel, ik stemde af op het feit dat kinderen het moeilijkste zijn in het leven van een persoon. Dat is waarschijnlijk waarom het voor mij niet moeilijk is. Ik heb kinderen, zoals kinderen.»

Nu wonen Anya en haar familie in Osaka en vertellen ze op haar Instagram-pagina over het leven in Japan.

Wat vind jij van Anya’s verhaal? Deel uw indrukken in de opmerkingen. Ik zal blij zijn als je het leuk vindt en abonneer je op het kanaal.

Anna’s kinderen. Van links naar rechts: Miya, kleine Shoma en Toji Anna’s kinderen. Van links naar rechts: Miya, kleine Shoma en Toji.

Mijn blog | “Ik heb altijd gedroomd van een groot gezin!” — het verhaal van Anya, die werd aangereden door een auto, weer overeind kwam en 3 kinderen baarde van haar Japanse echtgenoot |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Een vriend woont al 8 jaar in China, vertelde me hoeveel een gemeenschappelijk appartement kost (en we klagen nog steeds over onze prijzen)
Next post Mijn overgrootvader ging ten strijde, maar mijn overgrootmoeder wachtte niet op hem en trouwde opnieuw.