Ik ging naar een wasabifabriek in Japan.

Ik ging naar een wasabifabriek in Japan.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids. Ik heb 5 jaar bij een reisorganisatie gewerkt en reizen naar Japan geregeld. Op dit kanaal vind je interessante verhalen over Japan en Japanners.🎐🎑

Ik ben vaak in Japan geweest voor werk en vakantie. Op een dag nodigde een Japans bedrijf waarmee ik werkte me uit in de prefectuur Nagano. Ze lieten me alle belangrijke bezienswaardigheden zien en namen me helemaal aan het einde mee naar de wasabi-fabriek.

Ingang fabriek. Wasabi-buizen langs de randen Ingang van de fabriek. Op de randen van de buizen met wasabi.

In feite is dit niet eens een fabriek, maar een echte boerderij. Hier wordt wasabi verbouwd, die vervolgens wordt gebruikt om de zeer pittige smaakmaker voor sushi te maken.

Wasabi-velden Wasabi-velden.

Wasabi is de wortel van de plant. Het is erg kieskeurig en vereist bepaalde temperatuuromstandigheden, schoon water en bescherming tegen de zon. Over de hele rand is zwarte stof gespannen, die beschermt tegen de zonnestralen. Elke spruit wordt bijna individueel verzorgd.

Ik had geen idee dat wasabi zo’n kieskeurige eter was. Onze Russische analoog — mierikswortel groeit bijvoorbeeld overal en heeft geen schoon water en bescherming tegen de zon nodig.

Wasabi-standbeeld. Wasabi-standbeeld.

De Japanners maken zich vreselijk druk over het uiterlijk van groenten en fruit. Ze moeten er mooi uitzien. Als je naar een supermarkt in Japan gaat, kun je zien dat er mooie gelijkmatige wortelen, regelmatig gevormde aardappelen en appels met een perfecte schil op de ramen staan.

Met wasabi hetzelfde verhaal, de wortel zou mooi moeten zijn. Alle illiquide activa gaan naar veevoer of kunstmest.

Bron met zuiver water Bron met zuiver water.

Omdat wasabi perfect schoon water nodig heeft, heeft de fabriek deze drinkbronnen uitgerust voor gasten. Het water is echt heerlijk. Ik kan niet eens uitleggen waarom, maar het ziet er helemaal niet uit als een fles. Op een andere drinkbron tekenden de Japanners voor de lol dat water intelligentie toevoegt aan de linkerkant en schoonheid aan de rechterkant. Ik dronk van daar en van daar. Voor het geval dat.😂

Wasabi-ijs Wasabi-ijs.

Het meest onverwachte was dat ijs in de fabriek van wasabi werd gemaakt. Maak je geen zorgen, het smaakt volkomen ongevaarlijk. Wasabi er is één druppel, en dat geldt ook voor een eenvoudig romig ijs.

Toen ik naar de wasabifabriek ging, had ik niet verwacht dat het daar zo interessant zou zijn. Het was nuttig om te zien hoe zorgvuldig de Japanners wasabi telen. Ze maken zich druk over letterlijk elke plant. Daarna begon ik de kwaliteit van Japanse producten nog meer te vertrouwen.

Wat vind je van de wasabi-fabriek? Wil je ijs?

Bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde! 💐Abonneer je op het kanaal zodat je niet verdwaalt. Ik zal blij zijn als je het leuk vindt.💛

Abonneer je op het kanaal Abonneer je op het kanaal!

Mijn blog | Ik ging naar een wasabifabriek in Japan. Laat zien hoe sushi-kruiden worden verbouwd (selectie van foto’s) |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik ontdekte hoeveel een bruiloft in Japan kost.
Next post Ik werkte als oppas met een Japans kind.