Ik ging met de Japanners naar een Japans café.

Ik ging met de Japanners naar een Japans café.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids. Ik werk al 10 jaar met Japanse toeristen. Op dit kanaal vind je interessante verhalen over Japan en Japanners.🗾🌸

Gisteren ging ik voor het eerst in een jaar naar een bijeenkomst met de Japanners in een café. Ik was uitgenodigd door ons plaatselijke Japancentrum waar ik studeerde.

De Japanners die naar de bijeenkomst kwamen wonen en werken in Khabarovsk. Ze kunnen nu niet terug naar Japan. Zulke ontmoetingen met Russen die Japans spreken zijn echt amusement voor hen. Het leek me dat ze tijdens de periode van gesloten grenzen wegkwijnen uit verveling.

Veel mensen kwamen naar de meeting, veel mensen kwamen naar de meeting.

We verzamelden bij een klein Japans café. Ik was een beetje laat en kon mijn eigen stoel niet kiezen. Ik was verslaafd aan wat Japanners, en ik dacht dat ik genaaid was.😅

Het punt is, ik heb al meer dan een jaar geen Japans gesproken. De laatste Japanse toeristen waren precies een jaar geleden. Ik wist niet zeker of ik normaal een gesprek zou kunnen voeren. Eerst sprak ik aarzelend, maar toen blafte ik. De Japanners prezen zelfs mijn kennis van het Japans.

Het was grappig toen een Japanner de namen van mijn kinderen vroeg. Ik antwoordde dat Yulia en Yura. In het Japans klinken deze namen bijna hetzelfde (er is geen L-geluid in het Japans) — Yurya en Yura. De Japanners probeerden ijverig de namen uit te spreken en gaven toen toe dat hij niet begreep welke van hen mannelijk en welke vrouwelijk was.😂

Een bestelling voorbereiden Een bestelling voorbereiden.

Een Japanner, die al 2 jaar in Khabarovsk woont, sprak redelijk goed Russisch. Zelf hou ik van communiceren, waarbij ik Japans en Russisch meng. Heb hem geleerd dat je ‘Geen goedemorgen’ kunt zeggen als de stemming ‘s ochtends slecht is of je hoofd pijn doet. Hij deelde dat het eerste woord dat hij in Rusland leerde «pour» was. 😂Zonder dit woord, nergens!

Ook werd besproken dat er in het Japans veel mogelijkheden zijn om te weigeren zonder het woord «nee». En zo’n weigering klinkt in ieder geval beleefd.

Zulke vossen «leven» in het café. Zulke vossen «leven» in het café.

Een andere Japanner zei dat ik er niet Russisch uitzag. Het is alsof Japanse vibes van mij komen. Dat is interessant, want ik heb al heel lang niet meer met de Japanners gecommuniceerd en de laatste keer dat ik in Japan was, was in 2014. Ik weet niet waar dit gevoel vandaan komt. Misschien omdat ik de hele tijd over Japan schrijf..?🤔

Het café is heel gaaf ingericht!Het café is heel gaaf ingericht!

Ik bestelde curry omdat het mijn favoriete Japanse gerecht is. Maar de curry smaakte nogal zuur. Ik heb vaak Japanse curry gegeten en weet precies hoe het moet smaken. Voor het geval ik niet heb gegeten.

In feite is dit een goed café en de Japanners prijzen het zelf. Op de foto zullen de inwoners van Khabarovsk snel bepalen waar het is. Daarom wil ik geen «steen in hun tuin gooien». Ik denk dat ik gewoon pech heb.

Ik heb het gerecht ook niet veranderd, omdat ik met de Japanners heb gepraat en geen tijd wilde verspillen aan demontage.

Heeft u mislukte uitstapjes naar een café of restaurant gehad?

Bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde! 💐Abonneer je op het kanaal zodat je niet verdwaalt. Ik zal blij zijn als je het leuk vindt.💛

Dezelfde curry die ik nooit heb gegeten. Dezelfde curry die ik nooit heb gegeten.

Mijn blog | Ik ging met de Japanners naar een Japans café. Ik kon niet eten, ik laat zien wat ik heb besteld (foto) |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ze werkte als tolk met een delegatie van kinderen uit Japan.
Next post Kimono is een mooi maar zinloos kledingstuk.