Ik bezocht Oekraïne voor de eerste keer.

Ik bezocht Oekraïne voor de eerste keer.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. De ouders van mijn man komen uit Oekraïne, dus we hebben daar veel familieleden. Voor de eerste keer met mijn man (toen later) ging ik in 2010 naar Oekraïne. Ik ben nog nooit in Oekraïne geweest. We reisden naar Kiev, Uman, Zhytomyr en Odessa.

Dit is de eerste keer dat ik zo ver van het Verre Oosten heb gereisd. Het duurt 24 uur om van Khabarovsk naar Kiev te komen. Eerst 8 uur vliegen naar Moskou, en dan met de trein naar Kiev. ‘S Nachts ga je door de douanecontrole in de trein, dus de tijd op de weg verstrijkt met weinig of geen slaap. Moeilijk.

Toen ik ‘s ochtends wakker werd, hoorde ik iedereen in de auto Oekraïens spreken. Ik voelde me alsof ik in een andere wereld was. Om eerlijk te zijn, zelfs in Japan was er geen dergelijk gevoel. Al is Japan een heel ander land.

Wat viel me het meest op in Oekraïne?

1️⃣Alles is hetzelfde en tegelijkertijd anders.

Alles rondom lijkt precies hetzelfde te zijn als in Rusland. Gebouwen, winkels, bussen, auto’s… Maar het gevoel is anders. Dit breekt de hersenen. Ik voel me een beetje thuis, maar tegelijkertijd begrijp ik dat ik in een ander land ben.

Televisie is zoiets als reclameposters op straat. Het enige verschil is dat alles in het Oekraïens is. Hoewel in 2010 in Odessa zelfs de borden in het Russisch waren, en mensen in de buurt Russisch spraken. Dit was geweldig.

2️⃣Oekraïense taal is moeilijk

De allereerste stad waar we aankwamen was Uman. Iedereen daar sprak Oekraïens. Ik begreep niets praktisch. Op de tweede dag begon mijn hoofd pijn te doen van gewoonte. De grootmoeder van mijn man sprak alleen Oekraïens, het was moeilijk. Ze vroeg hoe oud mijn moeder was, maar ik begreep niet waar het over ging. Echtgenoot vertaald.

TV was makkelijker om naar te kijken, omdat. Er zijn ondertitels in het Russisch. Tegen het einde van de tweede week raakte ik er blijkbaar aan gewend en begon ik de taal te begrijpen. Maar dat deed ze niet. Ik ben nog steeds verlegen, ik heb een vreselijk accent. Ik was trots toen ik begon te begrijpen waar de Boombox-groep over zong in het Oekraïens.

In het Sofiyivka-park in Uman In het Sofiyivka-park in Uman. 3️⃣Mensen zijn makkelijk in de omgang

We steken de weg over bij een stoplicht in Zhytomyr. De auto remt, de chauffeur pakt een mondharmonica en begint te spelen. In Kiev liep iemand langs Chresjtsjatyk en zong liedjes. In Uman liep een man en vertelde hij een grappige anekdote aan de telefoon.

Ik weet niet hoe ik het moet overbrengen, maar mensen onderscheiden zich door hun lichtheid. Iedereen is zo open, lacht, maakt grapjes. Wat hebben we met taxichauffeurs gepraat! Ze vroegen waar we vandaan kwamen, ze waren actief geïnteresseerd in het leven in het Verre Oosten.

4️⃣Iedereen volgt tradities

De tweede keer dat ik in Oekraïne was voor het nieuwe jaar, was ik verbaasd dat de traditie van het zingen daar nog steeds leefde. In het Verre Oosten wordt er niet gezongen, en over het algemeen wordt Kerstmis op een moderne manier gevierd. Niemand volgt de oude tradities.

Het was interessant voor mij om kersttradities in Oekraïne te observeren en te begrijpen dat ze in het Verre Oosten ook lang geleden werden nageleefd, maar toen stopten ze. Ik weet niet precies waar het mee te maken heeft, met de komst van de Sovjettijd, of we wonen gewoon te ver weg. Maar het spijt me, ik zou graag zingen.

5️⃣Het eten is heerlijk en goedkoop

In Oekraïne herstelde ik met 5 kilogram. Er kon geen ander zijn. Het eten is daar zo lekker dat het niet te weigeren is. Ik herinner me hoe mijn grootmoeder in een dorp in de buurt van Zhytomyr een enorm bord kroeskarper voor ons kookte. Telkens dekten de gasten een enorme tafel met ingelegde champignons, aardappelen en vlees.

In Kiev herinner ik me de eetkamer «Puzata Hata». Ik vraag me af of het nog bestaat? We rolden daar «koloboks». Ik wilde alles proberen, maar er was echt niet genoeg ruimte in mijn maag.

Ik zou graag nog een keer naar Oekraïne willen. Maak een wandeling in het Sofiyivka-park in Uman, ga naar de markt in Zhytomyr en loop langs Deribasovskaya in Odessa. Mentaal is het daar gemakkelijk.

Ik ben erg blij dat je het artikel tot het einde hebt gelezen. Om ervoor te zorgen dat we niet verdwalen in de Zen-feed, abonneer je nu op het kanaal. Hartelijk bedankt!

Abonneer je op het kanaal Abonneer je op het kanaal!

Mijn blog | Ik bezocht Oekraïne voor de eerste keer. 5 impressies van een vrouw uit het Verre Oosten over het land (verstond niet wat ze tegen me zeiden in het Oekraïens) |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik laat het Verre Oosten-analoog van «Auchan» zien (slechts 1 verschil gevonden)
Next post Ik werkte met de Japanners en begreep waarom ze vreemde advertenties hebben.