Ik ben 10 jaar gids geweest.

Ik ben 10 jaar gids geweest.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids en werk al 10 jaar met toeristen uit Japan. De Japanners hebben bepaalde verzoeken om kwaliteit van de dienstverlening.

In de regel worden deze verzoeken gedicteerd door een Japanse reisorganisatie. Doe je het niet, dan zie je geen toeristen. U heeft service van hoge kwaliteit nodig. Maar volgens mijn observaties is het niet moeilijk om het te organiseren.

Wat vragen toeristen uit Japan?

🔶Portiers.

Grote groepen zijn verplicht om te reserveren. Portiers moeten koffers van toeristen ophalen, ze in de bus laden en ze vervolgens bij het hotel uitladen. Er is ook een vereiste voor uiterlijk — ze moeten handschoenen dragen en fatsoenlijk gekleed zijn.

🔶Schone bus met gordijnen.

Het vinden van zo’n bus is soms een heel probleem. Meestal worden toeristen vervoerd door dezelfde bewezen «bussen». Ze kennen de vereisten en wassen hun voertuigen tot een glans. Bovendien verkocht een van hen in onze stad eens in de 2-3 jaar al zijn bussen en kocht nieuwe. Zo had hij altijd een gloednieuw wagenpark en veel bestellingen om buitenlanders te bedienen.

🔶De chauffeur is goed gekleed.

Dat betekent NIET in korte broek en NIET in teenslippers. Je kunt een spijkerbroek en een T-shirt dragen. Maar het mag er niet uitzien alsof de chauffeur naar het strand gaat. Om de een of andere reden begrijpen niet alle chauffeurs dit. Elke keer moet je een gesprek voeren. De Japanners zullen zeker letten op wat de bestuurder draagt. Of ze klagen of niet is een tweede.

Ik ben met toeristen op het Leninplein. Ik ben met toeristen op het Leninplein. 🔶Alle kamers hebben hetzelfde uitzicht.

Het verbaast me dat het communisme geen wortel heeft geschoten in Japan. Sommige van hun gewoonten zijn volledig consistent. Japanse reisorganisaties eisen dat alle toeristen dezelfde kamer delen. God verhoede, iedereen zal uitzicht hebben op het park en iemand zal uitzicht hebben op de rivier! Dit is een schandaal.

Maar hier is de grap dat de kamers zich op verschillende manieren bevinden. De ene kamer heeft uitzicht op het park en de andere heeft uitzicht op het park vanuit een iets andere hoek en een stukje rivier. Dat is alles, het is niet mogelijk. Ik weet niet hoe onze managers eruit komen als ze hotels boeken. Maar ik heb ooit een schandaal opgelost toen het uitzicht vanuit het raam iets anders was dan in verschillende kamers.

🔶Elke dag een flesje water.

Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste vereiste. Naast water in het hotel vragen de Japanners tijdens de tour elke dag om 1 fles water. Als er veel toeristen zijn, dan hebben we gewoon een enorm blok water gekocht en op de bus gezet.

Ik heb ooit een grapje gemaakt toen de chauffeur meerdere flessen toeristenwater dronk. En daar wordt het aantal strikt berekend, niet meer en niet minder. De chauffeur ontving enorme lyuli en maakte de verliezen op eigen kosten goed.

🔶Paraplu’s.

Als het regent, moet ik, als gids, toeristen van paraplu’s voorzien. We hadden een hele stapel parasols in ons kantoor. Toen het begon te druppelen, zijn we even langs het kantoor gegaan voor paraplu’s. Ja, sommige toeristen hadden paraplu’s bij zich, maar ik moet de dienst verlenen.

🟢Trouwens, er is ook een onuitgesproken eis voor mijn geest. Witte bovenkant, donkere onderkant optioneel. En nee, je hoeft geen pak te dragen. Maar ik moet discreet en fatsoenlijk gekleed zijn. Geen korte rokjes, shorts, pantoffels en topjes. Ik werkte meestal in een lange jurk en een jasje erover. Soms in een broek en een hemd.

Wat vind je van de Japanse rijder? Zeer streng?

Heel erg bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde. 💐Schrijf je in zodat we niet verdwalen. Ik zal blij zijn als je het leuk vindt.🧡

Abonneer je op het kanaal! Abonneer je op het kanaal!

Mijn blog | Ik ben 10 jaar gids geweest. Ik vertel de berijder van toeristen uit Japan (God verhoede dat de bestuurder in korte broek zal zijn) |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Japanse zakenman vertelde in welke valuta hij geld bewaart.
Next post Ik voel me thuis in Tokio, maar niet in Moskou.