Hoe zag Japan eruit voor de Tweede Wereldoorlog en hoe veranderde het daarna?

Hoe zag Japan eruit voor de Tweede Wereldoorlog en hoe veranderde het daarna?

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Vandaag bezocht ik een fototentoonstelling gewijd aan Tokyo. Daar zag ik een foto van Tokyo in de jaren 30, 40 en 2000 en die wil ik met jullie delen.

De tentoonstelling vindt plaats in Khabarovsk in het Kunstmuseum. De toegang is gratis. De organisator is gen. Consulaat van Japan in Khabarovsk Tijdens de periode van gesloten grenzen is elke vermelding van Japan bijzonder waardevol.

Bij de ingang word je begroet met zo’n ongewoon werk. Eerst dacht ik uit gewoonte dat mijn gezichtsvermogen me in de steek liet, dus ik zag de foto niet. Maar toen kwam ik dichterbij, maar het werd er niet beter op. Dit is een foto om van een afstandje te bekijken. Dan worden in ieder geval wat details zichtbaar: een maand in de lucht, een poppenhoofd, een meisjesgezicht.

Het meest bijzondere werk in de tentoonstelling. Ik heb er lang naar gekeken, het meest bijzondere werk op de tentoonstelling. Ik heb haar lang aangekeken.

De tentoonstelling bestaat uit twee delen: foto’s van Tokio in de vooroorlogse periode en in de jaren 2000. In totaal toont de tentoonstelling het werk van 11 fotografen.

Tokio in de jaren 30 en 40. Tokio in de jaren 30 en 40. Tokio in de jaren 30 en 40.

In de jaren ’30 en ’40 werd het imago van Tokyo opgebouwd. Vooral het militarisme was sterk. Japan was van plan om het belangrijkste land van Azië te worden. Wat er daarna gebeurde, weten we allemaal.

Japans militarisme Japanse cinema zoals we die nog steeds herinneren Japans militarisme.

Ik vond het leuk dat het moderne Japan wordt getoond zonder glamour en pathos. Op de een of andere manier werd ik de glitter van Ginza en de eindeloze Lolitas in roze kanten jurken beu. In Japan zijn er bijvoorbeeld ook daklozen. En ze zien er net zo lelijk uit als in de rest van de wereld.

Daklozen in Tokyo.Japanese borden.Daklozen in Tokyo.

Japanse subcultuur «Gyaru», die nog steeds wordt herinnerd in Rusland. Ze bestaan ​​niet meer in Japan. Meisjes met een kunstmatige kleur zijn verdwenen, net zoals de emo-trend in Rusland verdween.

Ik noemde deze foto’s «Japans vrijgezellenontbijt».

Ontbijt.

In deze serie foto’s kun je zien hoe ‘s werelds hoogste tv-toren, Tokyo Sky Tree, werd gebouwd. Ik vermoedde het jaar waarin de foto werd genomen, alleen al door de bouwfase te zien!

2009.2010.2011.2009.

Tokyo is op een verbazingwekkende manier veranderd van een stad met houten gebouwen, meisjes in kimono’s en mannen in militaire uniformen in een enorme, technisch uitgeruste metropool met strips, torens in de lucht en robots. Wat zal er daarna gebeuren? Wacht maar af.

Abonneer je op het kanaal Tokyo in de jaren 1930-40 Abonneer je op het kanaal!

Mijn blog | Hoe zag Japan eruit voor de Tweede Wereldoorlog en hoe veranderde het daarna? (veel foto’s) |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Is er geen werk in Rusland?
Next post Een vriend werkt in een hotel, vertelde me waar de meest onbeschofte toeristen vandaan komen (verschrikkelijk vuile ook)