Hoe ik probeerde vrienden te maken met de Japanners.

Hoe ik probeerde vrienden te maken met de Japanners.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een tolkengids Japans en werk al 10 jaar met Japanse toeristen. Op mijn kanaal vind je interessante verhalen over de Japanners en Japan.🌸🗻

Gedurende 10 jaar werk heb ik verschillende Japanners ontmoet en ermee gecommuniceerd. Studenten, docenten, zakenmensen en eenvoudige klerken. Met iemand bleek het vriendschappelijke relaties op te bouwen, met iemand — niet zozeer. Ik zal je vertellen tot welke conclusies ik kwam.

1️⃣Verwacht niets van vriendschap met de Japanners.

Niemand zal je ‘s avonds laat haasten om te redden. Ja, en u hoeft het ‘laatste shirt’ niet uit te doen. U kunt rekenen op prettige communicatie en tijdverdrijf in een café onder het genot van een kopje koffie.

Je kunt een Japanse vriend gerust iets vragen over de Japanse taal, cultuur en Japan in het algemeen. Hij zal graag antwoorden. Huilen «in een vest» of klagen over het leven zal niet werken — als reactie daarop krijgt u een pakket praktische tips om het te repareren.

2️⃣Onthoud dat vriendschap op een gegeven moment abrupt kan eindigen.

Ik ben al een aantal jaren bevriend met Japanse studenten. Ik ging op bezoek, verbleef in hun huis en zij woonden bij mij. Onze communicatie eindigde precies op het moment dat ze afstudeerden aan de universiteit en aan het werk gingen. Ze reageren niet meer op mijn berichten omdat ze het druk hebben. Bezig met werk. En alles, en alles.

Ik heb veel met Japanse studenten gepraat. Ik heb veel met Japanse studenten gepraat. 3️⃣Vriendschap «in het Russisch» is mogelijk, maar vaker met die Japanners die in het buitenland woonden, of die uitgebreide ervaring hebben met het communiceren met buitenlanders.

Dit zijn zulke «verkeerde» Japanners. Ze denken anders en hebben niet zulke strikte beperkingen in hun hoofd. Je kunt vrienden met ze zijn «naar het graf», cadeaus uitwisselen voor het nieuwe jaar en op bezoek gaan. Communicatie met hen is hetzelfde als vriendschap met Russen.

4️⃣Denk niet in stereotypen, maar kijk naar je specifieke Japanse vriend.

De Japanners zijn anders. Mijn Russische vriendin, die in Japan woont, vertelde hoe op een dag een Japanner haar op straat aansprak. Vraag gewoon waar ze vandaan komt en wat ze doet. Het is niet typisch voor de Japanners om elkaar op straat of zelfs in een café te ontmoeten. En dat iemand een buitenlander benadert, is over het algemeen onzin! Maar de Japanners bleken ongewoon en uiteindelijk werden ze beste vrienden!

Samen met een leerling uit Tottori. Samen met een leerling uit Tottori.

Ik ken ook het verhaal van hoe meisjesstudenten uit Rusland en Japan vrienden werden. Na hun afstuderen aan de universiteit gingen ze naar hun land. Een Russisch meisje ging naar Japan voor de bruiloft van haar vriend. En nu hebben ze al kinderen gekregen, en de vriendschap gaat door.

Nu heb ik verschillende Japanse vrienden met wie ik contact houd. Maar er zijn natuurlijk velen met wie de communicatie is verbroken. Maar ik vat het filosofisch op, omdat ik geloof dat echte vrienden niet verloren gaan.

Denk je dat de kwaliteit van vriendschap afhangt van nationaliteit?

Heel erg bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde! 💐Abonneer je op het kanaal, zodat we zeker niet verdwalen.👌

Abonneer je op het kanaal! 🌸Abonneer je op het kanaal!🌸

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

  • Wat is beschaving? Ik vloog naar Japan en was het meest onder de indruk van de toiletten!
  • Woonde in Japanse huizen. Welke regels moeten worden nageleefd om geen schandaal uit te lokken.

Mijn blog | Hoe ik probeerde vrienden te maken met de Japanners. Ik zal je vertellen wat vriendschap is in het Japans. |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Woonde in Japanse huizen.
Next post Hoe de Japanners typen op een computer.