Ging naar een restaurant in Japan dat walvisvlees serveert.

Ging naar een restaurant in Japan dat walvisvlees serveert.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids. Ik heb 5 jaar bij een reisorganisatie gewerkt en reizen naar Japan geregeld. Op dit kanaal vind je interessante verhalen over Japan en Japanners.🎐🎑

Toen ik als tourmanager werkte, had ik veel verschillende partnerbedrijven in Japan. Een keer nodigde een bedrijf uit Nagano me uit voor een bezoek. Gedurende 3 dagen reden we rond de belangrijkste bezienswaardigheden van de prefectuur.

Op een dag werd ik uitgenodigd voor een diner in een restaurant genaamd «Kujira», wat uit het Japans is vertaald als «walvis». Het was een restaurant dat walvisvlees serveerde.

De walvisvangst in Japan begon rond 1890. Ze schrijven dat in 1954 walvisvlees zelfs werd opgenomen in het dieet van schoolkinderen.

Abonneer je op het kanaal Abonneer je op het kanaal!

Japan was lid van de Internationale Walvisvaartcommissie. In 1982 legde de commissie een verbod op de commerciële walvisvangst op. Ook Japan moest hieraan voldoen. Maar Japan opende in hetzelfde jaar een visserij voor wetenschappelijke doeleinden. Ze schrijven dat wetenschappelijke visserij een pure dekmantel was, omdat walvisvlees toen in winkels en restaurants in Japan werd verkocht. De Japanners hebben tussen 1988 en 2011 13.663 walvissen gevangen als onderdeel van hun «wetenschappelijk onderzoek».

In 2014 heeft het internationale gerechtshof van de VN de jacht zelfs voor wetenschappelijke doeleinden stopgezet. Maar het jaar daarop gingen de Japanners door met de walvisjacht en zeiden dat ze het aantal walvissen eenvoudig zouden beperken tot 333. Het lijkt erop dat dit aantal op geen enkele manier invloed heeft op de populatie. Milieuorganisaties waren gewoon geschokt. Hun confrontatie met Japan duurt tot op de dag van vandaag voort.

Japan trok zich in 2018 terug uit de Internationale Walvisvaartcommissie en hervatte de commerciële jacht in 2019. Ze hebben de hoeveelheid weer beperkt. Dit jaar kunnen bijvoorbeeld 5 schepen 120 dwergvinvissen vangen.

Instructie van het restaurant, zoals de delen van het vlees van de walvis worden genoemd Instructie van het restaurant, zoals de delen van het vlees van de walvis worden genoemd.

Ik bezocht het restaurant in 2014. Het bleek hetzelfde walvisvlees te zijn dat voor wetenschappelijke doeleinden werd verkregen. Het restaurant was klein. Uit de categorie van degenen waar ze komen om te ontspannen na een dag hard werken. Het spijt me, maar ik kan me niet herinneren of ze iets anders serveerden dan walvisvlees. We kregen instructies met de naam van het vlees in verschillende delen van de walvis. Aan de muren hingen foto’s van walvissen. We bestelden toen sashimi en het lijkt op wat andere kleine snacks. We dronken koude oolongthee.

Een schilderij in een restaurant Een schilderij in een restaurant.

Ik wist toen nog niet veel over de walvisjacht. Nu zou ik niet naar dit restaurant gaan. Ik hou van walvissen en ik vind dat de walvisvangst over de hele wereld zou moeten worden verboden. Japan is de thuisbasis van de enige drijvende walvisbasis ter wereld, de Nisshin Maru. Waarom kan de walvisvangst niet worden opgegeven en stilgelegd? Zijn andere soorten vlees en vis niet genoeg voor hen?

Walvissashimi in een Japans restaurant Walvissashimi in een Japans restaurant

Terwijl ik het artikel aan het voorbereiden was, las ik dat er in Japan nog steeds op dolfijnen wordt gevist. Ze jagen op hen door te rijden methode. Volg de link om te lezen wat de essentie is van deze manier van jagen. Ik vind het wreed en verschrikkelijk.

Zou je naar een restaurant gaan dat walvisvlees serveert? Wat vind je van de walvisvangst?

Bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde. Ik zal blij zijn als je het leuk vindt. Abonneer je op het kanaal, zodat we zeker niet verdwalen.

Mijn blog | Ging naar een restaurant in Japan dat walvisvlees serveert. Laat zien dat ik |toerist| . heb besteld

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik vroeg een 80-jarige Japanse man wat hij doet als hij met pensioen gaat.
Next post Ze vloog naar Tokio en pakte een pakketje voor een vriend.