Financieel adviseur en psycholoog vertelde mijn fouten met financiën (ik ben bang voor «groot» geld)

Financieel adviseur en psycholoog vertelde mijn fouten met financiën (ik ben bang voor «groot» geld)

Een week geleden nodigde een vriend me uit voor een spel over financiën. Ik dacht dat het weer een psychologisch spel zou zijn over relaties met geld en middelen. Maar nee! We kwamen aan en een kaart met voorraden en bedrijven lag voor ons op tafel.

Het spel heette «Cash Flow» en is uitgevonden door Robert Kiyosaki. Iets als Monopoly, maar dan veel moeilijker. We moeten constant onze financiën tellen en bijhouden op een stuk papier.

Wat was mijn verbazing toen ik me na 2 uur realiseerde dat in het spel mijn situatie met geld hetzelfde is als in het leven.

Het spel «Financiële stroom» Het spel «Financiële stroom».

Tijdens het spel werden we bijgestaan ​​door een financieel adviseur en een psycholoog. Aan het einde gaven ze elk feedback. Nu zal ik je vertellen wat ze me vertelden.

Fout 1 — Ik spaar een «kussen» en geef het dan volledig uit

Als je geïnteresseerd bent in financiën, dan ken je waarschijnlijk de armoedeformules. Armoede is wanneer je meer uitgeeft dan je krijgt (je gaat in het rood) of wanneer je zoveel uitgeeft als je krijgt. Armoede is ook wanneer je spaart, en dan geef je nog steeds al het geld uit.

Idealiter zou er na alle kosten een onaantastbaar bedrag moeten zijn. Dit bedrag moet groeien en vervolgens passief inkomen genereren.

✅Waar ben ik mee begonnen? Ik leg 100 roebel opzij. elke dag. Ik heb een aparte rekening voor mezelf. Over een jaar heb ik daar 36.500 roebel. Na 3 jaar — meer dan 100.000 roebel. Plus, ik heb daar 6% druppelen. Ik creëer kapitaal voor toekomstig passief inkomen.

Fout 2 — Ik ben bang voor grote sommen geld

Er zit een zeker financieel plafond in je hoofd, en als je ziet dat je meer krijgt, ga je onbewust alles doen om van dit geld af te komen.

In het begin had ik meer geld dan andere spelers. Ik vermenigvuldigde ze snel, verwierf een onderneming. Maar op een gegeven moment werd ze nerveus en verkocht ze echt alles. Ik eindigde de wedstrijd met het slechtste resultaat.

Zo is het in mijn leven ook geweest. Ik heb een doel gesteld om in een maand een bepaald bedrag te verdienen. Ik heb meer kunnen verdienen. Daarna werd ik nerveus en daalde mijn inkomen.

✅Waar ben je mee begonnen? Werk aan een geleidelijke verhoging van het inkomen. Verschillende opties geschilderd voor hoe je kunt verdienen. Ik maakte een lijst met benodigde uitgaven per maand. Weer een lijstje met dingen waar ik graag geld aan zou willen uitgeven. Bijvoorbeeld het verbeteren van de woonomstandigheden.

️Het belangrijkste doel is om een ​​passieve bron van inkomsten te creëren, want. Ik geloof niet in pensioen. Wil je net als ik een welvarende toekomst voor jezelf veilig stellen, dan moet je nu beginnen. Bekijk de gratis webinar «How to Build Capital» over beleggen en geldbeheer. Klik hier om te kijken.

Kent u uw financiële fouten? Doe je iets om het op te lossen?

Heel erg bedankt voor het lezen tot het einde! Abonneer je op het kanaal, anders verdwalen we in de feed. Leuk vinden.🌷

Abonneer je op het kanaal Abonneer je op het kanaal!

Mijn blog | Financieel adviseur en psycholoog vertelde mijn fouten met financiën (ik ben bang voor «groot» geld) |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post «Inktvis spelen» in het Japans — op zoek naar een baan.
Next post Heb je een tatoeage en is de weg naar Japan afgesloten?