Familieleden zijn dromers.

Familieleden zijn dromers.

Ik woon in Khabarovsk en ik wist van mijn ouders dat ik een afstammeling was van immigranten naar het Verre Oosten, die in de 19e — begin 20e eeuw. hierheen verhuisd vanuit Oekraïne. Tijdens mijn jeugd kreeg ik verhalen over het feit dat mijn overgrootmoeder in een wagentrein werd geboren toen ze van Oekraïne naar het Verre Oosten reisden, verhalen over onteigening enzovoort.

Ik besloot mijn genealogie uit te zoeken en uit te zoeken welke van de voorouders voor het eerst naar het Verre Oosten kwamen en waarom? En gaandeweg bepalen in welke generatie ik uit het Verre Oosten kom?

Op zulke vlotten werden hele families door kolonisten over de rivieren Shilka en Amoer geraft, op zulke vlotten werden hele families door kolonisten over de rivieren Shilka en Amoer geraft.

Ik begon met mijn vader te vragen naar de geschiedenis van onze familie, omdat mijn vader werd opgevoed door mijn grootmoeder, mijn overgrootmoeder. Papa gaf het vrij snel op en bood aan me mee te nemen naar een familielid uit het dorp, die de namen, geboortedata en, in het algemeen, verhalen over onze voorouders zou moeten weten.

Dit familielid bleek het nichtje van mijn overgrootmoeder te zijn. Mijn overgrootmoeder komt uit een groot gezin, ze heeft 6 broers en zussen. En het familielid waar we bij kwamen is de dochter van de oudere zus van mijn overgrootmoeder. Ze bleek een bewaarster van familiefeiten. En dit is wat ik van haar heb geleerd:

  • Het bleek dat familieleden, en vooral mijn ouders, grote dromers zijn, want het verhaal over iemand die in een wagon-trein werd geboren bleek niet waar te zijn. Mijn overgrootmoeder was al in het Verre Oosten geboren en mijn betovergrootmoeder was een paar jaar voor de verhuizing geboren. Ik ben een inwoner van het Verre Oosten van de 4e generatie.
  • Ik was ook geïnteresseerd in de kwestie van onteigening. Iedereen weet dat koelakken uit het westen van het land naar Siberië werden verbannen. En wat deden ze met de vuisten in het Verre Oosten? Ze zijn al verder dan Siberië, waar moeten ze heen? Het bleek dat ze op dezelfde plek bleven wonen.

De familie van mijn betovergrootvader had grote grondbezit. Helaas ken ik de oppervlakte niet in hectares. Tijdens de onteigening werden de meeste van hun grondbezit, alle gereedschappen voor landbouw en vee van hen afgenomen. Ze verlieten het huis en een klein stukje land, maar ze gingen nergens heen.

  • Ik hoorde ook veel verhalen over de repressie. Volgens één versie werd mijn betovergrootvader verbannen naar Magadan. Als gevolg daarvan leerde ik van een familielid de exacte naam en het geboortejaar van mijn betovergrootvader en ontdekte dat hij in 1938 in Khabarovsk was neergeschoten. Het is zielig.
  • In de akte van executie van mijn betovergrootvader zag ik zijn geboorteplaats. Het bleek dat hij niet in het Verre Oosten was geboren. Om welke reden hij hier kwam, weet ik nog niet, maar ik zal proberen erachter te komen.
  • Een ander mysterie, nog steeds gehuld in duisternis, is waar de voorouders van mijn overgrootvader, de echtgenoot van mijn overgrootmoeder, naar het Verre Oosten kwamen. Zijn achternaam is mijn vader, dat wil zeggen, het is mijn meisjesnaam. Mijn overgrootvader is geboren in het Verre Oosten. Maar ondanks het feit dat familieleden in de trant van mijn overgrootvader en overgrootmoeder letterlijk in aangrenzende straten woonden, communiceerden ze niet met elkaar en weet niemand iets over de familie van mijn overgrootvader.

Over het algemeen was het grappig om te communiceren met een ouder familielid, omdat ze me veel foto’s liet zien, terwijl ze zei: «Iedereen is hier al overleden, en ook hier, en ook hier. Laat me je nog iets laten zien.»

Weet jij waar je voorouders vandaan komen? En ben je ooit betrokken geweest bij de restauratie van de stamboom?Op de foto ben ik 7 jaar oud.Op de foto ben ik 7 jaar oud.

Mijn blog | Familieleden zijn dromers. Hoe ik achter het lot van mijn voorouders in het Verre Oosten kwam |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Italianen zijn internethaters!
Next post De Japanse 100-yennik is een analoog van onze Chinese markt.