Door gesloten grenzen haar baan in het toerisme verloren.

Door gesloten grenzen haar baan in het toerisme verloren.

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids. Tien jaar lang heb ik met Japanse toeristen gewerkt. Op dit kanaal vind je interessante verhalen over Japan en Japanners.🎎🎐

Ik herinner me hoe ik een jaar geleden in maart een week van tevoren een werkschema had met Japanse toeristen. En toen werden de grenzen voor het kasteel abrupt gesloten en kwam er een crisis in het toerisme.

We dachten dat het tijdelijk was, en in 2021 zal alles hetzelfde zijn als voorheen. Maar het is al duidelijk geworden dat de Japanners niet eerder dan 2022 naar Rusland zullen komen.

Er zijn geen toeristen en de gidsen moesten drastisch van baan veranderen.

Wat doen gidsen nu?

  • Japanse taalonderwijs, vertaling

Veel van mijn collega’s hebben lesgegeven en vertaald. Dit zijn verwante beroepen. Ze waren eerder bezig met bijles en vertaling, alleen niet op zo’n schaal.

Overigens is er ook vraag naar vertolking. Ik kreeg het aanbod om online onderhandelingen over te dragen aan Zoom. Een zeer interessante ontwikkeling van de sfeer, waar, zoals het eerder leek, er geen weg is zonder persoonlijke aanwezigheid.

  • Bedrijf

Iemand heeft de banden met Japan aangehaald en is begonnen met de verkoop van Japanse goederen. Japan heeft zelfs de postcommunicatie met Rusland gesloten, dus het duurt erg lang om te wachten op goederen van Japanse online winkels. Als het product op voorraad is, zal het snel worden gekocht, omdat niemand de vraag heeft geannuleerd.

Ik zou waarschijnlijk niet in mijn eentje kunnen handelen. Weinigen begrijpen dit. Ik besloot liever klant te zijn.

Met een Japanse toerist bij het treinstation van Khabarovsk. Met een Japanse toerist bij het treinstation van Khabarovsk.

  • Massage, astrologie

Iemand heeft eindelijk besloten om geld te verdienen met hun hobby. Ik vind het geweldig! Misschien is dit het begin van een verandering van beroep, want werken in het toerisme is geen romantiek en dromen, zoals veel mensen denken, maar hard werken.

Het overkwam mij ook dat ik geld begon te verdienen aan een hobby. Ik vond het leuk om verhalen te verzinnen en begon ze op sociale media te plaatsen.

Toen, op de een of andere manier onmerkbaar, ging ze over op copywriting. Lange tijd schreef ik teksten op bestelling, en toen begon ik te bloggen over Zen. Bloggen is vandaag mijn voornaamste bezigheid.

Ik weet dat voor velen «bloggen» geen beroep is. Er wordt aangenomen dat je met je handen moet werken en op zijn minst officieel een baan moet vinden. Maar de tijd staat niet stil en ook bloggen is een baan geworden.💥

Wat vind je van bloggers? Is het een baan of een frivole bezigheid?

Bedankt voor het lezen van mijn artikelen tot het einde! 💐Abonneer je op het kanaal zodat je niet verdwaalt. Ik zal blij zijn als je het leuk vindt.💛

Abonneer je op het kanaal! Abonneer je op het kanaal!

Mijn blog | Door gesloten grenzen haar baan in het toerisme verloren. Vertellen wat ik nu doe |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ze woonde helemaal alleen in een oud Japans huis.
Next post «Ik heb het minste» — een Russisch meisje praat eerlijk over werken in een Japans bedrijf