De Japanners zullen nooit direct zeggen: «Nee!»

De Japanners zullen nooit direct zeggen: «Nee!»

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera en dan heb ik het over Japan en de Japanse taal.🎌

U hebt vast wel eens gehoord dat de Japanners nooit rechtstreeks weigeren. Het is onwaarschijnlijk dat u het woord «NEE» als reactie zult horen. Wat zeggen ze dan? En hoe weet je dat het een ontkenning is?

Dus stel je de situatie voor dat we de Japanners iets aanbieden. We nodigen hem uit voor een bord ramen. 🍜En hij antwoordt:

🔸«Bedankt, ik zal erover nadenken».

Dit is een ontkenning. Hoogstwaarschijnlijk, dacht hij al. 😂En hij besloot dat hij dat niet wilde.

Ondernemers gebruiken deze truc vaak. ‘We zullen erover nadenken en je schrijven,’ en dan gaan ze de zonsondergang in. Dit betekent dat de samenwerkingsvoorwaarden niet bij hen passen, maar niemand zal dit direct zeggen.

🔸«Ik zal het druk hebben».

Het lijkt duidelijk dat dit een ontkenning is. De persoon zal het druk hebben en zal dat niet kunnen. Maar je zult het zelf moeten uitzoeken. De Japanners zullen niet zeggen: «NEE, IK KAN NIET, want ik zal het druk hebben.» Hij geeft alleen de reden aan. Ik ga werken/studeren/ik heb een zakenreis, etc.

🔸«Oke oke.»

Dus dat is instemming. 😳Neeeeee! Om precies te zijn, niet altijd.

Ik heb een keer een bekende Japanse vrouw uitgenodigd voor een wandeling. Ze antwoordde kort: «Goed» en verlegde het gesprek naar een ander onderwerp. Op de afgesproken datum nam ze de telefoon niet op. Waarom? Omdat het een afwijzing was. ️Maar ik begreep het niet.

Als ze met tegenzin akkoord gaan, maar niet om details, data en plaats vragen, controleer dan opnieuw. Hoogstwaarschijnlijk schaamt de persoon zich gewoon om te weigeren.

Hoe is het beter? Als ze direct ‘nee’ zeggen, ook al is dat onaangenaam? Of is het beter om «tussen de regels» te lezen, maar het is niet beledigend?

Heel erg bedankt voor het lezen tot het einde! 🌷Ik zal het leuk vinden als je je abonneert op  mijn kanaal .

Ik probeer erachter te komen of ik werd afgewezen of niet. 🤔Ik probeer erachter te komen of ik werd afgewezen of niet.🤔

Mogelijk bent u geïnteresseerd in:

  • In Japan kun je jezelf geen drankje schenken aan tafel. Ik had dorst en wist niet wat ik moest doen. Ik vertel het je op de juiste manier.
  • Wat willen bijna alle Japanse vrouwen in zichzelf oplossen? Nee, de huid niet bleken. Ik heb het over Japanse schoonheidsnormen.

Mijn blog | De Japanners zullen nooit direct zeggen: «Nee!» Hoe dan de mislukking te herkennen? Ik leg het uit met voorbeelden. |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Ik heb de serie «Dyatlov Pass» bekeken.
Next post Ik bestelde Japanse cosmetica voor 25 duizend roebel!